Obresti na pozitivne misli

Obresti na pozitivne misli
Obresti na pozitivne misli

»Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj napredujem« je ena najbolj znanih manter francoskega psihologa in farmacevta z imenom Émile Coué. Aplikacija te pozitivne avtosugestije se imenuje Coueizem.

Ta mojster je poznal moč podzavestnega uma in avtosugestije in ko je postal zdravnik, je svoje bolne paciente zdravil tako, da je dal pacientu vrv z 21-timi vozli in navodila, da naj prime prvi vozel in izreče zgornjo mantro, potem naj prime drugi vozel in zopet ponovi mantro in tako naprej. Bolnik je ozdravel in mislil, da ga je pravzaprav pozdravila zdravilna magična vrv. Ampak dejansko so bile pozitivne misli ta »čarovnija«.

Ko to mantro izgovoriš 21-krat na dan, se tvoja energija in odnos do življenja spremenita iz negativne naravnanosti na pozitivno in s tem začnete privlačiti v svoje življenje pozitivne ljudi, situacije in okoliščine, in seveda namesto bolezni zdravje.

Všeč mi je, kako je Murphy zelo dobro napisal, da so pozitivne misli kot depoziti v banki oziroma v naši podzavesti, na katere bomo prej kot slej dobili pozitivne obresti.

To je definitivno ena najbolj donosnih investicij v življenju, se vam ne zdi?
Naredite vsak dan nekaj depozitov v svojo banko podzavesti! Da bi se lažje spomnili na to, si lahko pozitivne misli, ki so vam všeč, nalepite na ogledalo, na računalniški ekran, steno, hodnik, lahko si vsepovsod polepite barvaste post-it listke, da se vam bo na vsakem koraku prikradel nasmeh na usta. Nekateri starši na tak način pomagajo tudi svojim otrokom in najstnikom, ki so preveč obremenjeni s težkimi ali stresnimi mislimi, da jim to negativno naravnanost pomagajo obrniti na pozitivno. Lahko si tudi nastavite alarm na telefonu na vsako uro, da vas spomni na vašo mantro.

Še nekaj je Murphy zapisal: »Vaša podzavest je velika temnica. Je skrivni kraj, kjer se razvija vaše zunanje življenje.« Z drugimi besedami, naša realnost, ki se nam dogaja, je zgolj odsev naše notranjosti in misli. Ampak to sedaj že vemo in pridno upoštevamo, kajne?

Avtor: Tina Puncer
www.mojadenarnica.si


foto: www.freedigitalphotos.net

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: