Pisatelji

Jeffrey Armstrong

Jeffrey Armstrong, že več kot štirideset let proučuje najgloblje pomene besede Avatar in večplastna načela, povezana s tem pojmom. Svoje znanje, ki ga je pridobil od številnih učiteljev, gurujev in modrecev iz Indije, pa deli z občinstvom povsod po svetu. Mnogo plemenitih starodavnih kultur v Indiji in tudi drugod že dolga leta varuje skrivnosti Avatarjev, ki nam pomagajo razumeti, kako bi lahko na svetu živeli v večji harmoniji.

Iz knjige Duhovni nauki Avatarja: Kako bi lahko najlažje opisali pomen besede Avatar? Starodavne indijske Vede Avatarja opisujejo kot Božansko Bitje, ki se na Zemljo spusti iz Transcendentalne sfere, da bi tu ponovno vzpostavilo mir in ravnovesje. Avatarji k nam pridejo takrat, ko smo s svojimi dejanji Materi Naravi škodovali do te mere, da smo ogrozili in porušili njeno naravno ravnovesje. Na Zemlji prevzamejo podobo ljudi ali živali, namen njihovega prihoda pa je, da nam predajo niz naukov in pokažejo pravo pot ter način, kako lahko živimo bolj polno življenje in kako lahko delujemo v dobro vseh bitij. Prav obdobje, v katerem se nahajamo, zaznamuje velika moč, ki smo jo ljudje pridobili z razvojem znanosti in tehnologije, to moč pa včasih uporabljamo na neodgovoren način ter brez vsakršne skrbi za posledice izrabljamo neobnovljive naravne vire in uničujemo okolje. Nahajamo se na točki, ko se bomo morali vprašati, kako lahko globlje sodelujemo drug z drugim, in ko bomo morali določiti smernice, ki bodo vodile v dobrobit vseh bitij na Zemlji.

Drugi namen Avatarjev je, da nas opomnijo, da smo vsi mi večna bitja, da je naša pristna narava v resnici transcendentalna in da smo na tem planetu le na obisku. Vsako bitje – od najmanjšega mikroba pa do najbolj kompleksnih bitij, kakršni smo ljudje, je atma, ta atma pa je naša prava narava. Ko se atma preseli v materialni svet, pozabi na svojo pravo naravo in začne verjeti, da je oblikovana iz materije. V resnici pa je atma večna in nikoli ne umre. Z vsakim ponovnim rojstvom se vzpenja po lestvici evolucije in potuje skozi materijo, skozi milijone vrst, od najbolj preproste, do najbolj kompleksne. Vsaka izkušnja predstavlja višjo stopnjo, vrh pa atma doseže v človeški izkušnji, ko ima svobodno voljo in ko lahko prvič razmišlja sama o sebi ter se vpraša, kdo je v resnici.

Spletna stran in foto : http://www.jeffreyarmstrong.com/

Knjige Jeffreya Armstrong v Slovenščini: Trgovina Duhovnost

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda te zanima

Close
Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !