Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Čutnost in čustvenost nas bosta preplavili

blue-eyes-237438_1280
Spremljaj objave: Institut IPAL
X

Spremljaj objave: Institut IPAL

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas

Čutnost in čustvenost sta ta teden v ospredju. Venera zapušča znamenje Ovna in gre v Bika, Mars pa zapušča Dvojčka in vstopi v znamenje Raka. Med seboj Venera in Mars tvorita sekstil, ki nas navdaja z občutki notranje moči in nam omogoča izraziti tisto, kar do nekoga čutimo. Danes, 14.5., sta Venera in Mars na 29. stopinji znamenj, ki jih zapuščata, kar simbolizira zaključevanje na podlagi vseh pridobljenih izkušenj. Venera se je v znamenju Ovna naučila integrirati pogum, da v odnosih ne pozabi nase. Mars pa v znamenju Dvojčkov postane mojster retorike, zna uporabiti besede tako, da z njimi doseže njihov namen, brez uporabe agresije. Z Venero in Marsom v sekstilu na 29. stopinjah imamo priložnost, da s taktiziranim, premišljenim izborom besed izrazimo tisto, kar si v resnici želimo. Ljudje nas sedaj lahko zares slišijo, razumejo in sprejmejo, zato le izkoristimo ta dan, da nekomu nekaj pogumno in iskreno povemo.

29. stopinja znamenja je pripravljenost na vstop v 1. stopinjo naslednjega znamenja. Venera, ki v sredo, 15.5., vstopi v svoj dom, v znamenje Bika, želi utrditi svoj pogum, mu dati zemeljsko obliko. Venera v Biku nam lahko pomaga pri ohranjanju in negovanju stikov, ki smo jih vzpostavili z Venero v Ovnu. Pomislimo, katere in kakšne stike smo navezovali v preteklem mesecu. Pri tem ne gre nujno za stike z drugimi, ampak kakršnekoli vstope v nekaj novega, predvsem spoznanja in tiste stike, ki smo jih vzpostavili s samimi seboj. Kje se je zanetila iskra? Kaj nas je navdušilo, morda rodilo željo po nečem novem? Naj bo to še tako neznaten občutek, tam zdaj tli hotenje, katerega lahko z Venero v Biku konkretno predelamo. Ustvarjalnost je ključ, ki nam omogoča željo spremeniti v obliko, in prav Venera v Biku nam daje moč – potrpežljivost in vztrajnost – da ideja postane resničnost. Delati moramo z materialom, ki nam je na voljo, tega pa marsikdaj niti ne opazimo. Ta material je pravzaprav vse, kar lahko vidimo, slišimo, okusimo, otipamo. Material so vsi naši čuti, zato je še kako pomembno sedaj, da smo čuječi – prisotni v tem trenutku. Zavedajmo se, kaj vse imamo, ne tisto, česar nimamo. Spoštujmo to, bodimo hvaležni. In opazili bomo, da imamo pravzaprav vse, kar potrebujemo, da iz hotenja oblikujemo svojo resničnost. Edino, kar nas ustavlja v tem procesu, je pomanjkanje poguma; tega pa smo z zavestnim delom na sebi integrirali v času Venere v Ovnu.

Mogoče te zanima  Paralelna realnost

Medtem ko nam Venera v Biku pomaga zaznati konkretne vrednote in vrednost našega življenja, nas Mars v Raku usmerja v intimnost, ranljivost in izraznost naših čustev. Položaj Marsa v Raku je “šibek”, saj je v tem znamenju na svojem dnu. To pa ne pomeni, da bi bili sedaj šibki. Ponuja nam priložnost, da iz svojih “šibkosti”, ki so čustvene narave, pokažemo pogum. Kdaj se počutimo najbolj domače in sproščene? Takrat, ko smo v družbi najbližjih ljudi, družine, prijateljev. Okolje, ki nam ga nudijo, je za nas najbolj intimno in primerno za izražanje vseh svojih čustev, tistih “šibkih” in tistih “krepkih”. Do svojih bližnjih smo najbolj pogumni, kadar se gre za izražanje najbolj globokih čustev, pa najsi gre za naklonjenost, izkazovanje ljubezni in radosti, ali pa za razočaranost, užaljenost, jezo in predrznost. Preko odnosov z našimi najbližjimi lahko veliko razberemo o nas samih, če opazujemo, kako in zakaj se do njih obnašamo tako, kot se. Domače okolje je poligon za izražanje in opazovanje svojih čustev. Mars v Raku nam pomaga iz sebe izbrskati skrivnosti vedenja, saj je usmerjen navznoter, v iskanje resnice naših čustvenih odzivov, predvsem takih, ki zavirajo naš razvoj, ne omogočajo izpolnitev naših resničnih hotenj, želja. Zato bodimo v obdobju sledečih dveh mesecev pozorni na naše instinktivne čustvene reakcije, saj se v njih skriva odgovor na vprašanja: kdo sem jaz, kakšna so moja pristna hotenja in kaj me najmočneje motivira v življenju.

 

Piše: Aleksandra Šestir – Ksandarela Restis (za revijo Anima)

Slika: Pixabay

 

Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

V dobrih dveh desetletjih je Institut IPAL razvil lastno metodo treninga psihološko-duhovnega dela na sebi, ki omogoča prepoznavanje unikatnega notranjega bistva vsakega posameznika. Metoda IPAL vključuje psihološko astrologijo, analitično psihologijo, aktivno imaginacijo in analizo sanj.
No Tab Selected
No Tab Selected

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Numerološka napoved 19. 6. 2021

Numerološka napoved 19. 6. 2021

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Višja zavest

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Višja zavest

Numerološka napoved 18. 6. 2021

Numerološka napoved 18. 6. 2021

Odpuščanje je dejanje volje. Odločimo se odpustiti ali pa ne.

Odpuščanje je dejanje volje. Odločimo se odpustiti ali pa ne.

Linearni čas

Linearni čas

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem