Deveta čakra po Munay Ki tradiciji

Deveta čakra po Munay Ki tradiciji

Deveta čakra prebiva v srcu Univerzuma, izven časa in prostora, in se razširja skozi prostranost prostora ter se s svetlobno nitjo povezuje z osmo čakro. Šaman lahko potuje skozi to nit, da izkusi prostranost Kreacije.

Deveta čakra je mesto Spirita ali Duha. Obstaja onstran osebne duše, ki nas ohranja povezane s prostor/čas kontiniumom in odrešenjem, in ki je povezana z osmo čakro. Je Spirit vseh stvari v Univerzumu. Opazovalec se obrne navzven, da je lahko vse, kar je opazovano. Deveta čakra je Jaz, ki nikoli ni bil rojen in nikoli ne bo umrl. Ta Jaz je prioren do časa in se nikoli ne izliva v reko skozi katero teče čas. Je prioren prostoru in je obstajal še preden se je Univerzum manifestiral. To je Jaz, ki nikoli ni zapustil Raja.

Proces devete čakre je sposobnost obdržati skrivnost, celo pred samim seboj. Skrivnost, da se je zelo dolgo časa nazaj Neizmerna Sila, ki jo poznamo kot Bog, odločila preiti iz svojega mesta v nemanifestirano praznino, da izkusi sama sebe. Tako se je manifestirala 12 milijard let nazaj kot singularnost, od koder so vse stvari v našem Univerzumu ustvarjene.

Neizmerna Sila je nadaljevala z raziskovanjem same sebe skozi vse oblike življenja, kot kobilica, kit, planeti in luna. Ker pa je Neizmerna Sila bila vseprisotna in vsevedna, je vsaka izmed njenih manifestacij ravno tako posedovala te kvalitete. Zatorej je morala ohranjati naravo svojega bitja skrito, celo pred samo seboj, z namenom, da lahko pozna samo sebe skozi svoje desettisoče oblike.

Ko je ta center prebujen, je tukaj globok, bobnajoč smeh, ki odmeva skozi gore in strele po nebu.

Povzeto iz knjige Čarovnija vitkosti – za harmonijo telesa, uma, duše in duha
Knjiga Čarovnija vitkosti je na voljo tudi v naši trgovini duhovnost.si.

foto: byoga.is

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: