Ko jutri nikoli ne pride…Kako začeti uresničevati svoje cilje?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste bili pred velikim izzivom in niste vedeli kako se ga lotiti? Kot na primer pregledovanja na stotine zapiskov za pripravo na izpit? Ali pa priprave diplomske naloge? Morda v omari še vedno hranite tisti čudoviti kos oblačila, ki ga ne morete več nositi in upate, da vam bo nekoč spet prav? Morda že dolgo razmišljate o zamenjavi zaposlitve ali o uresničenju samostojne podjetniške ideje? Ali pa le o spomladanskem čiščenju? Vsem zapisanim opravilom je skupno eno. Postavili smo si cilj, ki ga želimo doseči. Torej, nekje bo treba začeti. Ampak kje? In kako?

Avtorjev, ki obravnavajo tovrstno tematiko je veliko – tako slovenskih kot tujih. Zapisali so različne nasvete in sezname korakov, ki nas vodijo do cilja. Pa tudi družina in prijatelji so polni idej kako naj se lotimo uresničevanja svojega cilja. A cilj še vedno ostaja neuresničen. Zakaj? Ker si ga pravzaprav sploh še nismo postavili. Čeprav radi rečemo, da smo si ga. A vse kar imamo v tem trenutku je le željo. Željo po tem, da bi bilo vse potrebno znanje že »zapisano« v naših glavah. Da bi bila diplomska naloga že napisana. Da bi nam bil tisti čudoviti kos oblačila nenadoma spet prav. Da bi se podjetniška ideja uresničila. In da bi bilo spomladansko čiščenje že opravljeno.

Naše sanje postanejo cilji v trenutku,
ko začnemo opravljati aktivnosti,
ki bodo doprinesle k uresničitvi sanj.
Cilj brez načrta je samo želja.
Nishan Panwar

Petra Cvek

O Petra Cvek

Mesto znanja – vse za vašo osebno rast in razvoj na enem mestu: osebno in karierno svetovanje, NLP Coaching, vodene skupinske in spletne meditacije, delavnice za boljše razumevanje sebe, spletni programi za osebno rast, e-knjige in priročniki.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Uhani Ametist

Uhani Ametist

Ametist je kristal spirit..

6.90€

Enačba za ljubezen, Ljubezenski vodnik zanj/zanjo

PUSTI SPOROČILO:

Please enter your comment!
Please enter your name here