Išči
Generic filters
brezpogojna ljubezen
foto:pixabay.com

Brezpogojna ljubezen

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Alja Aljančič
X

Spremljaj objave: Alja Aljančič

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Universal kamp 2021Universal kamp 2021Universal kamp 2021
OGLAS
Vsi smo že velikokrat izkusili ljubezen. Ta prihaja v marsikateri obliki. Lahko ljubimo svoje otroke, starše, partnerja, prijatelje… Pravijo, da ljubezni nikoli ni dovolj. A kaj, če ta ljubezen postane posesivne narave, kjer se zbrišejo zdrave meje distance? Se v takem primeru še vedno lahko pogovarjamo o dobri ljubezni, ljubezni, ki je nikoli ni dovolj? Se ne spremeni vse skupaj in postane zadušljivo?

Kaj pa pomeni brezpogojno ljubiti?

Da bi lahko brezpogojno ljubili druge je potrebno, da se najprej naučimo brezpogojno ljubiti sebe. Nikakor ne moremo imeti drugih radi z zdravo mero bližine, če to ne uspemo najprej vzpostaviti pri sebi. Na ta del ljubezni do sebe velikokrat pozabimo in mu ne posvečamo posebne pozornosti. Pa vendarle je to velik razlog za nezadovoljstvo in slabe odnose.Vzemite si trenutek in se vprašajte. Ali se imate radi? Se sprejemate take kot ste? Ali znate priznati svoje napake in se še vedno imeti radi? Se počutite manjvredne od drugih? Če ste na zadnje vprašanje odgovorili z DA, potem ste lahko prepričani, da sebi posvečate premalo pozornosti in čas je, da vso ljubezen, ki jo poskušate dati ali dobiti od zunaj, usmerite navznoter in napolnite sebe z brezpogojno ljubezen, katera vas sprejema točno takega kot ste in vam vrača samozavest in osebno moč. Šele, ko boste postali v sebi samozavestni in vas vsaka zunanja kritika ne bo vrgla s tira, takrat boste lahko dajali brezpogojno ljubezen tudi svetu in ljudem okoli vas. Do takrat pa je iskanje ljubezni zunaj sebe le način skozi katerega poskušate zapolniti neko notranjo praznino, ki jo čutite.
Ko smo trdno v svojem centru in vemo kdo smo, takrat neke potrditve odpadejo in brezpogojna ljubezen se lahko prosto pretaka skozi nas in ustvari svet dobrih odnosov in miru.
Brezpogojna ljubezen je namreč tista, ki pusti ljudem okoli nas s katerimi imamo stike in so na tak ali drugačen način del naših življenj, da so tisto kar so. Pustimo ljudem, da izrazijo svoje mišljenje pa čeprav je drugačno od našega. Ne gojimo pričakovanj do ljudi, kako bi morali biti do nas in jih s seboj ne obremenjujemo. Iskreno privoščimo dobro in nimamo potrebe po večni sodbi in iskanju napak. Pustimo živeti in se zavedamo, da smo za svojo srečo odgovorni sami. Znamo ustvariti zdravo distanco in ne silimo v ljudi. Smo privoščljivi in ne ljubosumni. Znamo spoštovati sebe in druge. Pa še bi lahko naštevali, a to so neke osnovne smernice, ki vodijo k brezpogojni ljubezni.

Kako pa naj vnesem več brezpogojne ljubezni v svoje življenje?

Brezpogojna ljubezen se nahaja v srčni čakri, ki je dom ljubezni, harmonije in radosti. Tu je doma odnos jaz-ti. Zdrava srčna čakra se v človeku ravno kaže v zmožnosti zdrave ljubezni do sebe in drugih in ustvarjanje zdrave distance. Kadar pa ta čakra ne deluje pravilno, pa človek kaže to z posesivnostjo, ljubosumjem, egoizmom, nesorazmernem odnosu med jemanjem in dajanjem in ni sposoben ustvariti zdrave distance oz. je posesiven. A vse to se da izboljšati korak za korakom. Lahko si ponavljamo afrimacije s katerimi počasi spremenimo nek vzorec, ki nas drži v pesti in nam onemogoča to, da bi znali brezpogojno ljubiti.

Navajam tri afrimacije, ki vam bodo v pomoč:

1. Moč sočutja, ki me preveva, mi pomaga, da se povežem z vsemi živimi bitji 2. Svoje srce odpiram za dajanje in prejemanje ljubezni 3. Ljubim samega sebe točno takega kot semBodite pozorni, da afrimacije podprete tako, da tisto kar izrekate zares občutite saj v nasprotnem primeru lahko vesolju pošljete čisto drugačne vibracije in dobite nazaj tisto kar si ne želite.Poleg afrimacij pa srčno čakro odpira tudi prelepa narava. Najdite stik z njo. Pogled na zelene pokrajine, prijetne travnike ali gozdove krepi srčno čakro in vam odpira vrata do brezpogojne ljubezni. Oblecite zelena oblačila saj je to barva, ki pripada tej čakri in jo tako na energetski ravni zdravi in poskusite v odnose vplesti čim več sočutja, razumevanja in ljubezni. Pozabite na svoje sebična, egoistična pričakovanja. Seveda to ne pomeni, da pustite drugim, da hodijo po vas, vi pa jih samo brezpogojno sprejemate. Tam kjer je potrebno zarisati jasne meje, to storite, saj boste v nasprotnem primeru trpeli. Poskrbite le, da vas ne prevzame sovraštvo in vedno poskusite v ljudeh, ki vam niso ravno po godu najti dobre lastnosti in jih sprejeti take kot so, kar pa seveda pomeni, da jim ne rabite ugajati za vsako ceno. Kdor je dovolj zrel, bo sprejel tudi kritiko in bo naredil vse, da nek odnos popravi. Kdor pa to ni sposoben, pa si nikar ne jemljite k srcu.Sledite svojim notranjim občutkom saj so ti vedno najboljši smerokaz in živite zato, da ste zadovoljni in srečni. Če boste znali v svoje življenje vnesti čim več brezpogojne ljubezni, se bo svet okoli vas odel v take barve in vas podprl s svojimi energijami.

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Priporočamo

0
Deli to s prijateljem