“Kaj pa jaz sploh lahko?”

"Kaj pa jaz sploh lahko?"

Veliko! Ampak, kako se motivirati? Mi pravimo: novi dan – isto sranje. Vam je dovolj? Naredite nove stvari!

V dnevnem časopisju pogosto ni niti ene pozitivne informacije. Novinarji nas na televiziji s svojim tonom govora, posnetki in glasbo v ozadju čustveno vpletajo v negativne dogodke. Kolikokrat sem samo sebe zalotila, da mi kri ledeni po žilah ob gledanju določenih prispevkov. A mi je tega res treba? To nas demotivira! Ko prižgemo televizijo in gledamo dnevnik, obupamo, da bi karkoli poskušali spremeniti. Rečemo si:  »Sedaj ni čas.«. Vlada kolektivna paranoja in še vedno je za to bil kriv nekdo drug.

Dokler ste demotivirani, se boste za vsak nov predlog, ki prestavlja temeljni izziv, maksimalno trudili, da ga demantirate. Sprejmite, da finančni uspeh temelji na spremembi vaših obrazcev doživljanja vas samih, denarja in sveta. Imamo namreč nezavedne naučene obrazce, ki smo se jih že davno naučili od svojih staršev.

Danes se ogromno ljudi bori za vsakdanji kruh in gara. Preprosto zato, ker se oklepajo starih zamisli. Hočejo, da bi vse ostalo tako, kot je. Upirajo se spremembam. In, ko ostanejo brez službe, krivijo za svoj položaj tehnologijo, gospodarstvo ali svojega šefa. Vedno je kriv nekdo drug.

Našim življenjem vladajo negacije: ne morem, ne bom, nisem, ne gre, ne da se. Živimo v prepričanjih, ki nas potem zasidrajo v neuspehu. Ampak največja večina, ki ni uspela, ni nikoli niti poskusila.

Govorimo: ko bi, potem bi. Sami sebi govorimo, da nimamo in zato tudi nikamor ne moremo.

Odločite se, da se boste naučili nekaj novega, pa tudi, če se ne učite radi. Bodite pripravljeni, da iz cone ugodja vstopite v cono neugodja. Ker, če karkoli potrebujete in želite, morate najprej vložiti svojo energijo.

Če je mogoče odleteti na Luno, potem je mogoče uspeti tudi v ravnanju z denarjem. Vse je mogoče, samo odločite se!

Avtor: Tina Puncer
www.mojadenarnica.si


foto: www.freedigitalphotos.net

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: