Kaj je blagoslov?

Vsak človek po svoje dojema, kaj je v resnici blagoslov … dobre ocene, dober mož ali žena, denar. Pravzaprav je lahko vse blagoslov. Če pa tega ne uvidimo in se ne odzovemo ustrezno, se lahko tisto, kar je videti kot blagoslov, sprevrže v prekletstvo. Včasih moledujemo za blagoslov in ga dobimo, pa nam uniči življenje.

Pravi blagoslov, po katerem hrepeni duša, je, da se poveže z božjo ljubeznijo. To je najvišji blagoslov – da se resnično povežemo z božjo ljubeznijo, ki jo lahko najdemo povsod, v vseh okoliščinah, če jo le iščemo. V krščanskemSvetem pismu piše: »Iščite, in našli boste.« Krišna pravi v Bhagavad-giti: »Vsakogar nagradim tako, kakor se mi preda.« Če iščemo božjo ljubezen, imamo veliko priložnosti, da jo najdemo. Sicer pa nas lahko celo najlepše stvari v življenju zagrenijo in uničijo.

Resnična modrost je, da povsod vidimo božjo roko in da smo hvaležni, kajti le hvaležno srce lahko v vsem vidi blagoslov. Hvaležnost je ena najpomembnejših odlik za dosego pravega notranjega bogastva in sreče, saj nas poveže z božanskim.

Če smo torej resni in iskreni ter nimamo skritih namenov in bi radi s svojim ravnanjem ugodili Bogu, smo naravno deležni blagoslovov, saj imamo pravo zavest, da jih vidimo in sprejmemo. Ob takih blagoslovih so okoliščine, v katerih se znajdemo, ravno pravšnje za nas.

Radhanath Svami

O Radhanath Svami

Priznan vedski učenjak in učitelj bhakti joge. S svojim naukom, ki temelji na vedskih svetih spisih, kot so Bhagavad-gita, Šrimad-Bhagavatam in Ramajana, razkriva, kako naj se ravnamo po svetih izročilih in izluščimo skupno bistvo, ki združuje navidezno različne vere oziroma duhovne poti ter tako kar najbolj obogatimo svoje življenje in prispevamo k duhovnemu preporodu družbe.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: