Ivitalis

Kako zamenjati kavo za želodec z energijo za možgane? 1.del

Ko spoznate učinke…
Samo, ne, začnite hitro…
To so majhne skrivnosti velikih mojstrov…

Nekaj novega, ki spremeni vaš dan…

Skrivnosti, ki se vam bodo razkrivale skozi naslednje odstavke, pravzaprav že vsi poznate. Vsi ste bili otroci. No vsaj predvidevam, da ste bili nekoč. In spomnite se na čudovite igre, ki ste se jih igrali, nekateri kavboje in Indijance, drugi tombolo, nekateri kartali, sestavljali lego kocke, prodajali, drugi človek ne jezi se, in še veliko drugih zabavnih iger. Vsem igram je skupno to, da ste skozi njih odraščali in se pripravljali za prevzemanje različnih vlog v življenju. Učili ste se popolnoma spontano. Brez kakršnega koli napora. In vsi smo ob igranju uživali. To pomeni, da se niti zavedali nismo in je znanje kar samo polzelo v nas.

Potem smo šli v šolo. Seveda, potrebna je bila resnost. Nobene igre več. Prav zanima me kako hitro ste izgubili tisto začetno navdušenje, da hodite v šolo. In kako zelo ste si želeli, da pridejo počitnice. Takrat ste bili svobodni bremen. Seveda ste se učili tudi med počitnicami. Ja, nikoli se ne nehamo učiti. Samo način učenja se je spremenil. Naučili ste se voziti s kolesom, plavati, občudovati naravo, in razne druge spretnosti.

In zdaj ste odrasli, no vsaj predvidevam. In vendar je naš svet že tako narejen, da je vse skupaj igra, pomembno je samo, kako jo igramo. Namesto podjetje iz lego kock pred nami stoji podjetje iz opek in namesto figuric se okrog sprehajajo ljudje…

Neuspeh, nesproščenost, napetost, nesposobnost komuniciranja so predvsem posledica nepovezanosti vseh naših možganskih centrov med seboj in z ostalimi deli telesa. Poleg tega še samo okolje prinaša veliko izzivov v življenje: uporaba računalnikov, dolg delovni čas, neprimerna osvetlitev, časovni pritiski, psihosenzorne obremenitve (npr. delo s strankami), obremenitve zaradi hrupa, odgovornosti na delovnem mestu,…

Se hočete torej učiti tako ko ste se učili kot otroci?
Se hočete veseliti tako kot otroci?
Hočete biti sproščeni tako kot otroci?
Hočete biti uspešni, učinkoviti?

To je enostavno, ko se začnete učiti kot otroci – skozi uporabo sebe kot celote: gibanje, čustva, čutila, misli.

Negovanje visokega nivoja energije kot ste jo imeli kot otroci je v današnjem času sprememb postala nuja. Pomembna je samo vaša odločitev da, SE SPOMNETE, vaših sposobnosti kot otroci. Mi smo tukaj zato, da vam skozi določene vaje pomagamo, da se Vaša energija aktivira.

Ljudje, ki vaje delajo, potrjujejo da se jim vrača vitalnost, veča koncentracija in ustvarjalnost in izboljša komunikacija. Seveda zvečanje vaše življenjske energije ne vpliva samo na vaše delo v službi temveč izboljšuje vzdušje tudi doma. Še posebej zabavno postane, ko v vaše delovno okolje uvedete 5 minut za dvig vitalnosti. Ob poslušanju sproščujoče glasbe se umirite in s sodelavci medsebojno povežete, ko družno delate vaje. Takšno vzdušje lahko ustvarite tudi doma in videli boste, kako otroci radi sodelujejo, ker je to njihov način učenja.

Vem, da vas že zelo mika, da začnete z izvajanjem vaj, ki pripomorejo k izboljšanju Vašega celotnega počutja. In najprej vam želim, da telesu ponudite vodo. Voda je zelo pomembna. Sestavljeni smo iz cca 70% vode. Kadar je telo dehidrirano pomeni, da kri postane manj tekoča, da se zgostijo vse tekočine, zato je zelo otežen prenos hrane, kisika, hormonov celic imunskega sistema,… po telesu. Pod vplivom pomanjkanja vode se spremenijo kemične reakcije in biološki procesi v telesu. Z vodo zagotavljamo telesu delovanje. Ste vedeli, da zdrav človek potrebuje 3 dcl vode na 10 kg svoje telesne teže vsak dan, da s tem zagotovi normalno delovanje telesa? Vode, ne tekočine. Vodo namreč telo posrka takoj, brez prebave. Vsaka druga tekočina potrebuje prebavo, ki zahteva določen del energije.

Največ vode potrebujejo prav možgani. Možgani so najbolj aktivni, ko beremo, pripravljamo poročila, načrtujemo, pišemo ponudbe, komuniciramo, programiramo,… Že za samo dihanje in spanje potrebujemo vodo, ker takrat poteka regeneracija telesa. Če želite, da so vaši možgani aktivni, potem jim ponudite vodo. Kozarec vode na pisalni mizi je zelo priporočljiv. Neprestano vas opominja, da je voda potrebna in je vedno pri roki, da sežete po vodi vsakih 10 minut. Tako možgane podprete v njihovem delovanju.

Vaje o katerih govorimo izhajajo iz Energijske kinezioterapije, metode Z dotikom do zdravja. V naslednjem delu bodo predstavljene vaje za ogrevanje.

Se nadaljuje…

dr. Neja Zupan

Tagi
Pokaži več

Zavod Bisernica

Poslanstvo zavoda za razvoj kreativnosti in osebno rast je uresničevanje zadovoljstva v vsakem posamezniku skozi zavedanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !