FeaturedZdravi nasveti

Navada je železna srajca – kako se je znebimo?

Kako se znebimo slabih razvad?

Če začutite, da je v vašem življenju nekaj, kar vam ni všeč, nekaj, česar bi se radi znebili, najprej ugotovite, kaj to je. Ne upirajte se temu, samo eno novo in pozitivno navado osvojite in jo vpeljite v svoj vsakdan.

Eno po eno, počasi. Naredite to z VESELJEM in UŽITKOM, da bo nova navada za vselej rada ostala z vami.

Iz svoje astrološke karte sem razbrala, da v mojem življenju obstaja možnost za dedne bolezni, na kar so me opozorili tudi zdravniki. Tega pa si res ne želim! A želeti je eno, nekaj za to narediti, pa čisto nekaj drugega. Ker že po samem zakonu privlačnosti borba proti nezaželemu ni tista, ki te pripelje do pozitivnega rezultata, sem izbrala drugo pot.

Najprej je pomembna vaša ODLOČITEV

Sama sem izbrala odločitev, da spremenim svoje NAVADE. Ne v smislu diete, ki je vedno samo začasna rešitev. Želela sem nekaj trajnega.

Najprej sem izbrala spremembo v NAČINU prehranjevanja. Ja, v načinu, ker to je prava rešitev zame. Osnova je bila analiza moje astrološke karte, ki je potrjevala odločilno spremembo mojih vsakodnevnih navad, predvsem prehrane. Začela sem postopoma in počasi. Po majhnih korakih.

Za začetek sem uvedla ENO samo spremembo. Kupila sem informirano steklenico za vodo in kristal kamene strele. To je moja »flaška«, iz katere pijem vsak dan. V njej je kristal, dodam ji še malce himalajske soli in limone, in če je le možno, jo pustim čez dan na soncu in tako pijem osončeno vodo.
Odrekla sem se alkoholnim pijačam. Tistemu kozarčku rdečega vina ob kosilu, ki sem ga jemala za pozitiven dodatek. Upoštevala pa sem, da nikoli ne reci nikoli. In dopustila sem si res le izjemne trenutke, ko nazdravim.

Naslednja sprememba, ki je sledila, je bilo meso. Vedno ga je bilo bolj malo na krožniku, a odločitev je padla in namesto mesa se je na krožniku znašlo več stročnic in zelenjave.
V poletnem času sem dodala smutije, ki so tako osvežilni, okusni, lepih barv in mi resnično prijajo. Pa še svojo kreativnost uporabim, ko si izmišljujem vedno nove variante.
Več zdravih navad kot sem vpeljala v svoje življenje, manj sem čutila potrebo po nezdravi prehrani – po čipsu, ki sem ga imela rada, piščancu iz pečice in drugih razvadah.

Po treh letih imam veliko več energije, fizične moči, počutje je boljše in zmorem več, tako da sama sebe presenečam. Zadnje presenečenje je bilo letošnje aprilsko kolesarjenje. Zaradi učenja in izpitnih rokov nisem uspela kolesariti in se dovolj dobro pripraviti za turo, ki smo jo načrtovali sredi aprila. To je bilo 4-dnevno kolesarjenje po otokih v Dalmaciji: po Braču, Hvaru in Šolti. Prišla sem na vse vrhove in dosegla tudi najvišjo točko jadranskih otokov – Vidovo goro na 780 m. In, kar je najpomembnejše: nisem bila utrujena, izčrpana in sem končala turo brez bolečin v mišicah, sama nad sabo presenečena, kolesarka ekipa pa tudi ni mogla verjeti, da nisem trenirala.
Torej sprememba v načinu prehranjevanja potrjeno deluje. 

Bodite pozorni na svoje misli

Imela pa sem izziv, ki ga nisem uspela rešiti. ČOKOLADA, sladoled, sladkarije, pecivo! Problem je bil v tem, da se niti zavedala nisem, kdaj sem posegla po koščku čokolade, po sladkem. Začela sem se opazovati in sem postala pozorna, kdaj se ta moja potreba pokaže.
Neko nezadovoljstvo je sprožalo potrebo po sladkem. Kot da mi nekaj manjka, težko točno povem, kaj. In včeraj sem ugotovila. Med delom in učenjem, ko sem analizirala horoskope, mi nekako ni šlo tako, kot sem si želela. In takrat me je naenkrat kar odneslo v shrambo po čokolatin!

A tako, sladko bi rada jedla! Ok, pa naredi si sladko! Ampak takšno, ki najmanj škoduje. In sem začela ustvarjati. Domačo presno čokolado. Kar naenkrat me je spreletel odličen občutek. Pa ne zaradi čokolade, ampak zaradi navdiha in kreativnosti, ki sem ju začutila! Očitno sem potrebovala ta občutek, ne pa sladkega. Samo 10 minut in moj izdelek je bil končan, odličen, lepega videza (kar je meni zelo pomembno), brez belega sladkorja, iz izbranih in kvalitetnih sestavin. Tak drugačen, poseben, originalen, moj. Trije koščki moje čokolade in delo je nato steklo samo od sebe, jaz pa sem bila zelooo zadovoljna.

Če začutite, da je v vašem življenju nekaj, kar vam ni všeč, nekaj, česar bi se radi znebili, ugotovite, kaj to je. Ne upirajte se temu, samo novo dobro navado osvojite in jo vpeljite v svoj vsakdan. Eno po eno, počasi. Naredite to z veseljem in užitkom, da bo nova navada za vselej ostala z vami, vas navduševala in vam lepšala življenje.
Če kdo želi recept za to okusno in zdravo čokolado, naj mi piše.

Uživajte v novih dobrih navadah
Marjanca

O Marjanca Vergan

Moja želja in namen je, da bi s pomočjo Astrologije, AstroHealinga in Energijske psihologije tudi vam pomagala do pomembnih odgovorov na vaša vprašanja; da bi vam lahko pomagala na poti do vaše sreče.

Moja spletna stran
Vsi članki

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !