Kritična masa 1: F**k it

foto:whitesoultherapies.com

Moj prijatelj mi je enkrat povedal zgodbo o svojem začetku delovanja njegovega podjetja. Pravzaprav sta bila dva, ki sta se odločila, da bosta pustila službo in začela na svoje. Rekel je, da sta bila zelo navdušena nad svojim delom – izdelava spletnih strani, poslovno svetovanje, izobraževanje. Pustila sta svojo stalno zaposlitev in jo zamenjala za navdušujoče delo.

Vendar je bilo upravljanje s podjetjem izziv in pridobivanje strank težavno. Rekel je : “V meni se je zasiral skriti strah, da ne uspem. Vse to je trajalo kar nekaj časa, je rekel. Do nekega dneva popolne jasnosti… Takrat si je rekel “F**k it” – “lahko dobim dobro plačano službo če jo potrebujem, saj to ne pomeni konec sveta. Poleg tega sem zdaj drugačna oseba in bi bila nova služba čisto nova izkušnja. In strah me je v trenutku zapustil. Namesto tega sem začutil svobodo in ustvarjalni naboj. Ustanovil sem svojo firmo in začel čisto na svoje.“

Zakaj “F**k it” tako močno deluje?

Kadarkoli zaznavamo omejitev v našem življenju, ali pa da se počutite, kot da ste nekje obtičali, je težava le na našem zemljevidu sveta in ne v realnosti. Naš občutek je pogosto vezan še na idejo, da “se mora nekaj zgoditi točno tako“.

Vendar je to neresnično.

Svet (vključno s teboj in menoj) je v neprestanem gibanju in spremembi. Okrog nas je obilje možnosti v vsakem trenutku in sprememba se lahko zgodi v trenutku. Ko smo globoko v naših mislih (“vem kakšna je realnost in kaj se bo zgodilo”), se odrežemo od toka življenja in neskončnih možnosti, ki so nam na razpolago.

»F**k it« nas ponovno poveže s svetom in nam odpre možnosti.

Najdite področja v svojem življenju, kjer ste napeti, čutite stres, obremenitev in omejitve ali pa čutite primanjkljaj (znanje, denar, duša dvojčica, svoj posel…). Za vsako področje označite ali se bojite reči “F**k it”, ali želite reči “F**k it”, ali ste resnično pripravljeni reči “F**k it”.

V mojem primeru… je bila moja izhodiščna točka skoraj vedno “se bojim“. To pa zato, ker se bojim za kontrolo nad mojim življenjem.

In zakaj se bojim izgubiti kontrolo? Ker ne zaupam življenju, da bo poskrbelo zame.

In četudi ste rekli “se bojim” se vprašajte “ali bi želel reči “F**k it”, če mi to prinese nove možnosti?“

Če ste začeli z želim reči “F**k it”, začutite energijo, ki že teče skozi vas.

“F**k it” ne pomeni, da se vdajate, temveč da se odpovedujete staremu načinu delovanja in se odpirate novim možnostim.

Avtor: dr. Neja Zupan

O Zavod Bisernica

Poslanstvo zavoda za razvoj kreativnosti in osebno rast je uresničevanje zadovoljstva v vsakem posamezniku skozi zavedanje.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: