Ko moškemu ni do ljubljenja

Ko moškemu ni do ljubljenja

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Čipkasti negliže

Ali veste, kaj to negliže je? Sem malce guglala pomen besede, pa sem videla, da to pravzaprav ni slovenska beseda, a se pri nas vseeno uporablja. Bolj se je negliže uporabljal kot del oblačila, ki so ga dame iz visoke družbe nosile pred sto in dvesto leti, danes pa označuje svileno nočno oblekico, ki je lahko bolj ali manj izzivalno seksi skrojena. Mnogi negližeji imajo tudi mehko čipko in se prodajajo kot del nočne oprave za dame, lahko pa se uporablja kot stimulans pri uvodu v igranje pod rjuhami, ker moški so baje bolj vizualne sorte.

Ko postaja partnerski odnos rutinski in deluje na nekakšnem avtopilotu, začenja prihajati tudi do zmanjševanja želje po intimnosti oz. ljubljenju, kakor pač hočete. Seveda obstaja stereotip, da moški vedno bi, a da je ženska tista tečkica, ki jo »glava boli«, ima »PMS ali ovulacijo ali menstruacijo (vstavite po izbiri)«, »je utrujena« in pogosto moški tudi sliši »pa saj sva se ljubila že en mesec nazaj«.

Vam povem, da je zgoraj napisano vse bolj za pospraviti v anale zgodovine. Kot se spreminjajo družbene vloge moškega in ženske, tako se tudi spreminja želja ženske po spolnosti in intimnosti. Ženske delamo, nosimo denar domov, smo aktivne na vseh področjih, mnoge se obenem tudi vedno bolj zavedajo, da je sproščanje v spolnosti, ko se izločajo hormoni sreče in hormoni povezovanja zelo pomembni za zdravo telo, um, organizem in za siceršnje delovanje celote.

Poslušam zgodbe, ko se moškim ne da. Ko so utrujeni. Ko jim gre tečna žena na živce in mu res ne pride na konec pameti, da bi jo zvečer pa nekaj božal, kot mi je poročalo nekaj moških. Tako se vlečejo dnevi, tedni in meseci, ko on ne da pobude. Marsikateri moški je leta in leta dajal prvi pobudo, jo božal in ljubkoval, pa se je počasi naveličal. Kot mi pravi moški spol »če ste hotele ženske biti enakopravne, bodite tudi v pobudi za spolnost, ne da to pa moramo mi vedno«, ker marsikateri moški pove, da si želi biti objekt strasti svoje ženske, a ona nič ne naredi.

No, danes si pa poglejmo nekaj primerov, ko je par res že odnosno odtujen. Ko se nič ne zgodi. Ko se zgodi še ena katastrofa v odnosu. Žena pride na idejo, da bi po nekaj sušnih mesecih le spravila moža v posteljo. Stara nekaj čez štirideset let, si nakupi nekaj seksi spodnjega perila in črni čipkasti negliže. Zbira pogum, pa nekega jutra se le spravi v to nežno čipko in želi presenetiti moža, ki je v kuhinji bral časopis. Usede se takale seksi izzivalna pred moža na mizo, on jo pogleda presenečeno in izjavi »Dej, ne usedaj se na mizo, ker boš časopis pomečkala«. Ali si predstavljate reakcijo naše dame? Kako sta jo zalila rdečica sramu in polil bes. Ni rekla niti besede, dvignila se je, slekla negliže in se oblekla v razvlečeno trenirko. Ljubljenja ni bilo še nadaljnjih nekaj krepkih mesecev. On se je delal, da ne razume, kaj je naredil narobe.

Še en primer, ko človek ne ve, ali bi se režal ali bi se resno zamislil. On gleda televizijo, ona pohotna si ga zaželi, saj nista bila že dolgo intimna, pa ker ji on očita, da nikoli samoiniciativno ne stopi v akcijo, se je odločila, da bo to storila. Se naštima v seksi korzet in samostoječe nogavice, pa se sprehodi mimo moža in postoji pred njim. On jo presenečeno pogleda, jo nežno odrine stran, češ da gleda televizijo in še smrtno resno pridoda, da naj se le gre obleči bolj toplo, da se ne bo prehladila! No, kaj bi ve naredile drage dame, v takšni situaciji?

Ravno razmišljam, da so tole res skrajni primeri, ko moški svoje lepe ženske ne opazi več, a se pač dogajajo, pa je zato prav, da jih opišem. Mogoče pa bo kakšen moški v podobni situaciji v bodoče reagiral po moško, to je strastno zagrabil svojo lepotico, jo odnesel v spalnico ali pa si jo bo, no, kar tam na mizi ali na kavču strastno vzel. Zakaj pa ne.

V branje priporočam knjigo Iskreno o intimnosti >>

 

Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica.
No Tab Selected
No Tab Selected
Deli to s prijateljem