DuhovnostFeaturedMeditacija

Dihalne tehnike čiščenja čustev – Nauki dona Miguela Ruiza

Čiščenje čustvenega strupa je preprost proces. Vse, kar moramo storiti, je razmišljati o ljubezni in paziti na dihanje. V umu se za trenutek dotaknemo rane. Nato upočasnimo svoje dihanje in pomislimo na besedo ljubezen. To vajo lahko uporabljamo tako na starih kot tudi novih ranah. Ko očistimo rano, se ta zaceli. Rane ne moremo očistiti tako, de delimo strup z nekom drugim. S tem bi ga le širili.

Ljudje živimo v džungli, polni strupa, ki vpliva na vsakogar. Če ste napadeni, si le zapomnite, da vaš napadalec potrebuje vašo energijo. Ko postanete mojster preobrazbe, vam nič ne bo moglo škoditi, niti strup drugih ljudi.

Ko boste očistili rane iz preteklosti, boste postali bolj pozorni v vsakdanjem življenju in ne boste več čustveno obremenjevali svoje duše. Navadili se boste čistiti svoja čustva vsak dan; če že ne takoj, ko jih začutite, pa vsekakor pozneje, preden greste v posteljo. V vašem umu ne bo več Sodnika ali Žrtve.

Ta koncept ima daljnosežne posledice za področje terapije. Po tolteškem izročilu je razstrupljanje dejavnost, ki jo lahko opravljamo sami.

Miguel priporoča naslednjo tehniko dihanja:

Osredotočite se na dihanje. Vdihnite ljubezen, ki je ves čas v zraku. Vdihnite čisto ljubezen in jo izdihnite. Z dihanjem vzpostavljate neposredno vez z ljubeznijo. S svojim vdihovanjem ljubezni očistite vsak čustveni spomin, ki pride na plan.
Vse odmislite. Ustvaite svoj um. Naj bo prazen. Ne sodite ničesar. Navadite um, da dostopa do spominov brez razmišljanja. Česar koli se spomnite, ni pomembno. Zaupajte spominu, ki pride sam od sebe.
Zavedajte se svoje volje. Ta prikliče spomin na čustva. Molite k svoji volji, da prikliče spomine.

Različica dihalne tehnike za ženske

Ko se enkrat zaveste svoje volje, se zavedajte še svojega srca.
Prenesite srčni utrip na maternico.
Nato na maternico prenesite še svoj voljo.
Enako storite z dihanjem.
Začnite inventuro.
Dovolite, da vas spontano preplavijo spomini.
Ta proces je še učinkovitejši ob polni luni.

Povzeto po knjigi Onstran strahu, Nauki dona Miguela Ruiza o svobodi in radosti

Tagi
Pokaži več

don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz se je rodil v družini zdravilcev in je odraščal na mehiškem podeželju v varstvu matere curandere (zdravilke) in deda nahuala (šamana).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !