Išči
Generic filters
shanghaistoneman / Pixabay

Kako mati vzgoji močnega sina?

Spremljaj objave: Andrej Pešec
X

Spremljaj objave: Andrej Pešec

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
»Ko mati vzgaja sina, se mora zavedati, da oblikuje odnos z moškim; če se tega ne zaveda, moškega ne bo.« dr. O.G. Gadetsky
Kaj to pomeni? Sodobna mati navadno dobronamerno smatra, da bo z odločnim, pedantnim in močnim pristopom vzgojila močnega fanta ali celo moža, zgodi pa se ravno obratno. S takšnim pristopom oblikuje odvisnega, neodločnega in šibkega osebo moškega spola, ki mu težko rečemo moški.Današanje mame s sinovi pogosto vzpostavijo odnos dominantna mati – odvisen sin, kar sinu onemogoča postati zares odgovorna in samostojna oseba, kar opazijo tako nasprotni spol kot delodajalci. Ne smemo pozabiti, da imajo ženske zaradi bistveno intenzivnejših čustev mnogo močnejši vpliv na okolico kot moški; njena psihična energija ga tako spremlja povsod. Navadno tak fant nima zdrave samopodobe in prave samozavesti, težko zbere voljo in odločnost, da dela samostojne korake, saj se vidi v takšni luči, v kakršni ga vidi njegova mati. Zelo pogosto posega po slabih navadah in/ali/ter ne najdejo inspiracije v življenju. Boji se sprejemati lastne odločitve, stremi k življenju po liniji najmanjšega odpora in ima tendenco k prikriti maščevalnosti do žensk; navadno se slej ko prej srečajo in zaživijo s podobno dominantnim dekletom. Sprva je takšna zveza obema zanimiva in zabavna, kmalu pa žensko spravi ob živce.Če želi imeti ženska ob sebi močnega, angažiranega in proaktivnega moškega, mora sama delovati nežno, odvisno, šibko in ranljivo; fanta ne vzgaja v copato, ampak v heroja. Takšna ženska je dejansko močna, in ne obratno. Ne sme se postavljati nad njega s položaja dominantne osebe. Inteligentna mati fanta vzgaja s svojo nežnostjo, čistočo in odvisnostjo od družine.
Modra mati ne poskuša dominirati svojega sina; modra mati sina osvoji s svojo ljubeznivostjo, odvisnostjo in naklonjenostjo. Zdrav fant/moški ne more ne lepo ravnati s takšno materjo.
Mati mora sinu vzbuditi občutek, da ga potrebuje. Da je ključen za delovanje in preživetje družine. Mati naj sina sprašuje za nasvet (ni pa seveda nujno, da ga upošteva). Tako bo sin razvijal odgovornost, kreativnost in željo skrbeti za druge. Časa ne bo zapravljal s celodnevnim igranjem igric; raje bo iskal odgovore in rešitve na izzive mame, sestre, babice … Saj moški vedno želi skrbeti za nekoga, sicer ima občutek, da je drugim odveč. Fant/moški to potrebuje.Jasno poudarjanje neodvisnosti in samostojnosti žensk njim samim povzroči veliko več škode, kot koristi, saj moški živi za to, da bo skrbel za nekoga. Razume se seveda, da je vsak svobodna, neodvisna oseba, no psihologija družine je takšna, da moški želijo skrbeti le za žensko, ki kaže, da je odvisna od njihove zaščite in podpore, v nasprotnem primeru dobijo moški občutek, da so ljudem v napoto. Tako odrasli moški vse pogosteje zahajajo v gostilne, igralnice in k drugim ženskam, mladi fantje pa vse več časa posvečajo igranjem videoigric, slabim navadam in lenobi. Kdo je kriv? Nihče. Kdo pa je odgovoren? Vsi. Vsak zase.
Ker niti ne znamo bolje, ponavljamo napake učiteljev in staršev, s tem, da dodamo še kakšno novo, tako je stanje vse težje, vsak pa se lahko kadarkoli odloči in s pomočjo modrosti izstopi iz začaranega kroga, iz svojega življenja pa naredi neskončno izmenjavo naklonjenosti in ljubezni. Najlepše pri tem je, da ne potrebuje sodelovanja nikogar drugega; dovolj je, da sam(a) naredi, kar je potrebno, daleč najmočnejša energija ženske pa je energija matere; prave matere.

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Andrej Pešec je strokovnjak za odnose, vedsko psihologijo, osebni razvoj in delo z mladimi, predavatelj, glasbenik in bhakti jogi. Svetovalec in trener ter strokovni sodelavec preko 100 zavodov po Sloveniji in na tujem.Za njim je že preko 800 predavanj, ki jih krasijo nenavadni praktični primeri, učinkovita sinteza sodobnih znanj, modrosti in motivacijske filozofije ter zanimive zgodbe iz resničnega življenja.

Izpostavljeni dogodki

Izpostavljena storitev

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Numerološka napoved 15. 5. 2021

Numerološka napoved 15. 5. 2021

Numerološka napoved 17. – 23. 5. 2021: Čas je za nove povezave

Numerološka napoved 17. – 23. 5. 2021: Čas je za nove povezave

Sporočilo ob koncu tedna, 14. 5. 2021: Poslušajte svoje srce

Sporočilo ob koncu tedna, 14. 5. 2021: Poslušajte svoje srce

Sporočilo akaških zapisov 14. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 14. 5. 2021

Numerološka napoved 14. 5. 2021

Numerološka napoved 14. 5. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem