Pisatelji

Chriss Prentiss

Chriss Prentiss je soustanovitelj in soupravljavec Passagesa, centra za zdravljenje zasvojenosti z nedovoljenimi drogami v Malibuju v Kaliforniji, ter avtor knjige The Alcoholism and Addiction Cure: A Holistic Approach to Total recovery. Napisal je tudi ducat knjig o kitajski filozofiji in osebni rasti.
Avtor je znan predvsem zaradi svojih interpretacij I Chinga, saj je težko razumljive heksagrame približal širokemu krogu bralcev.

Prentiss vodi tudi psihološko delavnico v južni Kaliforniji. Je pisec, producent in režiser igranih filmov. Z ženo Lyn živita v Malibuju v Kaliforniji.

Knjige Chrisa Prentissa: Zen in umetnost doživljanja sreče, 81 svetovnih skrivnosti, Bodi kar hočeš & Vzemi kar hočeš, Zakon ljubezni, Modrost Yi Jinga

“Iz prve roke sem se naučil, kako nam lahko za nas najhujše in najtrše obdobje samo koristi. Moj sin Pax je pri petnajstih letih začel piti alkohol in se drogirati, pri osemnajstih pa je bil zasvojen s heroinom. Naslednjih šest let sem se z njim boril za njegovo življenje. Prijavil sem ga na tridesetdnevne, šestdesetdnevne in devetdesetdnevne programe. Peljal sem ga k terapevtom za droge in alkohol, psihologom, psihiatrom, strokovnjakom za zasvojenosti in vsem mogočim svetovalcem. Brez uspeha. Vsaj štiridesetkrat je bil že čist, vendar se mi je zdelo, da nima dovolj moči, da bi se uprl skušnjavi. Ves čas sem se bal, da ga bom izgubil, in nikoli nisem vedel, ali ga bom še kdaj videl. V tistih desetih letih, ko je bil zasvojen, je prestal marsikaj grozljivega; skoraj ga je ubil diler, kateremu je ukradel drogo. Niti to ni pomagalo. Situacija je bila videti brezupna, vendar nikoli nisem obupal. Verjel sem, da Pax iz določenega vzroka jemlje heroin, vendar nismo vedeli, kaj bi to bilo.

Potem ko se ni obneslo nič drugega, smo se domislili lastnega holističnega, prilagojenega programa z več učinkovitimi načini zdravljenja, s katerimi smo Paxu rešil življenje. Ko je bil narkoman, sem ga vedno znova spodbujal, naj ugotovi, zakaj jemlje zasvojljive droge. Nekega dne pa je končno ugotovil, »zakaj« je zasvojen. Od takrat naprej ni več spil niti ene kapljice alkohola in vzel niti ene droge več. Osvobodil se je zasvojenosti. Danes je zdrav in srečen mož, ki drugim pomaga doseči enako svobodo, kakršno je dosegel on.

Leta 2001 sva skupaj ustanovila center za zdravljenje zasvojenosti z nedovoljenimi drogami Passages Addiction Cure Center v Malibuju v Kaliforniji, kjer uporabljamo vse tisto, kar smo se naučili pri njegovem zdravljenju, da bi drugi ljudje lažje odkrili vzrok za svojo zasvojenost ali alkoholizem in se osvobodili njunega primeža. Po mnenju nekaterih bi lahko vsa ta leta zasvojenosti in travm predstavljala  nenadomestljivo izgubo. Le kako bi lahko koristila meni ali njemu? Če pa bi ga vprašali, kako on glede nanje – na pretepe, bedo, ponižanje, izgubljene prijatelje, študentska leta in spoštovanje – bi vam dejal, da je bila to obenem najhujša in najboljša izkušnja v njegovem življenju. Povedal bi vam, da prav zato lahko opravlja svoje življenjsko poslanstvo, da se ne bi sicer nikoli domislil Passages in da ga sicer nikoli ne bi gnalo k ustanovitvi te ustanove, da ga je univerzum pripravljal na prekrasno prihodnost, v kateri lahko pomaga reševati življenja. Potem bi vam povedal – kar sem slišal tudi že sam – da bi to izkušnjo znova ponovil, če bi zato dosegel isto.

Zaradi te izkušnje sem lahko napisal knjigoThe Alcoholism and Addiction Cure (Zdravilo za alkoholizem in odvisnosti), v kateri ljudem pomagam pri zdravljenju od zasvojenosti z alkoholom, zdravili na recept, uličnimi drogami in obnašanjem, ki je značilno za odvisnike. Pax v njej podrobneje predstavi svojo zgodbo, jaz pa vam povem, kaj je bilo tisto ključno pri njegovem okrevanju, kaj smo pri tem odkrili, da bi lahko ljudje ob istih smernicah pozdravili sebe. Brez trpljenja in stisk, s katerimi sva se spopadala, ne bi mogla danes dajati upanja in življenja milijonom ljudem. Dolga, trda, ponižujoča Paxova izkušnja v najinih očeh ni »slaba« ali »tragična«. Raje se ozreva po tem, kaj je prinesla s seboj, ko se je končala. Midva jo imava za blagoslov. “

Spletna stran avtorja: http://www.passagesmalibu.com/

Knjige avtorja: 

 

Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !