Osebna rast

Novi način življenja – V praksi

Naučiti se zaupati svoji intuiciji je umetnost, za katero velja tako kot za druga področja, da vaja dela mojstra. Te spretnosti se ne naučimo kar čez noč. Pripravljeni moramo biti tudi na to, da delamo napake, da spet poskusimo in vnovič naredimo narobe, da prihodnjič poskusimo nekaj povsem drugačnega; včasih smo v veliki zadregi ali pa se počutimo precej neumno. Intuicija vedno stoodstotno drži, le pravilno ji moramo znati prisluhniti. Če ste pripravljeni tvegati in ji slediti ter narediti tudi kakšno napako, boste zelo kmalu ugotovili, kaj deluje in kaj ne. Če se boste ustavili v strahu, da delate narobe, se boste učili vse življenje. Pogosto je zelo težko razločiti ”glas” intuicije med množico glasov, ki nam govorijo iz notranjosti: glas vesti, glasovi starih programov in prepričanj, mnenja drugih ljudi, strahovi in dvomi, razumsko premlevanje in ”dobre ideje”.

Pogosto me sprašujejo, kako razlikovati pravi glas (intuitivna čustva) od drugih glasov. Na žalost ni preprostega in zanesljivega načina. Večina je v stiku z intuicijo, pa se tega niti ne zaveda, ker jo kar avtomatično zanika ali pa ji ne zaupa, tako da ne vedo, kdaj jim je spregovorila. Naredite prvi korak in bodite pozorni na to, kar čutite v sebi, ter prisluhnite dialogu, ki poteka v vas.

Recimo, da začutite vzgib, da bi poklicali ”prijatelja”. V vas se takoj pojavita dvom in glas, ki vam govori: ”Zakaj bi ga ob tem času sploh klical. Verjetno ga sploh ni doma.” Tako avtomatično zatrete prvotni impulz za klicanje. Če pa bi ga poklicali, bi bil doma, pa še pomembno novico bi vam povedal.

Drugi primer. Sredi dneva se vas poloti občutek, da ste utrujeni in da bi bilo dobro, da si malo odpočijete. Takoj za tem pomislite: ”Zdaj ne morem počivati, preveč dela me še čaka.” Tako popijete skodelico kave in delate naprej. Ob koncu dneva ste popolnoma izčrpani, utrujeni in razdraženi, če pa bi prisluhnili svoji intuiciji, bi se za kratek čas, recimo pol ure, odpočili, nadaljevali svoje delo, dan pa bi končali popolnoma uravnoteženi .

Ko se zaveste notranjega dialoga med intuicijo in drugimi notranjimi glasovi, je zelo pomembno, da te izkušnje ne zatrete ali zmanjšujete. Poskusite biti nevtralni opazovalec. Opazujte, kaj se zgodi, če sledite intuitivnim občutkom. Posledica je vsekakor povečana energija, moč in občutek, da se stvari razvijajo. Opazujte tudi, kadar intuiciji ne sledite, ko zatrete svoja čustva in delate proti njim. Vedno boste opazili zmanjšanje energije, občutke nemoči in nebogljenosti ter čustveno ali telesno bolečino. Na vsaki poti se boste nekaj naučili, zato si nikar ne očitajte, če niste sledili intuiciji. Ne pozabite, da si je treba za nove navade treba vzeti dovolj časa, saj so stare poti globoko zakoreninjene. Sama se že dolga leta intenzivno ukvarjam s prevzgojo ”svojih misli”, rezultati, ki jih pri sebi dosegam so čudoviti, vendar, delam na tem, da bi bila potrpežljiva in sočutna do sebe in da bi tako pridobila ”realno sliko”, poštenost do sebe.

Zelo pomemben korak pri tem učnem procesu ”intuicija” je, da ji skušate večkrat prisluhniti in ji slediti – najmanj dvakrat na dan ali celo večkrat, če je mogoče (enkrat na uro bi bilo čudovito).
Prisluhnite odgovorom, ki prihajajo v različnih oblikah: besede, podobe, občutki ali celo zunanji viri, kot so knjige, učitelj, prijatelj….. Ti vam skušajo dopovedati, kaj morate vedeti. Pri učenju, kako slediti notranjemu glasu, vam je vaše telo v izjemno pomoč. To je preprosta, naravna človeška izkušnja, ki smo jo izgubili in jo je potrebno povrniti. S telesno bolečino ali neugodjem vam skuša povedati, da ste zanemarili svoje občutke. Glas uporabite kot signal za uglaševanje in prosite za vse kar morate vedeti.

Najpomembnejši znak, da sledite svoji intuiciji, je povečana vitalnost. Čutiti je, kot da se po vas pretaka več energije. Včasih je videti, da kar prekipeva. Celo občutki preutrujenosti se vas lahko polotijo. Toda skozi vas se pretaka toliko energije, kot jo lahko obvladujete. Telo povečuje svoje zmogljivosti za pretok energije univerzuma.

Preprosto se sprostite, predajte se in počivajte, ko počitek potrebujete. Hitro si boste opomogli, popolnoma uravnoteženi boste zelo uživali v povečani intezivnosti. Dejansko pa se zelo hitro spreminjate in puščate za sabo stvari, ki vam več ne ustrezajo. Dokler se jih popolnoma ne znebite, vas omejujejo. Stvari se bodo dogajale na pravem kraju, vrata pa se bodo čudežno odpirala.

Preprosto boste sledili svoji energiji in počeli le tisto, kar vam nalaga, pri tem pa boste neizmerno uživali in dobesedno opazovali nove oblike, ki jih univerzum ustvarja preko vas. Začutili boste, kaj pomeni biti kreativni kanal.

“Če verjamete v sebe in ste navdušeni, boste uspeli ” !

Tagi
Pokaži več

Jelena Ilijevec

Predstavnica Centra boljšega počutja Pot Ljubezni, ima dve desetletji bogatih delovnih izkušenj na področju dela z ljudmi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !