sreda, 25 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Znižajte tesnobo, postanite umirjeni in dosezite meditativno stanje

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Wim Hof, ki mu pravijo tudi »ledeni človek«, je postavil več svetovnih rekordov s svojimi dosežki vzdržljivosti in izpostavljanja mrazu – med drugim je splezal na vrh Kilimandžara, oblečen le v kratke hlače, bos pretekel polmaraton na severnem tečajniku in več kot sto dvanajst minut stal v zabojniku, pokrit z ledenimi kockami.

Koristi njegove metode, ki obsega izpostavljanje mrazu, dihalne vaje in krepitev moči uma, danes pa jo izvaja že na milijone ljudi, je potrdilo osem univerzitetnih znanstvenih raziskav.

Nekaj koristi izpostavljanja mrazu pa lahko odkrijete spodaj:

Nižji srčni utrip pomeni manj stresa

Po desetih dneh prhanja z mrzlo vodo boste odkrili, da je vaš srčni utrip znatno nižji, celo petnajst do trideset utripov na minuto, in da takšen ostaja štiriindvajset ur na dan. To pomeni veliko manj stresa. Pomembno je razumeti, da se srčni utrip zviša vsakič, ko telo doživlja stres. Ta telesu pošlje prazgodovinsko znamenje, naj začne izločati adrenalin in kortizol, zaradi česar se sproži vrsta biokemijskih procesov, ki izčrpajo stresno os in porabijo energijo, ker je ožilje v slabem stanju. Srce mora črpati močneje in delati težje.

Optimizirajte svoje ožilje

Toda če svoje ožilje krepite – Wim Hof danes temu pravi »fitnes ožilja« – lahko ta stres učinkovito nevtralizirate. Tega smo bili vedno zmožni, toda ker nenehno iščemo udobje, ne poznamo svojega naravnega optimiziranega stanja ožilja. To je obžalovanja vredno, ker je ožilje tisto, ki celicam dostavlja kri in s tem vse hranilne snovi, kisik in vitamine, ki jih potrebuje telo. In če je vaše ožilje okrepljeno in prilagojeno, se zniža vaš srčni utrip. To je protistrup za stres, in vse se začne s hladno prho.

Občutite moč uma nad telesom

Prhanje z mrzlo vodo je pot do pretočnosti, energičnosti in umirjenosti. Je začetek učenja o moči uma nad telesom. Če se boste zgolj deset dni po prhanju s toplo vodo oprhali še z mrzlo, kar pomeni, da boste svojo običajno toplo prho zaključili s približno minuto prhanja z mrzlo vodo, boste svojemu ožilju lahko ukazali, naj se ob izpostavitvi mrazu zapre.

Znižajte tesnobo, postanite umirjeni in dosezite meditativno stanje

Po mrzli prhi ne boste občutili zgolj tega, da imate več energije, temveč boste tudi bolj umirjeni. Ker so možgani in srce nevrološko povezani, nižji srčni utrip vpliva na vaše razpoloženje in znižuje raven tesnobe. Ko ste umirjeni in spokojni, se vaši možgani začno »ohlajati«, kri pa počasi teče globlje vanje.

Če ta kri doseže limbični sistem, je mogoče doseči globoko meditativno stanje, ki ga sicer dosežejo le izkušeni dolgoletni meditanti. Po mojih izkušnjah lahko z enominutno mrzlo prho na dan dosežete enako raven. To je moč uma, ki se odpira in se uči nadzorovati pretok krvi v globlje dele možganov. Ti deli možganov pri sodobnem človeku dobivajo manj krvi, kot so jih dobivali možgani naših prazgodovinskih prednikov, zato ti globlji deli preživijo, a nič več kot to. Ne moremo jih čutiti in ne vplivajo na našo zavest. Da kri začne teči v te globlje dele, moramo več ur sedeti in meditirati. Ali pa se lahko enkrat na dan oprhamo z mrzlo vodo.

Koristi so izjemne!

Rezultati vaše investicije in žrtvovanja udobja med mrzlo prho bodo izjemni.

  • Opazili boste, da je vaš srčni utrip čez dan nižji, zaradi česar bo nižja tudi raven stresa, ki ga doživljate.
  • Imeli boste več energije.
  • Boljši pretok krvi bo vašim celicam dostavljal več hranilnih snovi.
  • Odkrili boste, da več ne zbolevate, ker vaše telo ni več tako občutljivo.
  • Namesto tega se boste počutili močni.
  • Naučili se boste, kako bolje nadzorovati svoje telo in se povezati z njim.

Varne in nadzorovane vaje, s katerimi ne boste šokirali telesa, ko ga boste izpostavili mrazu, pa najdete v svetovni prodajni uspešnici Metoda Wima Hofa >> sedaj 20% popust

Wim Hof ima sporočilo za vsakogar od nas:

»Dobesedno lahko storite nemogoče. Premagate lahko bolezen, izboljšate svoje duševno zdravje in fizično moč ter celo nadzorujete svoje telo, tako da se je zmožno uspešno soočiti z vsako stresno situacijo.«

V knjigi pionir premikanja meja človeškega potenciala z nami deli metodo, ki jo lahko uporabi vsakdo – mlad ali star, bolan ali zdrav – da okrepi svojo moč, vitalnost in zadovoljstvo.

Več o knjigi preberite TUKAJ >> -20%

 

Piše: Kaja Regula

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij