Kako začeti? Kako narediti spremembo?

Veliko se vas verjetno sprašuje, kako se zgodi tisti magični preobrat, ko začnete vašemu življenju dodajati pravi smisel in vrednost. Kako začeti graditi most med vidnim in nevidnim, ki nam bo izostril marsikateri »speči« čut za resnico?

Žal ne obstaja čarobna paličica, ki bi imela moč preobraziti naša dosedanja prepričanja. Ni take paličice, niti čarobnega prahu, ki bi nam zagotovila popolno zdravje, srečo, ljubezen, blaginjo in posledično kvaliteto življenja. Obstaja pa moč, ki je znotraj nas in spi tako dolgo, dokler se sami ne odločimo, da je spanja dovolj. Kako težko je vstati iz te postelje in kdaj, pa je odvisno od nas samih. Saj poznate tiste sladke besede zjutraj: »Še malo, samo še malo … »

Novi začetki in spremembe so na razpolago vsak trenutek. Vse situacije, v katerih se nahajamo, so vedno znova priložnosti, da nekaj naredimo zase. Vedno! Okolica, ki nas spremlja, je vedno naša »opora« in v bistvu smerokaz, da lahko ugotovimo, kje na tej poti se nahajamo. Spremembe se namreč dogajajo celo življenje. To ni nekaj, kar bi se lahko naučili, diplomirali in končali izobraževanje. Praksa je precej drugačna. Če se spomnim svojih začetkov, ko sem vzela v roke svojo prvo knjigo za osebnostno rast, je minilo že kar osem let. Od takrat do danes sem na svoji poti počela druge stvari, ki so mi bile ta čas namenjene v prvi vrsti. Potem pa je prišel čas, da se premaknem. Srčna želja ter odločitev duše, so mi prinesle nove knjige, nove priložnosti, učitelje in izobraževanja. Šla sem s hvaležnostjo na novo pot odkrivanja sebe. To delam še vedno. Ker samo tako lahko svoje izkušnje, znanja in spoznanja zgradimo v celoto, ki pa se v polnosti v tem življenju ne bo odkrila. Za to bo potrebno še mnogo »preživetih življenj«.  Če se izmikamo temu klicu, mu bomo lahko ubežali samo v tem življenju, v prihodnjem pa bodo spet budnice. Če bomo spali zdaj, vedno ne bomo mogli. Duša ima svoj namen in temu bo sledila.

Zato se raje zbudimo. In to čimprej.

Hvaležno prejmimo vse situacije v življenju kot priložnost za spremembe. Vsaka situacija nam nekaj sporoča, nas nekaj uči. In vedite. To so najdragocenejša znanja. Ne tarnajte, če ste bolni, vas boli glava ali pa če nimate službe, denarja. Ker to so priložnosti … priložnosti za spremembe. In te spremembe vam prinašajo vedno znova čarobnost. Ampak po korakih. Če ste se pred leti naučili, kako obvladovati jezo, je morda danes dan, da odkrijete svojo ustvarjalnost. To so koraki. Kako boste hodili, odločate sami. In tudi pot življenja vas vodi tako, da se ne morete izgubiti. Nekateri rabijo zelo veliko časa, preden karkoli spremenijo. Nekateri o spremembah sploh ne razmišljajo, so pa tudi taki, ki se odločijo in skočijo v vodo ter se prepustijo toku … Ključ je seveda zaupanje.

Zato zaupajte in sledite klicu. Poslušajte, kaj vam govori srce in po čem hrepeni duša. Čarobnost vas čaka vsak trenutek, le spregledati morate.

foto:freedigitalphotos.net

O Lilijana Škraban

Sem velika zagovornica čarobnosti življenja, kreacij, predvsem pa ljubiteljica kristalov. Z vami delim svoja znanja, spoznanja in izkušnje na praktičen način.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: