Osebnostna rast

Biti umetnik svojega življenja – Umetnost življenja

Ljudje smo večinoma prepričani, da sami načrtujemo in upravljamo svoja življenja. Seveda z nivoja intelekta/uma lahko rečemo, da se odločamo racionalno, da analiziramo in se odločamo v skladu z našimi hotenji, cilji, pričakovanji. Racionalno razmišljamo kakšen je svet in naša družba je trenutno pretežno naravnana na rezultate.

In vendar obstaja nevidna sila, ki spremeni naše delovanje: ČUSTVA. To je tisto kar vas žene. Čustva so podlaga za dobre odnose, za spoštovanje, za dostojanstvo, dobro počutje, veselje in zadovoljstvo. Čustva spremenijo kvaliteto življenja, tako v zasebnem kot tudi v poslovnem svetu.

Umetnost življenja je združevanje obeh načinov delovanja:

  • Znanosti o uresničevanju ciljev
  • Umetnost izpolnitve sebe

Umetnost zato, ker kot umetniki ustvarjamo z različnimi materiali na platno, ki se imenuje naše življenje. Umetnost je poznavanje materialov in znanje uporabe materialov za različne umetnine in istočasno poslušanje svojega srca, utripa življenja.

Če smo v preteklosti že uspeli prepoznati Poslovno odličnost – obstajajo namreč različni modeli po katerih merimo odličnost podjetja, potem zdaj nastopa čas, ko prestopamo v svet Osebne odličnostiTo pomeni Umetnost življenja: Biti umetnik svojega življenja.

»Življenje ni problem, ki ga je potrebo rešiti, temveč skrivnost,
ki jo je pomembno živeti.«
Soren Kierkergaard

Avtor: dr. Neja Zupan

Tagi
Pokaži več

Zavod Bisernica

Poslanstvo zavoda za razvoj kreativnosti in osebno rast je uresničevanje zadovoljstva v vsakem posamezniku skozi zavedanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !