Nenavadna energijska tokova

Nenavadna energijska tokova

OnLine ključ do dušeOnLine ključ do dušeOnLine ključ do duše
OGLAS

VODILNI MERIDIAN – morje JANG meridianov
in CENTRALNI MERIDIAN – morje JIN meridianov

Naše besede in naše misli so najmočnejša droga na svetu:
1. imajo moč spremeniti zaznavanje, vedenje, prepričanje, delovanje itd.,
2. lahko sprožijo močna čustva in občutke, pozitivne in negativne,
3. imajo moč ozdraviti ali uničiti,
4. dajejo ugodje ali neugodje,
5. spodbujajo halucinacije ali pa vizije,
6. zastrupljajo ali pa prebujajo,
7. povzročajo odvisnost in življenjsko ogroženost ali pa svobodno življenje.

Če se večkrat zalotite v negativnih mislih, v negativnem okolju, morda uživate antidepresive, pomirjevalne čaje ali druge pomirjevalne dodatke, morda ne morete sedeti sami s seboj pet minut v tišini in morata biti radio ali TV vedno vklopljena – vas zanima, kako se lahko približate naravnemu zdravju? Ste morda kdaj raztreseni ali pa sploh ne morete razmišljati, imate prazno glavo ali drhtite? Morda je celotno telo odrevenelo ali pa vas zbada, morda se trese – kot da bi se tresli znotraj? Vse to so znaki, da so vaše misli vzdražene; lahko zavedno ali pa nezavedno. To pomeni, da se z nečim ne strinjate, da se ne počutite dobro, da ne razmišljate pozitivno, pa čeprav se to dogaja globoko v vaši podzavesti.

Po znanstvenih ugotovitvah ljudje v povprečju zavestno uporabljamo zgolj 3-7 % možganov. Kaj se skriva v preostalih cca 90 %? To je področje, ki je nezavedno. Če smo nezadovoljni, nesrečni, jezni, živčni, žalostni, užaljeni, nesamozavestni, ošabni, naduti, nemirni, prestrašeni, neprožni za spremembe ipd., nam ta stanja kažejo, da je teh 90 % napolnjenih z negativnimi mislimi in mislimi, ki nam ne služijo več.

Kvaliteta energije v centralnem in vodilnem meridianu se kaže z našim naravnim zadovoljstvom z življenjem, z notranjim mirom, z veseljem, z navdušenjem, s pripravljenostjo na spremembe, z zdravjem v splošnem pomenu.

Centralni in Vodilni meridian v težavah

Centralni in vodilni meridian z vitalno energijo oskrbujeta pet organov, ki se razvijejo najprej: možgani in hrbtenjača, kostni mozeg, jetra in žolčnik, kri in maternica. Kadarkoli imajo ti organi težavo, je najprej potrebno energijsko podpreti centralni in vodilni meridian.

Centralni meridian je povezan z vodo in posledično z ledvicami. Vodilni meridian je povezan z ognjem in posledično s srcem. Če imamo težave s temi organi, je prav tako potrebno podpreti oba meridiana in ju napolniti z zdravo energijo.

Ker predstavljata centralni in vodilni meridian žensko in moško polariteto v nas, nas neravnovesje med tema dvema poloma opozarja na blokade v obeh meridianih.

Ne samo fizične težave ali negativna čustva, tudi negativne misli vplivajo na kvaliteto energije v rezervoarju jin in jang energije. Oba meridiana sta povezana z živci in kadar ste nervozni ali z negativnimi mislimi in čustvi, se vaše stanje prenaša na vse ostale dele telesa. Obolenje pa se začne vedno tam, kjer je telo najšibkejše (v verigi vedno poči najšibkejši člen).

Težave in izzive povezane s centralnim in vodilnim meridianom lahko preprečimo, ko jih zaznamo že v njenih razvojnih fazah oz. še bolje, ko delujemo preventivno z energijo. Energijo lahko dvignemo z vajami, z masažo, z zmanjšanjem stresa, s hrano in z razbremenitvijo čustev. Ko dvignemo energijo centralnega in vodilnega meridiana je pomembno, da energijo vsakodnevno obnavljamo tako, da dovajamo energijo. Energija je temeljna nevidna hrana s katero osvežujemo vse funkcije telesa. Telo brez energije ne deluje. Če v telesu ni energije, telesa ne oživi nobena hrana, voda, zdravila, niti dodatki ali operativni posegi. Zato je pomembno, da v telesu vzdržujemo visok nivo energije.

Energija je temeljna nevidna hrana, s katero osvežujete vse funkcije telesa. Telo brez energije ne deluje. Če v telesu ni energije, telesa ne oživi nobena hrana, voda, zdravila, niti dodatki ali operativni posegi. Zato je pomembno, da v telesu vzdržujete visok nivo energije.

Avtor: Dr. Neja Zupan

V člankih so na kratko predstavljene teme, ki jih obravnavamo na iVitalis izobraževanju: posamezni meridiani – energijski tokovi in z njimi povezani organi (12 najpomembnejših organov in funkcij telesa). Opisana sta tudi dva čudežna energijska tokova, ki sta nadrejena vsem ostalim dvanajstim. Za vsak meridian se spoznate s katerimi težavami je povezan, kakšno podporo vam nudi, telovadne vaje, refleksne točke, ustrezno hrana in sproščanje čustvenih napetosti. iVitalis tehnike vam pomagajo razkriti skrivnosti, kako si sami pomagate, da živite zadovoljno in zdravo življenje.

V opoju narcisaV opoju narcisaV opoju narcisa

PodobneObjave

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni dogodek

Zadnje objave

Izpostavljamo

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Društvo Pesem duše

Društvo Pesem duše

Ni Komentarjev
Joe DispenzaJoe DispenzaJoe Dispenza
Deli to s prijateljem