ponedeljek, 23 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Abdomen, kjer je zdravje doma

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Zahodni svet se izogiba masaže trebuha/abdomna, a v resnici je to najpomembnejše delo, ki  vpliva na celotno telo.

uvodnik-oktober-2016-3

Na področju trebuha v ambdomnu deluje 5 sistemov, z vplivanjem na en sistem vplivamo tudi na preostale 4 sisteme oz. procese. Prav tako vsi ti sistemi ne delujejo samo v abdomnu, temveč po celem telesu,  tako vplivamo z masažo tu na celotno telo.

 • Krvno žilni sistem (odgovoren je za dovajanje kisika v vse organe, prav tako vseh vitaminov, mineralov, vseh vitalni snovi ter  odvajanje ogljikovega dioksida iz telesa)
 • Hormonski sitem ( celoten hormonski sitem,  vpliva tudi na lažjo zanositev)
 • Limfa (ohranja dober PH v našem krvnem obtoku, odvajanje vode, toksinov iz telesa, odgovarja za dober imunski sistem in proizvajanje celic)
 • Živčni sistem (poškodba trtice če so živci preščipnjeni bo to vplivalo na prenos informacij do organov oz do možganov ne pridejo celotne informacije ali pridejo delne, popačene)
 • Energetski sitem (meridiani , Či energija)

Z ventuzami delujemo  zelo na naš energetski sistem, na meridiane, na našo Či energijo. Ventuza deluje v globino (od 4 do 10 cm) in premakne našo zastalo energijo. Po TKM je tu Dai Mai pas, ki je pomemben,  da se tu energija,  ki teče po meridianih uravnovesi. V Abdomnu imamo vse pomembne organe: želodec in vranica (skrbi gredo v želodec  in nespoštovanje časa prebave ima tu zelo velik vpliv), jetra, žolč (jeza bes), črevesje (žalosti in nepravilno prebavljena hrana povzroča tu težave), mehur in ledvica(strahovi, nepravilna hrana, hlad), sakrum-trtica (odgovorna za našo hrbtenico, držo, prenos informacij do možganov in nazaj) in seveda maternica, ki je v samem središču telesa.  Zaradi našega napačnega življenja, napačne prehrane, preveč stresa, poškodb in  ker smo sedeča družba se tu pojavljajo blokade in maternica lahko tudi  ni več v svojem centru, kjer mora biti in tako vpliva na vse organe v trebušnem delu, da ne delujejo kot bi morali  in s tem   povzročajo:

 • velike trebuhe
 • boleče menstruacije
 • PMS
 • slabokrvnost
 • maternične polipe
 • ciste
 • miome
 • hormonsko neravnovesje
 • težave v menopavzi
 • bolečine v medenici in spodnjem delu hrbta
 • zaprtost
 • pekoča stopala in utrujene noge
 • krčne žile
 • inkontinenco
 • kronična vnetja mehurja
 • slaba prebava
 • zgaga
 • želodčne težave
 • težave z zanositvijo

Tudi s starostjo, ko se nam pojavljajo gube in poveša koža se nam isto dogaja tudi v telesu, organi se pričnejo malce povešati in jih je potrebno spodbuditi, da se krepijo njihove mišice … in ko delamo na abdomnu, da gredo organi nazaj v pravilen položaj se to pozna tudi na našem obrazu: naravni Lift face.

Moj tretma na abdomnu zajema tri stvari: z ventuzami odprem energetske kanale, da se energija prične premikati,  potem stimuliram  ročno limfo in “premik” organov, to je predvsem maternice nazaj v svoj pravilen položaj, odprava stresa in blokad in zaključim na hrbtnem delu telesa ( del Kiatsu), da podprem  in spodbudim tudi  pretočnost živčnega  sitema. Že po prvem tretmaju je opazna velika razlika, toksini se pričnejo pospešeno izločati iz telesa….

S terapijo na abdomnu  pomagamo telesu,  da se  samo zdravi<3

Ženska energija in njen tempelj maternica ,  ki je center, središče  našega telesa in ko le ta ni na svojem mestu je ženska v neravnovesju.

Ženske so si nekdaj po celem svetu masirale trebuščke, da so bile v ravnovesju, to je v naših DNK-jih.  Ko so dobile svoj cikel, so se umirile, si vzele čas zase , bile v skupini žensk v tišini. Takrat se pojavijo uvidi preteklega meseca kaj se je dogajalo. Zadnje dni cikla  pa uvide  tekočega meseca-  zato bi si naj te dni tudi zapisovale svoje uvide…Matere so prenašale svoja znanja naprej na svoje hčere in jih tega učile. V zahodnem svetu se je to izgubilo, vse je postalo zelo racionalno, naše matere nas niso naučile več tega in tudi me nismo predale tega naprej svojim hčeram, kar je žalostno. Ženske smo izgubile stik s seboj, s svojim templom   v sebi in zanemarile svojo intuicijo. Izgubile smo se v kolesju hitrega tempa življenja in morda v napačnih vrednotah.

Ženska gre skozi tri faze življenja:

mladenka, ko dobi dekle  menstruacijo, intuicijo in postane plodna

– ženska, mati; tu je v ospredju plodnost, družina, biti mama. Njena intuicija se umakne malo na stran, saj se posveča z vsem svojim bitjem  svoji družini, otrokom.

menopavza; ženski se povrne nazaj vsa njena moč, intuicija se ji poveča, postane modra, lahko zdravi sebe in deli znanje svojem okolju in svetu. Intuitivna modrost, kača, Kundelini, ženska postane razsvetljena.

Kar pomeni, da je vsako obdobje blagoslov in ga bi morale tako sprejeti. V zahodu se pojavlja dosti prepričanje, da ko stopi ženska v menopavzo  in ne more več imeti otrok, da se stara,  velikokrat se ženske počutijo manj vredne, žalost se pojavi, hormoni divjajo in povzročajo zmedo v njihovih življenjih. A v resnici  ženska dobi z menopavzo nazaj  svojo moč, s pravilno prehrano in načinom življenja se ne bi smeli pojavljati ti  tako imenovani zahodni simptomi menopavze (oblivanje, čustveno neravnovesje itd). Preden  ženska stopi v menopavzo se malce zredi, zakaj? Telo naredi zalogo estrogena, ki se bo kasneje sprostil, ko ga bo telo potrebovalo in ga jajčniki ne bodo proizvajali več. Estrogen je shranjen v maščobnih celicah.  Jetra in ledvica tudi proizvajajo estrogen a ne tako veliko, žensko telo pa ga potrebuje. In ženska, ki se ne zaveda svojega telesa in  kaj se dogaja v njej, je vsa nesrečna in prične z raznimi shujševalnimi dietami.                          Zavedajmo se, naše telo je super stroj in se samo zdravi če mu dovolimo.

Kakšna je idealna menstruacija? Nimamo PMS-a, ponavadi ugotovimo, da smo dobile menstruacijo šele ko  gremo na wc. Barva krvi na začetku je rozasta, potem postane bolj  temno rdeča, na koncu cikla zopet roza in rjavkasto  čiščenje za zaključek. Ni groznih bolečin, ni velikih »kosov«, ni sluzi, ni strdkov, ni glavobola, ne traja predolgo oz so ti sindromi  res zelo neznatni. Če je nasprotno to pomeni, da je nek ogenj v telesu, v naši maternici, zastoji so  in ne spoštujemo zakonov narave od prehrane in čustvovanja do duhovnega ravnovesja. Te blokade in zastoji se lahko kažejo z bolečimi menstruacijami, s cistami, miomi itd. ……Prehrana zelo vpliva na naš cikel, sama sem prešla iz zelo bolečih ciklov, ko  nisem zdržala brez tablet proti bolečinam (nekaj na dan), do  tako imenovane idealne menstruacije.  Cikel  me ne utrudi, nimam bolečin, nimam hormonskih neravnovesij, glavobolov (ki so tudi bili stalnica). Včasih skoraj pozabim da imam cikel in ta   traja 3 do 4 dni.                                                                                                                                Pomembno je seveda tudi kakšno  kontracepcijo uporabljate, vložke, tampone, menstrualne skodelice, spodnje perilo…in kako ste v ravnovesju tudi same s seboj. ❤ Maternica je naša 2. čakra, ko je le ta izven svojega centra, se energija ne premika prav in vpliva tudi na energetski sitem

Drage ženske poskrbite zase, za svoj tempelj,  za svoje telo, povežite se s seboj in  prenesite to dragoceno modrost naprej na svoje hčere.

(P)ostani zdrava! Hvala, ker si <3

Apolonija

Avatar of Apolonija Kurent Lebar Infinity
Moje ime je Apolonija, sem certificirana svetovalka Tradicionalnega kitajskega zdravilstva (2. stopnja)- kitajska dietetika, študiram nutricizem na International Institute of Naturopathy v Švici. Opravila sem več tečajev pri dr. Yuriju Yatsko (1. tečaj Optimizacija odnosov, 2. tečaj  Razvoj mentalnih  sposobnosti in 3. tečaj Kreiranje dogodkov…) in Zame se raziskovanje in učenje se nikoli ne konča. Vedno iščemo nova znanja, ki jih pri svojem delu kombiniram v celosten pristop. Moje poslanstvo sem našla v  Antični Tradicionalni kitajski medicini –  kako živeti z naravo, kako se zdravo prehranjevati, kako si pomagati kadar nastopijo razne težave,  kako zdravo živeti, da bomo dočakali svojo  starost čimbolj vitalni. (P)ostanite zdravi! Hvala, ker ste <3 Apolonija
No Tab Selected

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij