Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Moč čustev

unnamed
Spremljaj objave: Petrischa Robnik
X

Spremljaj objave: Petrischa Robnik

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
Rada delim svoje misli in občutke. S sabo. Pogosto jih tudi zapišem. Zapišem jih predvsem zato, da ozavestim tisti skriti del sebe, ki se ne more izražati vedno in povsod. Kdaj si jih želim podeliti tudi z vami. Tudi tokrat je tako. Hvale, ker delite mnenje z mano.
Kot človeška bitja imamo čustva, ki so eno najmočnejših orodij oziroma virov, s pomočjo katerih lahko ustvarjamo, pravi J. Dispenza. Torej lahko jaz, kot ustvarjalec lastnih čustev (ker imam svobodno voljo), vedno in v vsakem trenutku izberem, kako razmišljam, čutim, ravnam in se odzivam na ljudi, okoliščine in situacije v svojem življenju. In vedno bolj, ko se zavedam svojih odločitev, vedno bolj težim k ljubečim mislim, odločitvam idr. in ne k odločitvam, ki omejujejo mojo sposobnost živeti ljubezen ali biti ljubezen.
Dispenza pravi, da sta srčna in možganska usklajenost postopek, s katerim se naučimo samoreguliranja in ali samo-čustvovanja. To pomeni razvijati našo sposobnost ustvarjanja čustev od znotraj, ne pa čakati, da je nekdo ali neka situacija zunaj nas tista, zaradi katere se bomo počutili bolje. Takoj, ko spremenimo naša čustva na višji nivo (npr. pozitivna) in jih začnemo uporabljati kot ustvarjalno energijo, nam ni treba več iskati (ali spremeniti) ničesar v našem zunanjem okolju, da bi se počutili srečne ali celostne. Namesto tega ustvarjamo povečane občutke, zaradi katerih lahko zdravimo svoje srce in ustvarimo lastno veselje. Seveda se še vedno zgodi, da smo kdaj žalostni, ampak se lahko dosti hitreje spravimo v želeno (prvotno) stanje.
Vsi v življenju smo se že kdaj srečali s situacijo, zaradi katere smo čutili hvaležnost, ljubezen, srečo, veselje, svobodo itd. Torej ne moremo reči, da ne vemo, kako čutiti občutke in utelesiti povečane občutke in čustva. Če pa želimo prebuditi te ustvarjalne sposobnosti, moramo ta »povišana« čustva doživeti znotraj nas – brez kakršnih zunanjih vzpodbujevalcev. To pomeni, da se moramo spomniti teh ugodnih občutkov iz preteklosti in doseči točko, ko ne potrebujemo nikogar in nič zunaj nas, da bi občutili ta povečana čustva.
Sama si pomagam z različnimi meditacijami, ki sem jih našla na spletni strani od J. Dispenze in z branjem njegovih knjig, ki so že prevedene v Slovenščino. Moj fokus je predvsem na samoopazovanju in izražanju hvaležnosti (priznam, da kdaj manj – odvisno od situacije preko dneva), ki se začne še preden se dobro prebudim v nov dan. Kadar malo popustim, se takoj pozna na moji vibraciji in kadar sem več dni dlje časa v službi se tudi moje misli spremenijo in moram biti kar zavestna, da jih z iskanjem hvaležnosti, spravim nazal na višji nivo. In že nekaj mesecev, odkar sem opazovalec svojih misli in občutkov, odkar začnem dan z meditacijo in iskanjem hvaležnosti, se moje življenje drastično spreminja na bolje. In najbolje od vsega tega je, da sem ozavestila, da sem jaz moč in volja, da sem zavestni kreator svojega življenja in da se jaz odločam, kako bom živela in kako se bom počutila. In nič več nisem žrtev.
Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Numerološka napoved 13. 6. 2021

Numerološka napoved 13. 6. 2021

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

Dinamika sestavljene družine

Dinamika sestavljene družine

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 14. - 20. 6. 2021:  Varni ste

Numerološka napoved 14. – 20. 6. 2021:  Varni ste

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem