Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Hrana z energijo / Živa hrana

silviarita / Pixabay
Oglas
Človek – kdo je človek? V prvi vrsti smo del narave, zato moramo živeti v skladu z njo, z njenimi načeli in s spoštovanjem narave. Narava nam ogromno da od lepot, hrane, vode, sonca, mavric, do učenja o njej,  o nas samih…in nam daje izkušnje, ki jih potrebujemo, da rastemo.Človek je fizično telo  in kot pravi Sadhguru je to nakopičena hrana v našem telesu. Fizično telo je Vse kar smo pojedli. Hrana se namreč asimilira v nas, banana postane del nas, prav tako je z mesom, zato je pomembno kakšno hrano jemo, saj le ta postane del nas.Vsa živa  hrana je del narave in je pomemben odnos do nje – hvaležnost, spoštovanje… da jemo takrat ko smo lačni in se ne prenajedamo…Po TKM načelih je pomembno kakšno prehransko kodo smo dobili od naših prednikov, se pravi če so jedli meso, nas ta hrana načeloma podpira. A to ne pomeni, da moramo meso jesti vsak dan, večkrat na dan… naši predniki  so ga jedli občasno , za moč …. In naši predniki so  spoštovali načela narave in opravljali razne obrede, da so se zahvalili dotični živali za življenje, da bodo lahko preživeli. Kaj pa počne današnji povprečen človek? je iz napačnih razlogov, je preveč, je napačno hrano, napačne kombinacije… in z napačnim odnosom. Se zahvališ za hrano ob obroku? Ker ne izvajamo obredov, pojemo tudi čustva živali, ki so prestrašene in v stresu .. in vse to postane del nas.

Ko ješ razmisli, ali si želiš, da ta hrana postane del tebe

Človek je tudi mentalni nivo- naš um, ki vedno nekaj ropota in nas prepričuje, si tudi izmišljuje in nam nagaja pri spremembi naših navad, naših podzavestnih vzorcev…Jemo ker nam um reče, da smo lačni , čeprav smo npr. žejni ali pa zato ker je naša navada jesti zvečer;  a v resnici nismo lačni zvečer, naše telo je v jin energiji zvečer in ni aktivno, Organi rabijo zvečer počitek od hrane, da lahko opravijo svojo funkcijo, razstrupljanja in  počitek,  Če upoštevamo naravo, naravne letne cikle in 24 urni bioritem, si podarimo zdravje, energijo, vitalnost, dajemo telesu podporo, da lahko naše fizično telo zmore vse napore in nam lahko da izkušnje, ki jih potrebujemo v tem življenju. Hranimo se tudi zaradi čustev od veselja, do žalosti, stresa, strahu… hrana postane nadomestek- ker se raje ne bi ukvarjali s svojimi čustvi pojemo košček torte ali čokolade in je takoj bolje… A čustva smo le potlačili…in hrana ne reši težave…..
Mogoče te zanima  Svoje telo lahko ozdravimo z močjo uma

Ali ti ukazuje um, ali ti njemu?

Človek je tudi duhovno bitje, potrebno je živeti v skladu s svojo dušo: kaj je tisto tvoje dušno poslanstvo na svetu? Nosiš v sebi mir, ljubezen, srečo, hvaležnost, čuječnost , veselje,  prave vrednote…?Ravnovesje telesa: tu je mišljeno ravnovesje na vseh nivojih fizičnega  telesa, uma in duha.Potrebno je jesti pravo hrano za naš um in za našega duha.  Hrana vpliva na naša čustva, mišljenje prav tako kot naše mišljenje vpliva na našo hrano,In če razmišljamo dalje, kaj je tista hrana, ki nas podpira in nam daje energijo, katera je tista hrana, za katero  želimo, da postane del nas? Kje so tu prehranski dodatki, ki na obljubljajo odpravo pomankanja vitaminov, mineralov. Itd…. ali res lahko odpravijo neravnovesje? Vemo da ko naše telo ni ravnovesju zbolimo. Ali  prehranski dodatki samo utišajo simptome, imajo celo kratkoročno dober efekt na  naše telo? Ali smo potem zdravi, če jemo vsakodnevno dopolnila?

Kaj je zdravje?

Ob besedi zdravje večina najprej pomisli, da  je zdrav tisti,  ki pač ni bolan. A zdravje je veliko več…zame je zdravje poleg odsotnosti bolezni seveda, tudi :
 • dobro počutje
 • da nisem utrujena
 • izgled kože, las, telesa
 • harmonija uma in telesa
 • ravnovesje uma , telesa, duha in  našega življenjskega sloga
 • zdravo, vitko in vitalno telo
 • kakovostni osebni odnosi
 • da imam smisel in cilj v življenju
 • obvladovanje izzivov
 • odpornost na stres, travme, spremembe,  ki me v vsakdanu spremljajo (fleksibilnost in sposobnost prilagajanja)
 • sposobnost ohranjanja osebne integritete in dobrega počutja
Se pravi , da je za zdravje človeka pomembno poleg odsotnosti bolezni tudi zadovoljstvo, družbeno in čustveno dobro počutje in kvaliteta življenja nasploh ter ravnovesje na vseh nivojih.  Zdravi smo ko lahko normalno delujemo brez rednega jemanja dopolnil in zdravil, saj to pomeni ravnovesje v vseh nivojih.Narava je popolna, deluje ciklično in prav tako je ustvarila nas popolne in nam dala na voljo vse kar potrebujemo- če jo le upoštevamo.Naš  moderen način življenja  ustvarja potencialno neravnovesje že z veliko sedenja, preveč ur delamo, ne vzamemo si časa zase, za zdrave in prave obroke, smo nenehno v stresu……  zato je včasih  smiselno podpreti telo  tudi s prehranskimi dopolnili, da si »nabustamo« telo da se zmore boriti ,da si povečamo imunski sitem. Kratkoročno bo to delovalo, na dolgi rok pa to ni naraven način hranjenja in nam telo s časom prične lahko nagajati. Zakaj? Ker to ni živa hrana, ker ta« hrana »/prehranski dodatek nima energije v sebi.
Mogoče te zanima  Zdravilne začimbe za partnerski odnos
Kaj je živa hrana, hrana, ki ima energijo? Največ energije in je res živa hrana, je tista iz starih semen, ki nosi v sebi tradicijo iz roda v rod. od tega kako se jo poseje, kako se skrbi zanjo ob rasti, kako se jo pobere, požanje, shrani…  Da ima v sebi energijo zemlje (zdrave zemlje) in energijo neba (svež zrak, sonce, dež) in energijo človeka. Človek ki s srcem skrbi za svoj vrt, njivo, se celo pogovarja  z rastlinami… jim daje moč, energijo in le take rastline nam dajejo maximalno energijo.  Če nimamo te možnosti, da bi bili samooskrbni, si najdimo kmeta ali vsaj nakupujmo na tržnici…. Ta hrana nam bo dala energijo in moč, ki je nobeno prehransko dopolnilo ali prašek, ali vnaprej pripravljena hrana, industrijska hrana ne more dati.Za ravnovesje je zelooo pomembna voda, kašno vodo pijemo. Klorirana voda tako kakor ubije vse bakterije, negativno prav tako vpliva na naše celice. Pijte živo vodo, pijte je dovolj , v pravih razmerjih,  ki je prave temperature.Kakor skrbimo zase, za svoje fizično, mentalno in duhovno telo- tako nam le ta vrača, z zdravim, vitalnim, vitkim , energije polnim telesom. Zato pazi kaj daš vase, saj le to postane del tebe in tvoja usta niso kanta za smeti.Pri vsem tem pa ne pozabi uživati v življenju: ko si občasno privoščiš tortico naj bo to najbolj slastna najboljša tortica , ki jo poješ z velikim užitkom in hvaležnostjo.; počni v življenju kar te veseli, poišči svoj cilj, smisel in mu sledi, izobražuj se, gibaj se v naravi, opazuj naravo in jo spoštuj in živi po njenih načelih, poišči lepoto v vsem in vsakemu in bodi hvaležen, da imaš priložnost vsak dan znova narediti korak naprej, korak na bolje, korak  v rasti in k  popolnem ravnovesju.Življenje je lepo, če ga živiš!(P)ostanite zdravi  in Hvala, ker ste <3Apolonija Kurent Lebar
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

Moje ime je Apolonija, sem certificirana svetovalka Tradicionalnega kitajskega zdravilstva (2. stopnja)- kitajska dietetika, študiram nutricizem na International Institute of Naturopathy v Švici. Opravila sem več tečajev pri dr. Yuriju Yatsko (1. tečaj Optimizacija odnosov, 2. tečaj  Razvoj mentalnih  sposobnosti in 3. tečaj Kreiranje dogodkov...) in Zame se raziskovanje in učenje se nikoli ne konča. Vedno iščemo nova znanja, ki jih pri svojem delu kombiniram v celosten pristop.Moje poslanstvo sem našla v  Antični Tradicionalni kitajski medicini -  kako živeti z naravo, kako se zdravo prehranjevati, kako si pomagati kadar nastopijo razne težave,  kako zdravo živeti, da bomo dočakali svojo  starost čimbolj vitalni.(P)ostanite zdravi! Hvala, ker ste <3Apolonija
No Tab Selected

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem