Išči
Generic filters
Osho on Meher Baba Awakening
Foto:ramdass.org

Meher Baba

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: prof. dr. Igor Kononenko
X

Spremljaj objave: prof. dr. Igor Kononenko

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Universal kamp 2021Universal kamp 2021Universal kamp 2021
OGLAS
Meher Baba (februar 25, 1894 – januar 31, 1969), rojen Merwan Sheriar Irani, je bil indijski mistik in duhovni mojster, ki je leta 1954 javno razglasil, da je Avatar dobe.Kot otrok je živel običajno življenje in ni kazal znakov, da bi ga duhovnost zanimala. Ko je bil star 19 let, je srečal muslimansko svetnico Hazrat Babajan. Kratkotrajen stik z njo je sprožil v njem proces duhovne preobrazbe, ki je trajal sedem let. V mesecih, ki so sledili, je navezal stike s še štirimi duhovnimi osebnostmi. Vključno z Babajan jih je imenoval “pet popolnih mojstrov”. Preden je začel javno delovati, je z enim od teh mojstrov, Upasni Maharajem, preživel sedem let v duhovnem urjenju. Ime Meher Baba, ki pomeni “Milostni Oče”, so mu podelili njegovi prvi privrženci.Od 10. julija leta 1925 do konca svojega življenja je Meher Baba vztrajal v molku in se je sporazumeval zgolj z abecedno tablico ali z njemu edinstveno gestikuliracijo rok. S svojimi mandaliji (“krogom” učencev) je preživel dolga obdobja v osami, pri čemer se je pogosto postil. Ta obdobja so se izmenjavala z obdobji obsežnih potovanj, javnih shodov in dobrodelnih dejanj, ki so vključevala delo z gobavci, reveži ter mentalno bolnimi.L. 1931 je prvič obiskal Zahod in tu zbral mnoge privržence. V 1940. letih je največ delal s skrivnostno vrsto oseb, za katere je povedal, da so napredne duše in je zanje uporabljal izraz masti. L.1949 je s skupino izbranih mandalijev začel inkognito potovati po Indiji, kar je imenoval “Novo življenje”. 10. februarja leta 1954 je Meher Baba razglasil, da je Avatar (inkarnacija Boga).Po tem, ko je je bil poškodovan v dveh avtomobilskih nesrečah, prvi v ZDA leta 1952 in drugi v Indiji leta 1956, je imel hude težave pri hoji. L. 1962 je svoje zahodne privržence povabil v Indijo na množični daršan, poimenovan Shod Vzhoda-Zahoda. Zaskrbljen zaradi vse večje uporabe LSD in drugih psihadeličnih drog, je Meher Baba leta 1966 povedal svoje mnenje o njihovi uporabi in zatrdil, da ne prinašajo resnične koristi. Kljub slabemu zdravju je nadaljeval svoje “univerzalno delo”, ki je vsebovalo post, osamo in meditacijo, vse do svoje smrti, 31. januarja leta 1969. Njegov samadhi (grobnica-svetišče) v Meherabadu, Indija, je postal mednarodno romarsko središče. Bil je tudi duhovni svetovalec Mahatme GandhijaTri molitve, ki jih je napisal Meher Baba, “Mojstrova molitev”, “Molitev kesanja” in “Molitev k ljubljenemu Bogu”, se recitirajo zjutraj in zvečer v njegovem samadiju v Indiji, ter se pogosto recitirajo na srečanjih. Vsakega dvanajstega v mesecu ohranjajo njegovi privrženci v Meherabadu navado prižiganja dhuni ognja v okroglem ognjišču. Po dhuni molitvah udeleženci vržejo paličice iz sandalovine, pomočene v gi (prečiščeno maslo) v plamene, kot materializacijo strahov in želja, ko se jih želijo odreči.

Mojstrova molitev : 

Glede prvotne oblike molitve obstaja določena negotovost; spodnja oblika izhaja iz Meher Babine glavne biografije Meher Prabu, Lord Meher. Glede pomena in ozadja terminov glej končne opombe.O Parvardigar! Ohranjevalec in Zaščitnik vseh, Ti si brez začetka in brez konca. Nedvojen, onstran primerjav in nihče Te premeriti ne more. Ti si brez barve, brez izraza, brez oblike in brez lastnosti. Ti si neomejen in nedojemljiv; onstran predstav in pojmov; večen in neuničljiv. Ti si nedeljiv; in nihče Te videti ne more, razen z božanskimi očmi. Ti si vedno bil, vedno si in vedno boš. Ti si povsod, Ti si v vsem; in Ti si tudi onstran povsod in onstran vsega. Ti si na nebu in v globinah, Ti si razodet in nerazodet; na vseh ravneh in onstran njih. Ti si v treh svetovih in tudi onstran treh svetov. Ti si nezaznaven in neodvisen. Ti si Stvarnik, Bog Bogov, Poznavalec vseh umov in src. Ti si Vsemogočni in Vseprisotni. Ti si Neskončno Znanje, Neskončna Moč in Neskončna Blaženost. Ti si Ocean Znanja; Vsevedni, Neskončno Moder; Poznavalec preteklosti, sedanjosti in prihodnosti; in Ti si Znanje samo. Ti si vse-usmiljen in večno dobrohoten. Ti si Duša duš, Tisti z neskončno lastnostmi. Ti si Trojnost Resnice, Znanja in Blaženosti; Ti si Izvor Resnice, Ocean Ljubezni. Ti si Pradavni, Najvišji od Najvišjih. Ti si Prabhu in Paramešvar; Ti si Bog-Onstran in tudi Bog Onstran Onostranega; Ti si Parabrahama; Paramatma; Allah; Elahi; Yezdan; Ahuramazda, Vsemogočni Bog in Ljubljeni Bog. Imenovan si Ezad; Edini, ki je vreden čaščenja.
Vir: http://sl.wikipedia.org/

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Igor Kononenko je predstojnik Laboratorija za kognitivno modeliranje in predstojnik Katedre za umetno inteligenco na isti fakulteti. Poleg umetne inteligence ga zanima tudi naravna inteligenca: samozdravljenje, komplementarna medicina, relacija med znanostjo in duhovnostjo ter duhovna modrost.

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Priporočamo

0
Deli to s prijateljem