Če ti znanje ne prinaša željenih rezultatov, ga je potrebno nadgraditi

foto:splet

Si tudi ti oseba, ki je prebrala na metre knjig, a še zmeraj ne opaziš pri sebi korenitih sprememb?

Navdih je prišel od moje stranke, ki je na delavnici omenila, da je po dvajsetih letih »dela na sebi« končno prišla do pravih odgovorov. Police v dnevni sobi niso več zdržale njene ogromne knjižnice, zato se je odločila, da vso napisano bogastvo podari in se poda v življenje. Vso znanje, ki ga potrebujemo, je tako ali tako zapisano v nas. Vse kar potrebujemo so ustrezni koraki, da se dokopljemo do svojih modrosti in do svoje povezave. Pomembna je aktivacija!

Knjige so super, le naš odnos do njih je včasih nepravilen. Problem nastane, ker nas knjige sčasoma hipnotizirajo in obdržijo na mestu. Branje postane navada, razvada. Ko se dejanski problemi dogajajo, namesto akcije, mi raje kaj preberemo…

Tako gredo leta mimo nas, sreča in resnica pa prav tako. Težava nastane tudi takrat, ko si resnice razlagamo po svoje in jih tako napačno razumemo.

Če tudi ti spadaš med ljudi, ki dobesedno požirajo knjige o duhovnosti, o osebni rasti ter o vsem, kar spada zraven, a imaš kljub temu občutek, da se vedno znova vračaš v stare tire, v že preverjene vzorce, ki ne peljejo do željenega, si zagotovo prikrajšana za ustrezno znanje, kako naprej.

Znanje je potrebno razvijati, preizkušati, odkriti kaj svojega – novega v praksi!

Le kako bi izgledalo, če bi z znanjem poštevanke lahko reševali funkcije in integrale. Osnova je absolutno poštevanka, a za rešitev kompleksnejših problemov, potrebujemo ustrezno, dodatno znanje in trening. Kar ti je prinašalo rezultate v preteklosti, ni nujno uporabno v tem trenutku.

Če grem nazaj v svoj razvoj, se mi je ob branju prve knjige odprlo popolnoma novo obzorje: »Če o ljudeh mislimo pozitivno, bomo dobili nazaj pozitiven odziv.« Takrat sem utopično hrepenela po enem fantu, ki me je imel le tako »malo za hec«. Predstavljala sem si ga v balončku, mu pošiljala pozitivne vibracije in iskala v njem dobre lastnosti. Odziv je bil takojšen; fant me je poklical še isti dan! Začutil je mojo naravnanost do njega. »Znanje dela,« sem bila navdušena! A z leti se ti balončki niso več obnesli…

Zatem sem se poglobila še bolj in prišla do spoznanja, da fant ni zame. Po več letih obsedenosti sem se le izkopala iz agonije. Ugotovila sem, da me v zgodbo vleče moj ego, ki ni prenesel zavrnitve. Ob tem spoznanju sem ego postavila na stranski pas, kjer mu je mesto. Njegova naloga je, da me ohranja pri življenju. Če me napade zmaj, bom tekla. Takrat se ne bom predala in si predstavljala zmaja v pinki balončku. Tekla bom!

Bolj kot se poglabljamo vase, bolj precizno znanje potrebujemo za reševanje svojih situacij, svojih izzivov in nalog. Včasih kdo predolgo ostaja v prepričanju, da se vse zgodi z namenom… Če se ista zgodba ponovi pet krat ali več, je skrajni čas, da frazo »vse se zgodi z namenom« nadgradimo. »Stopi korak naprej!«

Po novo znanje, po nove izkušnje, do novih učiteljev! Nikoli ni potrebno poslušati le enega učitelja in mu verjeti brezpogojno. Vsak učitelj govori svojo resnico, ki pa ni absolutna. Vsak ima svojo pot. Če znamo izluščiti, kaj nam dejansko koristi in znamo to uporabiti v praksi, je razvoj precej hitrejši in lažji. Vsak človek sestavlja svojo sestavljanko.

Marsikdo na svoji poti večkrat obupa. Zakaj? Ker mu isti vzorci in iste situacije poberejo toliko energije, da se ne more več boriti. Namesto, da si takrat govorimo: lekcija je prišla, Bog mi nekaj kaže, itd… Se raje pogovorimo sami s seboj in vrzimo oko na novo znanje.

Umetnost vsakega posameznika je, da se približuje svoji resnici in ne čaka pasivno, kdaj bo spet izšla kakšna nova knjiga, ki mu lahko spremeni življenje.

Življenje se spreminja takrat, ko si dopustimo začutiti bolečino. Ko obležimo od žalosti in obupa v postelji za cel teden. Ko jokamo brez razloga in ko verjamemo vase, tudi ko smo na tleh. Ob zavedanju, da nimamo več kam pasti, se že rojevajo nove vibracije, nova spoznanja. Le dopustiti si moramo, s tem, ko si prisluhnemo. Ko se nehamo slepiti, da smo v redu, čeprav nismo, takrat smo živi!

Skozi duhovni razvoj mora vsak posameznik začeti poslušati sebe. Fraza »vse se zgodi z namenom« je kot snov iz prvega razreda. V osmem razredu se ta snov bistveno poglobi. Za reševanje testov moramo biti absolutno bolj zreli in podmazani z ustreznim znanjem.

Zaradi napačnega razumevanja nam Bog že ne bo pogledal skozi prste. Učitelji so včasih to počeli, zato pa imamo zdaj takšne težave v življenju.

O Lidija Muršek

Svetovanje za osebnostni razvoj. Soočanje z našimi čustvi, premagovanje izzivov in doseganje notranjega ravnovesja.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: