Čiščenje vzorcev in omar

Čiščenje vzorcev in omar
Čiščenje vzorcev in omar

Uau, kako dobro dene: pravkar sem pregledala vse omare, presortirala oblačila, in tako nabrala kar tri velikanske vreče lepo ohranjenih oblačil za določeno dobrodelno organizacijo! Krasen občutek, pa še moje omare (in srce) sedaj lažje dihajo.

Čiščenje omar (ali podstrešja, ali stanovanja) ima namreč zelo metaforični pomen in učinek – gre namreč za čiščenje preteklosti in vzorcev, ki »stojijo« v omari (stanovanju oziroma v naši podzavesti).

Ob tem se sproža cel kup vprašanj: Katerih vzorcev, ki nam ne služijo več, se še vedno oklepamo in zakaj? Ali v direktnem pomenu, zakaj se tako težko ločimo od nekaterih oblačil ali predmetov, pa čeprav jih nismo uporabili več kot eno leto ali pa celo sploh nikoli? Česa se oklepamo v življenju? Kaj se bojimo izgubiti in zato ne naredimo prostora za novo?

Ko spraznimo omare ali notranje prostore, naredimo prostor za novo. Vesolje ljubi prazne prostore in teži k temu, da jih zapolni z nečim novim. Se morda bojite novega in nepoznanega? Ali »novo« za vas samo po sebi pomeni »slabo« ali »neprijetno«? Se bojite nepoznanega? Vam je bolje v coni udobja in nočete, da se stvari spremenijo? Se bojite izgube nadzora? Bolje poznano zlo kot nepoznano dobro?

V nekem trenutku sem nabrala skupaj tudi vse svoje »pliške«, jih dala v pralni stroj in jih bom z blagoslovom podarila otrokom, ki jih dejansko potrebujejo. Zopet tri velike vreče! Rada imam živali (tudi v obliki plišastih igrač) in rada sem obkrožena z njimi, ampak sem spoznala, da sem nekatere vlekla s sabo tudi po 30 let! Zanimivo, kaj? Sedaj sem spoznala, da sem jih pripravljena »spustiti«, da gredo služit naprej svoje poslanstvo in razveseljevat druge otroke. Jupiiii!

Ljubezen do sebe

Drage dame, ali doma še vedno nosite razvlečene majice, hlače, pižame in strgane nogavice, v katerih se počutite totalno neprivlačne in v katerih ne bi sprejele niti obiska na vratih? Čas je, da jih reciklirate! Kajti takšna oblačila, v katerih se počutite neprivlačne, pričajo, da se nimate rade. Uredite se zase, poslovite se od razvlečenih oblačil in pižam, in nosite samo oblačila, v katerih se počutite lepe. Jaz sem s tem opravila nekaj let nazaj in povem vam, da stoodstotno deluje – veliko bolje se počutim doma!

Naredite, torej, notranje in zunanje "spomladansko čiščenje" in dovolite ljubezni, da zapolni izpraznjene prostore.

Tina Puncer, terapevtka soulworka, Reality shifter
www.loving-wisdom.com

foto: lhynnsnumbers.blogspot.com

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: