AstrologijaFeaturedZakon privlačnosti

Misel ima moč ustvarjanja

Prepoznajte svoje misli

Lahko so vaš najhujši sovražnik ali najboljši prijatelj.

Misli nas vodijo do besed, besede nas vodijo k dejanjem in dejanja k rezultatom. Kadar misel izgovorimo, postane glas. Beseda je torej manifestacija naših misli, ki ima določeno vibracijo in moč ustvarjanja. Zato je pomembno, da smo pozorni na svoje misli in besede, ki jih uporabljamo. Z besedami namreč ustvarjamo svoje bodoče okoliščine, svoj jutri. Čisto vsaka AKCIJA ima svojo posledico. Z vsako mislijo, besedo in dejanjem ustvarjamo. Beseda karma (zakon vzroka in posledice) namreč  v prevodu pomeni – akcija.

Zadnje čase sem bila kar zaposlena. Vse se je dogajalo naenkrat. Delo, učenje, izpiti, hiša, okolica … V nekem trenutku sem se »ujela« in prepoznala, kaj razmišljam in kako si govorim: »Aha, na sestanek moram! … Zvečer se moram učit … Še astrološko karto moram naredit …« Moram, moram, moram … mi je odzvanjalo v ušesih. Pa saj ni res, to mi ni težko, želim si!  Zakaj  uporabljam besedo MORAM? To je beseda teže, nujnosti, ukaza, ne pa lahkotnosti, želje in zadovoljstva. In v tistem trenutku sem se zavedla, da še vedno določene besede uporabljam popolnoma podzavesto. In to so celo besede, ki niso moje, ampak sem jih tekom življenja pridobila in so nehote postale del mojega življenja. Navada pač.

Ali pa primer, kako na vas delujejo besede drugih ljudi. Kolikokrat ste se pogovarjali in vam je kdo povedal o nekom nekaj slabega. Na primer: »Veš, bodi pozorna, ta je pa zahrbten in nesramen.« Besede pa delujejo kot virus, in če nismo pozorni, lahko to mnenje podzavestno vpliva na naš način razmišljanja o nekom. Tako podzavestno že imamo neko mnenje, sodbo o nekom, ki ga sploh ne poznamo. Imamo mnenje, ki sploh ni naše, ki lahko sploh ne temelji na resničnosti (je samo osebna projekcija nekoga), in tako nastanejo številni nesporazumi, slabi občutki, neresnice in težave. Kadar o nekom povemo nekaj slabega, se to začne širiti kot računalniški virus in postopoma postane del resničnosti – resničnosti, ki ni realna, je pa lahko uničujoča. Še hujše je, če ta »virus« delimo in razmnožujemo namenoma. A velikokrat to počnemo nehote, zato je zavedanje in prepoznavanje svojih misli in besed še kako pomembno.

Nenehno tudi govorimo sami s sabo. Kolikokrat smo si izrekli kaj podobnega kot: »Sem predebela … Nikakor mi ne uspe zadržat teže. Nisem tako pametna kot drugi … Drugi imajo veliko boljše ideje … Bolj so sposobni. Nikoli ne bom imela dovolj denarja …« V takih primerih uporabljamo besede v lastno škodo.

Pomembno je doumeti, kaj beseda je in kako učinkuje. Kadar besede uporabljamo v svojo KORIST in korist drugih, ko uporabljamo besede, ki ustvarjajo, opogumljajo, se v svoji koži počutimo dobro, smo SREČNI in mirni. Kot pravi Don Miquel Ruiz: »POSTANITE BEZGRAJNI V BESEDAH in že samo s tem osebnim DOGOVOROM boste popolnoma spremenili svoje življenje

Energetski center, ki je povezan z govorom in razmišljanjem, je 5.
akra – Vishudda.

Astrološko je ta čakra povezana s planetom Merkurjem, ta pa se v vedski astrologiji imenuje Budh (Buda), kar pomeni »biti buden«, torej biti prisoten in opazovati.

5 cakra
LevoVishudda – 5. čakra

Za boljše delovanje in harmonizacijo 5. čakre, naše komunikacije s seboj in drugimi, za prepoznavanje NAŠEGA avtentičnega notranjega glasu, si lahko pomagamo s kristali (akvamarin), z uporabo cvetnih esenc, energetskimi vajami in  glasovnimi vajami. Tako aktiviramo svojo božansko in ustvarjalno naravo. Vishudda pomeni v prevodu čiščenje, prečistiti. Njena naloga je, da nam v množici vseh glasov, notranjih dialogov in misli, ki jih imamo in niso naše, pomaga prepoznati svoj pravi NOTRANJI GLAS. Glas, ki prihaja iz naše duše in je tisti, ki ustvarja mir, radost in predstavlja čist kanal za višji JAZ.

Prisluhnite svojim mislim, pravilno uporabljajte svoje BESEDE in postali boste kreator svojega življenja :))

O Marjanca Vergan

Moja želja in namen je, da bi s pomočjo Astrologije, AstroHealinga in Energijske psihologije tudi vam pomagala do pomembnih odgovorov na vaša vprašanja; da bi vam lahko pomagala na poti do vaše sreče.

Moja spletna stran
Vsi članki

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Sorodne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda te zanima

Close
Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !