Čustva

foto:zen-yoga.eu

Čustva, emocije, občutenje, čutim, da se tokrat lahko izrazim mnogo občutneje, mnogo globlje.

Počasi dovolim svojim mislim prosto pot, pustim čustvom, da odplavajo nekam daleč v svobodni svet, ki ga še nikoli nisem doživela, smešno ampak resnično, čutim svoje življenje, čutim povezavo z materjo zemljo, z vsemi živimi bitji na tem planetu, brez strahu, končno lahko živim v miru s svojo dušo, resnico. Živim s seboj in mojo Jogo, učenje joge je moje poslanstvo, želim pomagati drugim ljudem, ki so izgubili povezavo z izvorom, z telesom in umom, z življenjem.

Življenje, kaj je smisel življenja, kaj je smisel čustev, zakaj nekdo čuti vseskozi samo strah, in kako nekdo občuti pravo ljubezen, vsaj strast, blagoslov, hvaležnost, mir, ali nič, zakaj ne dovolimo čustvom, da se izrazijo ali emocijam, zakaj ljubimo ali ne ljubimo?

Kaj je ljubezen? Zakaj se vedno sprašujemo, koga ljubimo, kdo ljubi nas? Zakaj se nikoli ne vprašamo: ali ljubim sebe? Ali je to prepovedano?

Prepoved, kako močna beseda, pravila in vse te smotrne reči… srečujemo vse mogoče prepovedi vsepovsod, ustavljamo sami sebe, ker je pač nekdo tako določil, sprašujem se ponovno, kje smo mi, kje si ti in kje so tvoja čustva? Ali imajo kakšne pravice v prihodnosti?

Zakaj imamo tako veliko pravil v naših življenjih? Kaj iščemo zunaj nas, zakaj živimo v navideznem svetu, zakaj se ženemo samo za finančnim sistemom, kje in kako zaslužiti denar… denar ena izmed mnogih stvari, ki nas zavira, da bi zaživeli mirno umsko življenje, vseskozi se počutimo kot bi bili na vrtiljaku, ki se nikoli ne ustavi. Izgubili smo stik s samim seboj, kot strah…

Strah, tako močno čustvo, uničujoče v veliko pogledih, ampak uničujoče zaradi pravil, ker ne moremo izraziti svojih čustev nekomu ali nečemu, ne znamo reči ne, da začutimo notranji mir in nato se srečujemo z anksioznimi motnjami, paničnimi napadi, depresijo, z vsemi mogočimi duševnimi in fizičnimi boleznimi.

Ali je mogoče doseči notranji mir? Čutiti srečo, čutiti telo kako je živo, kako drgeta, kot vznemirjajoč občutek, ko vidiš in začutiš dotik neke drage osebe iz “prejšnjega življenja”, brez slabe vesti. Ali je mogoče biti samo “jaz”? Z čustvi, ki odražajo mene? Do dna, do konca…

Konec… ali želimo, da se nekaj lepega konča, in zakaj ne moremo končati nečesa? Zakaj ne moremo sprejeti odločitve zdaj: Da želim si živeti življenje kot si želim. Želim povedati vse naglas, brez kančka strahu ali sramu, tako kot si moj um želi, kot si moje srce želi, kot moje telo želi, ker to sem jaz, to je moj resnični jaz. Ali pa je tudi to prepovedano, da sem samo” jaz” v mojem edinem življenju?

Grozda Hartman

O Grozda Hartman

Grozda Hartman, mag.posl.ved., je certificirana in registrirana učiteljica joge pri svetovni zvezi Yoga Alliance. Na podlagi večletnih življenjskih izkušenj in učenj, ki jih je pridobila pri domačih in tujih učiteljih, želi sedaj svoje znanje deliti z drugimi in pomagati osebam, da poglobijo notranje zavedanje s pomočjo joge.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: