JAZ SAMO RADA ŽIVIM ...

JAZ SAMO RADA ŽIVIM …

Mi je znanec pred časom, ko sem uporabila besedo »pi…..«, zabrusil, da dame tako ne govorijo. Hm!? Malce presenečena nad izjavo sem si mislila: »Sem Boginja, nisem pa svetnica« … in si niti ne bi želela biti. Preveč rada imam življenje, da bi ga onečastila s sprenevedanjem in ugajanjem drugim. Sem strastna in spontana ženska, zato se mi tudi kakšna nedolžno sočna zgodi.

Nekje sem zasledila napis »99% angelček, 1% hudiček« . Ta 1% ne ponazarja zavestne škodoželjnosti, hudobije, privoščljivosti ipd., temveč našo nedolžno nevednost, ki daje življenju barvitost … meni pa nagajivost, nepredvidljivost in tipično človeško noto. Nisem lutka. Sem živo bitje z lastnimi občutji, mislimi in izkušnjami … imam svoj karakter, ki me dela unikatno, edinstveno in samosvojo.

Ta 1% je tisti del nas, ki ne vidi celotne slike, in se na trenutke ujame v dramo, zato bodimo do tega dela še posebno nežni in ljubeči. Zaradi napakice storjene v nevednosti, se nikar ne obsojajte, ker se boste še bolj prizadeli. Niti ne presojajte drugih. Sploh pa, verjemite mi, tudi nihče od vaših prijateljev ne potrebuje vašega »strokovnega lektoriranja«. Vsak naj najprej pomete pred svojim pragom.

Se mi je zgodilo, da me je zaradi mojega načina pisanja kontaktiral gospodič ter mi kasneje zaradi »neodzivnosti« navrgel par besed o moji »duhovnosti«. In se mi je zazdelo, da je duhovnost pomešal s svetniškim sijem in mučeniško ustrežljivostjo. Nič od tega nisem jaz.
Jaz samo rada živim …

Estera

(april 2014)

  • Članki
Jaz Sem. Sem božansko bitje, kakor ste tudi Vi. In to je naše bistvo, vse ostalo je le paket, ki se ves čas spreminja. V igri življenja ima vsak svojo vlogo po lastni izbiri ter svobodno voljo, da jo kadarkoli tudi spremeni.
Deli to s prijateljem