Maline čistijo žolč in krepijo srce

Maline čistijo žolč in krepijo srce

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Maline spodbujajo znojenje, čistijo žolč, pospešujejo izločanje peska iz ledvic, krepijo srce, pomagajo normalizirati krvno sliko ter spodbujajo apetit.

Maline so prepolne so vitaminov, zlasti vitamina C, in vsebujejo skoraj vse minerale, zato upravičeno slovijo kot eno najbolj zdravih predstavnikov jagodičevja.

Malina je izjemno sladka, a vsebuje le malo kalorij, kar je razlog, da jih lahko brezskrbno uživamo. Te majhne, sočne in dišeče žogice spodbujajo znojenje, čistijo žolč, pospešujejo izločanje peska iz ledvic, krepijo srce, pomagajo normalizirati krvno sliko ter spodbujajo apetit. Maline nas oskrbijo z zdravo energijo in skrbijo za pravilo delovanje živčnega sistema, pomagajo pri obnovi tkiv in ugodno vplivajo na zdravje naših žil. Obenem njihov omamno prijeten vonj deluje pomirjujoče na celoten organizem in blaži notranje napetosti.

Posebna odlika maline je bogastvo različnih vrst antioksidantov, ki z nevtraliziranjem škode, ki jo v telesu povzročajo prosti radikali, upočasnjujejo staranje in na splošno pozitivno vplivajo na naše zdravje. Po nekaterih raziskavah je antioksidacijska moč malin za 50 odstotkov večja od jagod, desetkrat večja od paradižnika in trikrat večja od kivija. A to velja le za sveže sadeže, saj to sposobnost izgubijo med zamrzovanjem oziroma uživanjem v obliki marmelade.

Avtor: TK
Vir: www.viva.si

Deli to s prijateljem