Kabalistična invokacija

Kabalistična invokacija
Kabalistična invokacija

Kabalistična invokacija je zvočna meditacija, namenjena tudi zdravljenju. Temelji na ideji, da različne zvočne vibracije ustvarjajo različne energije, ki imajo različne funkcije in kvalitete.

Razen v kabali poznajo ta način zdravljenja tudi v drugih tradicijah. Znano je, da je zvok energija, ki ima moč materializiranja oblik.

Kabala pripisuje človeku pet ravni, za vsako od njih pa obstajata črka in zvok.

Prva raven je telesna oziroma fizična raven. To so najbolj grobe vibracije, ki jih ustvarimo s pomočjo zvoka in črke U. Nahaja se na višini prve čakre. Povezuje nas z zemeljsko ravnjo bivanja.

Druga raven je čustvena in se nahaja v višini prsnega koša. Vibracije čustvene ravni proizvedemo z zvokom črke I.

Tretja raven predstavlja intelekt oziroma zemeljski mental. Te vibracije proizvedemo s pomočjo zvoka črke E.

Četrta raven predstavlja program človeka za življenje, v katerem se trenutno nahajamo. Te vibracije proizvedemo s pomočjo zvoka črke A.

Peta raven predstavlja program duše brez omejitev. To je najvišja raven. Te vibracije proizvedemo s pomočjo zvoka črke O.

Meditacijo izvajamo stoje, tako da povezujemo vsako raven z Y (Yahvah – bog) in vsako izmed ravni še med sabo. Na ta način ustvarjamo harmonijo.

Zvoke izražamo kar se da glasno in tako dolgo, kolikor imamo zraka. Približno polovico zraka porabimo za posamezen zvok (polovico za O in polovico za YO). Naprimer O-YO, A-YO, E-YO, I-YO, U-YO, potem nadaljujemo z O-YA, A-YA, E-YA, I-YA, U-YA; O-YE, A-YE, E-YE, I-YE, U-YE; O-YI, A-YI, E-YI, I-YI, U-YI; O-YU, A-YU, E-YU, U-YU. Tudi naše ime je naša koda, zato lahko tudi naše ime vključimo v meditacijo. Namesto Y povezujemo posamezne ravni z vsemi črkami našega imena.

V kolikor nekega zvoka ne moremo izraziti ali imamo v povezavi z njim določene težave, to pomeni, da imamo težave s to ravnjo. Največkrat se pojavijo težave s črko I – čustvena raven ali s črko E – mentalna raven. Če ugotovimo težave na čustveni ravni, transformiramo in ozavestimo težave, učinek pa preverimo pri naslednji meditaciji. Težave so lahko večplastne oziroma se uredijo v sedanjem trenutku. Že čez nekaj dni pa se lahko pri isti črki pojavijo nove težave, ki smo jih izzvali za reševanje.

Moje izkušnje kažejo, da lahko v času, ko razrešujemo neke težave, z rednim postopkom zvočne meditacije pospešimo njihovo razreševanje. Sicer pa priporočam, da meditacijo izvajamo vsaj dvakrat tedensko. Najboljše je, da to počnemo v naravi. Še posebej učinkovita je takrat, kadar jo delamo v večjih skupinah. Kadar jo izvajamo v skupini, na nas delujejo tudi tisti zvoki, ki jih mi zaradi težav na določeni ravni ne moremo polno izraziti. Osebe, ki so šibkega zdravja oziroma imajo veliko blokad, lahko na začetku meditacijo izvajajo sede. Neredko se pri osvobajanju blokad pojavijo določeni pojavi ko je recimo vrtenje v glavi.

MANTRA ZA ODPIRANJE ČAKER

HA VA YA TI OR A-HA-VA WE SIM CHA je mantra, ki jo je terapevtka Naomi Feinberg dobila preko svojega vodnika in je v Hebrejščini. Poje se najmanj sedemkrat zaporedoma, za vsako čakro na telesni ravni enkrat. Lahko pa jo pojemo tako dolgo, kot želimo ali čutimo. Najbolj učinkovita je, če jo pojemo pred ali po meditaciji. Odpira nam čakre in nas povezuje z neskončno svetlobo.

HA VA YA TI OR, A-HA-VA WE SIM CHA

JAZ SEM BITJE SVETLOBE, LJUBEZNI IN RADOSTI
Ta mantra je namenjena trenutnemu povezovanju z neskončno svetlobo.

I AM BEING OF LIGHT, LOVE AND JOY
This is Mantra that connects us immediately to the infinite light.

ICH BIN EIN WESEN VON LICHT, LIEBE UND FREUDE
Das ist ein Mantra um sofort mit dem unendlichen Licht verbunden zu sein.

JE SUIS UN ETRE DE LUMIERE, D AMOUR ET DE JOIE
Ceci est um Mantra permetat de se connecter immediatement avec la lumiere infine.

EU SOU LUZ, AMOR E ALEGRIA
Este mantra permite a uniao instantanea com a luz infinita.

HA VA YA TI OR, A-HA-VA WE SIM CHA
Avtor: Marjan Ogorevc
www.marjanogorevc.si

O Marjan Ogorevc

Avtor že dve desetletji proučuje alternativne načine zdravljenja. Med njimi je karmična diagnostika gotovo eden izmed najzahtevnejših načinov tako za terapevta kot za njegovo stranko.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: