Modificirana metoda ThetaHealing

Modificirana metoda ThetaHealing
Modificirana metoda ThetaHealing

THETA ZENREI, kot sem sam poimenoval modificirano metodo Theta Healing – Orian ( Vianna Stibal), pomeni dobesedno „Božji duh“.

Ta metoda je integracija Theta healinga, Aktivnega reikija Usui do ter Mikkyo tehnike (kuji kiri…) z velikim poudarkom na globokem prizemljevanju, postopnim prehodom (sproščanju) v theta stanje skozi alfa stanje možganskega valovanja, z dodano „posvetitvijo roke“- token-in, dodanem testiranju ali „diagnosticiranju“ samega sebe ali druge osebe, spremenjenim „odmikom“ ( v Theta Zenrei gre za selektivno zaščito avre) energijskega polja ter seveda z dodatkom Aktivnega reikija Usui do, kar vse skupaj da tehniko, ki je po mojem mnenju precej bolj varna, manj je stranskih učinkov – manifestacij v harmoniji med umom in emocijami, kot tudi po fiziološki plati. Predvsem pa tečaj traja dva meseca in ima vsakdo čas predelati posamezne komponente delovanja v theta stanju možganskega valovanja.

Določene stvari sem izvzel iz klasične metode V. Stibal, predvsem poudarek na različne ravni obstoja, branje prihodnosti, genetsko reprogramiranje, prehiter prehod do sedme ravni obstoja ter seveda omejeno zavedanje odgovornosti.
Imam svojo vizijo kaj nam je dano, dovoljeno itd… in vse to sem želel vnesti v Theta Zenrei. Biti aktiven v Theta stanju, stanju „nadzavesti“ ali „razširjene“ zavesti, nam daje dokajšnjo moč uresničevanja svojih želja in namer in kaj hitro zapademo v različne skušnjave. Zato pa moramo razviti sami v sebi stopnjo zavedanja o tem, kaj je prav in kaj ne. To je v bistvu predpogoj za učenje Theta tehnike samozdravljenja in zdravljenja drugih.

Sokreirati z bogom, biti priča manifestaciji ali rezultatu našega namena, je velika odgovornost vsakega posameznika, ki se želi naučiti to tehniko. Žal vidim, da se mnogi ne zavedajo tega in delajo po svojem „prepričanju“ in lastni presoji, še preden so „uredili – harmonizirali“ svoje energijsko polje, predvsem odnos med umom in emocijami. Človek, ki nima razrešenih strahov v sebi, ne more pomagati drugemu, ker naredi več škode kot koristi in včasih zelo veliko škodo soljudem in sebi. Karma ima svoje zakonitosti in to moramo imeti v srcu in pred očmi, predvsem pa v svojem umu – kaj in kako početi.

Dodal bi še eno perspektivo theta healinga. Zavedati se moramo, da je to SRČNA tehnika, da vsa naša povezava in poenotenje z stvarnikom izvira in se nahaja v srcu in ne v umu, kakor morda marsikdo razmišlja. Brez ljubezni do sebe, do vsega stvarstva, vseh živih bitij, brez nepogojenosti sprejemanja in čutenja vsega kar je, ne bomo uspešni. In tudi, če bi delno tudi bili, bi se nam za vsako napačno ali slabo namero, vrnilo v takšni energijski obliki, kot smo jo dali.

THETA ZENREI temelji na odprtem srcu, ljubezni in miru v duši in srcu, obenem pa vsebuje določene „varnostne“ ventile, ki nam omogočajo varno delo na sebi in drugemu. Nikoli ne smemo v resničnem svetu pozabiti, da živimo v tem trenutku – „tukaj in sedaj“ ter, da je ta komponenta našega „večkratnega“ življenja in učenja sedaj in tukaj najpomembnejša…iz nje izhajamo. Kadar nimamo ne sebe, ne ničesar v sebi, ne moremo napredovati, ne moremo pomagati drugim ali sebi, ne živimo namena svojega bivanja – evolucije duha in duše.
Zavedanje o lastni namembnosti in smislu fizičnega življenja nasploh, je pomemben faktor v „tukajšnjem“ življenju. Ne glede na izvajanje procesov v spremenjenih stanjih zavesti, moramo ohraniti trden stik z zemljo, z okolico in soljudmi ter opravljati tudi zemeljske dolžnosti in naloge. Potem lahko resnično pride do polne (ali pa tudi delne) realizacije našega osebnostnega razvoja skozi fizično življenje. Komponento odprtega srca in ljubezen moramo prenesti tudi v vsakdanje življenje, že s svojim občutkom in mislijo dajemo nekaj lepega in h temu moramo stremeti.

Avtor: Matjaž Bogdan Zepan

O Matjaž Bogdan Zepan

Bil je ustanovitelj Društva Spoznanje, katero je nesebično ponujalo brezplačne terapije za tiste, ki si tega niso zmogli privoščiti. Bil je kritičen do materialnega razvoja sodobne ezoterike. Avtor številnih strokovnih člankov ter knjig.

Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: