Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Aktivno sanjanje – Onkraj omejitev svojega jaza do divje svobode

foto pixabay.com
Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas

Aktivno sanjanje pomeni, da smo z vsem svojim bitjem prisotni na tem svetu, obenem pa smo v stiku z drugim svetom, kjer prebiva globlja logika in smisel našega življenja.

Utelešamo védenje svoje duše o temeljnih stvareh in se spominjamo: kdo smo, od kod smo in kateri je naš sveti smisel ter namen v tem življenju in njega onkraj. Ko pozabimo svoje temelje, izgubimo svojo večjo zgodbo. Ker ne vemo, kdo smo in kdo naj bi postali, lahko zadajamo nepredstavljivo bol sebi in drugim.

Sanje so besede, s katerimi nas vodi duša.
Carl Jung

Tri temeljna področja aktivnega sanjanja so:

  • pogovor o sanjah,

  • »sprehajanje« sanj, s čimer pripeljemo energijo in vodstvo iz sveta sanj v vsakdanje življenje,

  • šamansko lucidno sanjanje in zavestno življenje.

Aktivni sanjavci smo ljudje, ki znamo prepoznati, da v vsaki situaciji imamo možnost izbire in odločanja. Viktor Frankl, nas je naučil, kako nas sanje lahko ponesejo onkraj pekla, groze in brezupa v svobodo in radóst. Njegovo povzpenjanje iz Auschwitza nam pokaže, da ljudje enako potrebujemo smisel kot zrak, hrano in vodo. To pomeni tudi, da znamo ustvariti smisel in čim bolj pogosto drugim pomagati poiskati smisel v življenju.

Trije načini aktivnega sanjanja

Osnova sanj ni v tem, kar se dogaja ponoči, ampak, kar se dogaja, ko se zbudimo. V naši vsakdanji rutini, v kateri hodimo kot mesečniki, večinoma izpolnjujemo začrtane obveznosti in pričakovanja drugih ljudi, ki namesto nas odločajo, kdo smo, kaj zmoremo in česa ne ter, kaj je pomembno za nas. Medtem pozabimo, da ima naše življenje morda širši smisel.

Ko sanjamo, se prebudimo v večji zgodbi.

Kaj je aktivno sanjanje?

Sanje v spanju nam pokažejo, kaj se dogaja v telesu. Težave lahko diagnosticiramo, še preden se pojavijo simptomi. Pokažejo nam, kaj telo potrebuje, da bo še naprej zdravo. V sanjah lahko rešujemo težave in se prebudimo v jasnost, ki nam je manjkala pred nočjo.

Mogoče te zanima  Čustva so najpomembnejši vzrok bolezni dojk

Izjavo »O nečem sem sanjal« lahko obrnemo v drugo izjavo: »Nekaj je sanjalo o meni.«

Aktivno sanjanje ni namenjeno zgolj metodi za razvozlavanje sanj v spanju. Je bolj disciplina, v kateri se izurimo, da sčasoma lahko sanjamo na vse višjih ravneh. Pri aktivnem sanjanju se v osnovi urimo v trojem.

  1. Sanje živimo: vpeljujemo energijo in vodstvo iz sveta sanj v svoj vsakdan. Učimo se ustvarjati varen prostor, v katerem lahko drug drugega spodbujamo k ustvarjalnemu in zdravilnemu delovanju. Medtem, ko predstavljamo sanje drugim, se zgodi alkimija glasu, s katerim vse bolje pripovedujemo zgodbe in se sporazumevamo z drugimi, ustvarjamo tesnejše prijateljske vezi in postavljamo temelje za novo obliko sobivanja. Modrost staroselskih sanjavcev se glasi, da ne sanjamo dobro, če po sanjah ne zavihamo rokavov.

  2. Šamanske lucidne sanje temeljijo na sanjah, za katere ne potrebujemo spanja. Aktivno sanjanje je tehnika, ki nam pomaga, da zavestno krmarimo po sanjah. Ne gre za to, da sanje nadzorujemo, kar pomeni, da postavljamo ego na čelo nečesa, kar je bolj modro in smiselno od njega samega.

  3. Aktivno sanjanje nas vabi, da spoznamo naravno pot svojih energij in ji sledimo. Vabi nas, da postanemo bolj zavestni in se spomnimo večje in drznejše zgodbe, ki jo pripovedujemo in živimo, da jo bodo lahko slišali in sprejemali tudi drugi ljudje. Omogoči nam, da sinhrono krmarimo v vsakdanjem življenju in opazujemo naključne dogodke ter jih sprejemamo kot namige globljega reda. Energija našega bitja, ki vpliva na naše odločitve (zavestne ali nezavedne) na svet delujejo na svet kot magnet, ki privlači ali odbija srečanja in okoliščine.

»Svet je nenehno presenečenje v nenehnem gibanju. In nenehno vabilo k ustvarjanju.«  Stephen Nachmanovitch

Zavestno živeti pomeni sprejeti izziv ustvarjanja, torej delovati onkraj scenarijev, in na svet prinesti nekaj novega.

Mogoče te zanima  Zdravljenje v kvantnem polju

Več v knjigi Aktivno sanjanje na povezavi: TUKAJ >>

 

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi za javnostmi

Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Numerološka napoved 13. 6. 2021

Numerološka napoved 13. 6. 2021

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

Dinamika sestavljene družine

Dinamika sestavljene družine

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 14. - 20. 6. 2021:  Varni ste

Numerološka napoved 14. – 20. 6. 2021:  Varni ste

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem