Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Korak 6: Sprejemanje realnosti in odpuščanje

sprejemanje in dopuscanje
foto:Michelle Ternovšek
Spremljaj objave: Michelle Ternovšek
X

Spremljaj objave: Michelle Ternovšek

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
Tudi ta teden ste izbrali veselje. In potem pridejo tisti dnevi in tedni, ko nič ne gre. Pa vendar ste bili tako navdušeni, popolnoma ste verjeli svojim načrtom in vse je šlo kot po maslu. Vse dokler ni prišel dan, ko se niste mogli premakniti. To se nam vsem zgodi tu in tam; kako si odpustiti in pozabiti, je naša tema tedna.

Ko prevlada um

Vsi vemo, kako se počutimo, ko nam nič ne uspeva. Ni važno, kako močno poskušamo, ukrepamo, pišemo, rišemo, se sprehajamo, meditiramo – popolnoma nič se ne spremeni, vse dokler se ne znajdemo na koncu slepe ulice. Namesto da bi nadaljevali s svojo dnevno prakso in se poskušali vrniti nazaj v ravnotežje, raje delamo pozno v noč in si dovolimo, da popolnoma pademo iz svojega ritma. Ne samo da postanemo utrujeni in fizično izgoreli, v sebi začutimo nejevoljo, ker smo prelomili svojo namero le nekaj tednov po tem, ko smo jo postavili.

Lovljenje zadnjega roka

Podobno se je zgodilo tudi meni; čeprav sem bila popolnoma izčrpana in neuravnotežena, mi je uspelo dokončati svoje delo pred iztekom zadnjega roka. Nato pa se je zgodilo; tik preden naj bi začeli s pregledom zadnjih sprememb mojega dela, ki naj bi bilo kmalu tudi javno objavljeno, se je pokvaril računalnik in ostala sem brez varovalne kopije. Vse moje delo je bilo zaman, saj naš oblikovalec v naslednjih 2 mesecih ni bil na voljo, medtem ko sem lahko sama ponovno začela s pisanjem. Vse, kar sem lahko naredila, je bilo, da sem globoko vdihnila in sprejela, kar se je pravkar zgodilo.

Preverjanje realnosti

Kaj drugega bi lahko bila pričakovala? Mislila sem, da imam čarobne moči in nihče ne bo opazil, če sem za nekaj dni prenehala skrbeti zase, da bi dokončala to, kar sem menila, da je “bolj pomembno”. Končno mi je postalo jasno, da nič ni bolj pomembno kot moje dobro počutje in spanje.

Naučimo se odpuščati

Ko nič ne funkcionira, je najbolje, da spakiramo in se odpravimo na bodisi dolg sprehod ali krajši izlet nekam v naravo. Ko sem preživela tri zelo posebne dni popolnoma sama v neokrnjeni naravi, daleč stran od vseh in vsega, sem dojela, da si še vedno nisem odpustila, ker sem prekinila svoj tedenski načrt vadbe. Vse, kar je bilo potrebno storiti, je bilo, da sprejmem, kar se je zgodilo in si odpustim. Odločila sem se, da za nekaj dni ne bom vadila in tako je OK. Vrnila sem se domov, napolnjena z novim navdušenjem in radostjo, je vse ponovno padlo na svoje mesto, medtem ko je moj um bil oster in bister. Tako bister, da je ponovno vse postalo mogoče. Bila sem pripravljena nadaljevati s svojim načrtom in pozabiti vse, kar se je zgodilo v preteklem tednu. Vrnila sem se v sedanji trenutek, kjer se je vse zdelo zelo preprosto.Še nekaj idej, ki vam bodo pomagale, da sprejmete svojo realnost takšno, kot je in si odpustite:
  • Uporabite svoj dih: Kadarkoli opazite, da ste pod stresom, dihate površno ali na dan privrejo občutki, ki vam niso po volji, jih preprosto sprejmite. Lahko tudi razprete svoje roke na široko in objamete sebe ali pa svoja čustva. Vdihnite v vsako od svojih čustev, ko se pojavijo in z izdihom spustite svoje neizpolnjene želje, predsodke, željo po analiziranju ter jim dovolite, da samo obstajajo. Vrnite se nazaj k sebi v ta trenutek. Uporabite eterična olja vrtnice, šipka in vrbovca za spodbujanje sprejemanja.
  • Prebudite svoje čute in se povežite: Dovolite si na glas povedati, kadar ste jezni, izrazite svoja čustva, vendar ne dovolite, da bi le-ta imela nadzor nad vami. Ostanite prizemljeni, osredotočeni in uravnoteženi, medtem ko hkrati sprejemate, kako se počutite in svojim občutkom dovolite, da se prosto pojavljajo in minevajo, medtem ko jim vi ne posvečate svoje pozornosti ali dovolite, da preplavijo vaše telo. Čeprav se to ravnokar sliši zapleteno, boste z nekaj prakse v svoje življenje hitro vnesli spremembo. Namreč, ko svojim čustvom omogočite, da se pokažejo, jih sprejmete in objamete, boste lažje razumeli, zakaj so se pojavila in kaj lahko storite, da bi jim omogočili prosto pot iz vašega telesa. Namesto da z odporom gledate nase, trdno stojte za tem, kdo ste in bodite ponosni. Ko ljubite sebe, vas bodo tudi drugi imeli radi točno take, kot ste.
  • Negujte in skrbite za svojo prebavo: Prenehajte se prerekati sami s seboj o tem, kaj bi morali jesti in česa ne smete. Ta teden jejte tisto, kar menite, da resnično želite. Ko boste to dejansko storili, je pomembno, da se počutite odlično, ne glede na to, kaj daste v usta. To pa nikakor ne pomeni, da se lahko prenajedate.
  • Ustvarjajte: Napišite odkrito pismo sebi in si ga po pošti pošljite na svoj naslov. Ob prejemu si vzemite čas, ga v miru preberite in sprejmite svoj resnični jaz.
  • Zavedno se gibajte: s tem ko uporabite asane ali joga položaje za večjo radost v življenju: ANANDA BALASANA ali POZA DOJENČKA. Več: TUKAJ
Rastite v ljubezni in sočutju ter se prenehajte boriti sami s seboj, saj na koncu koncev nikomur resnično ni mar, razen vam. Zakaj si potem tako otežujete svoje življenje?
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Zelo sem radovedna, obožujem naravo, mir in odkritost. Verjamem, da je v življenju mogoče vse, če smo le pripravljeni uporabiti pozitven odnos in ščepec naravne logike. Hvaležna sem, saj imam veliko srečo, da se že več kot deset let lahko izobražujem in udejstvujem pod vodstvom čudovitih mentorjev in vodilnih mojstrov svoje stroke v različnih deželah sveta.

Izpostavljeni dogodki

Izpostavljena storitev

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Kaj je smrt?

Kaj je smrt?

Numerološka napoved 17. 5. 2021

Numerološka napoved 17. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 17. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 17. 5. 2021

Življenjska prepletenost, 2.del

Življenjska prepletenost, 2.del

Življenjska prepletenost

Življenjska prepletenost

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem