Agni čaj – ajurvedski recept

Agni v ajurvedi pomeni prebavni ogenj. Da bo naša prebava dobro delovala je pomembno, kako močan je prebavni ogenj. Šibek prebavni ogenj pomeni, da hrana zastaja v prebavnem traktu. Premočen prebavni ogenj pomeni, da bo hrana prehitro predelana in telo ne bo moglo črpati hranilnih snovi iz hrane. Zato je skrb za prebavni ogenj zelo pomembna.

Agni čaj je priporočljivo pripraviti vsak dan in ga uživati med obroki. Agni čaj spodbudi prebavni ogenj in tako omogoči, da hrano lahko prebavite. Agni čaj pomaga urediti prebavo, zato je še posebej priporočljiv za ljudi, ki imajo težave s prebavo.

Sama sem s pomočjo agni čaja izboljšala prebavo tudi na potovanjih, ko zaradi sprememb včasih prebava malce zastane. Čaj pomaga proti vetrovom in pri odstranitvi črevesnih zajedavcev.

SESTAVINE
0,5 čajne žličke rimske kumine
0,5 čajne žličke koriandra
0,5 čajne žličke janeža
Žlička nasekljanega ingverja

PRIPRAVA
V kamnitem možnarju za začimbe zdrobite vse začimbe: rimsko kumino, koriander in janež. Ingver drobno zrežite. Zavrite vodo in v dodajte vse sestavine. Pustite vreti vsaj 15 minut.

Čaj si nalijte v dobro termo steklenico. Čaj pijte topel, kajti mrzli napitki zmanjšujejo agni (prebavni ogenj).

DOBRO PREBAVO!

O Zavod Bisernica

Poslanstvo zavoda za razvoj kreativnosti in osebno rast je uresničevanje zadovoljstva v vsakem posamezniku skozi zavedanje.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: