Ko jutri nikoli ne pride...Kako začeti uresničevati svoje cilje?

Ko jutri nikoli ne pride…Kako začeti uresničevati svoje cilje?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste bili pred velikim izzivom in niste vedeli kako se ga lotiti? Kot na primer pregledovanja na stotine zapiskov za pripravo na izpit? Ali pa priprave diplomske naloge? Morda v omari še vedno hranite tisti čudoviti kos oblačila, ki ga ne morete več nositi in upate, da vam bo nekoč spet prav? Morda že dolgo razmišljate o zamenjavi zaposlitve ali o uresničenju samostojne podjetniške ideje? Ali pa le o spomladanskem čiščenju? Vsem zapisanim opravilom je skupno eno. Postavili smo si cilj, ki ga želimo doseči. Torej, nekje bo treba začeti. Ampak kje? In kako?

Avtorjev, ki obravnavajo tovrstno tematiko je veliko – tako slovenskih kot tujih. Zapisali so različne nasvete in sezname korakov, ki nas vodijo do cilja. Pa tudi družina in prijatelji so polni idej kako naj se lotimo uresničevanja svojega cilja. A cilj še vedno ostaja neuresničen. Zakaj? Ker si ga pravzaprav sploh še nismo postavili. Čeprav radi rečemo, da smo si ga. A vse kar imamo v tem trenutku je le željo. Željo po tem, da bi bilo vse potrebno znanje že »zapisano« v naših glavah. Da bi bila diplomska naloga že napisana. Da bi nam bil tisti čudoviti kos oblačila nenadoma spet prav. Da bi se podjetniška ideja uresničila. In da bi bilo spomladansko čiščenje že opravljeno.

Naše sanje postanejo cilji v trenutku,
ko začnemo opravljati aktivnosti,
ki bodo doprinesle k uresničitvi sanj.
Cilj brez načrta je samo želja.
Nishan Panwar

  • Članki
Mesto znanja – vse za vašo osebno rast in razvoj na enem mestu: osebno in karierno svetovanje, NLP Coaching, vodene skupinske in spletne meditacije, delavnice za boljše razumevanje sebe, spletni programi za osebno rast, e-knjige in priročniki.
Deli to s prijateljem