Išči
Generic filters
marusya21111999 / Pixabay

4 znaki, ki nam povejo, da je čas, da prijateljstvo končamo

Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Si našel prijatelja s katerim imaš izjemno vez in si z njim tesno povezan? Ti ta prijatelj pomeni več kot katera koli materialna dobrina?Žalostna resnica je, da večina prijateljstev ne zdrži več kot nekaj let… za to poznamo ogromno razlogov. Z osebo enostavno nimata več istih interesov, se oddaljita ali pa prihaja do vedno več nestrinjanj.Vprašanje, katerega si moramo zastaviti, je kdaj končati prijateljstvo! Spodaj so našteti 4 znaki, ki ti bodo pomagali do tega.

1. Pretvarjanje

Normalno je, da imamo z drugimi ljudmi odnose, ki nam lahko posledično pomagajo napredovati v svoji karieri. Včasih pa se ljudje prav zaradi teh razlogov pretvarjajo, da so vaši prijatelji, saj v vas vidijo korist. Pretvarjajo se, da jim je za vas mar, da jih za vas skrbi ko ste slabe volje… za kar jim je v resnici mar je korist, katero jim doprinese prijateljstvo z vami.Ko ste se nazadnje znašli v težavah in stiski, kdo vam je priskočil na pomoč?

2. Ko prijatelj podpira vašo slabo navado

Želite postati bolj fit, jesti manj sladkarij, postati bolj aktivni in pozitivnejši? Je eden izmed preprek do cilja tudi vaš prijatelj?Če se obdajamo s takimi ljudmi, je sprememba za nas zelo težka, če ne celo nemogoča, saj nas stalno zavirajo pri naših odločitvah.

3. Ni jim več mar za vas (oziroma jim nikoli ni bilo mar)

Sigurno ste bili v situaciji, ko se je vaš prijatelj popolnoma oddaljil in se začel družiti z novo skupino ljudi. Do takih stvari pogosto pride ko oseba spremeni službo, šolo ali okolje v katerem sta skupaj preživela ogromno časa.Če vas oseba začne zanemarjati in imate občutek, da je na vas pozabila, vedite, da ji do vašega prijateljstva ni več, če ji je sploh kdaj bilo. Ko imate občutek, da trud, da bi razmerje ostalo, prihaja samo iz vaše strani, je čas, da prenehate in si najdete nove ljudi.

4. Ko se počutite kot, da ne morete biti to kar ste

Ste opazili, da ko se družite z določeno osebo postanete nekdo, ki v resnici niste?Najverjetneje oseba oddaja energijo zaradi katere se počutite, da vaše prave osebnosti ne bodo sprejeli. Včasih je to popolnoma neškodljivo, velikokrat pa na vas vpliva zelo slabo. Svoja čustva namreč zadržujete v sebi, da vas prijatelj ne bi sodil. To za vas zagotovo ni koristno, ampak vam predstavlja lahko še več stresa.
Vsi štirje primeri dobro opišejo vašo nezvestobo do sebe in vedite, da vsako prijateljstvo ki vas privede do tega, da igrate nekoga ki niste, ni pravo prijateljstvo.
Če ste v odnosu, ki vam preprečuje napredek pri osebnih stvareh, vam psihično škoduje ali preprečuje, da pokažete svoj pravi jaz, takrat je čas, da se od osebe umaknete.Čeprav se nam to velikokrat zdi zelo težko, celo nemogoče, se bomo počutili veliko bolje brez te osebe v našem življenju!Avtor: Matt Valentine Vir: buddhaimonia.com

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Triki, kako slabe navade spremeniti v dobre, ki dejansko delujejo

Triki, kako slabe navade spremeniti v dobre, ki dejansko delujejo

Mit: »Dobiš, kar si zaslužiš«

Mit: »Dobiš, kar si zaslužiš«

Umetnost razumevanja preteklih življenj

Umetnost razumevanja preteklih življenj

Vsako obolenje se najprej začne v energiji, nato pa se udejanja na telesu

Vsako obolenje se najprej začne v energiji, nato pa se udejanja na telesu

SPOROČILA VESOLJU

Deli to s prijateljem