torek, 24 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

O reikiju

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Reiki je japonska tehnika naravnega zdravljenja in samozdravljenja, ki se izvaja s polaganjem rok. Reiki pomeni univerzalna življenjska energija, s katero zdravimo telo, um in duha.

Beseda reiki je sestavljena iz dveh besed: rei, ki pomeni »univerzalno« in se nanaša na raven duha in telesa ter besede ki, ki pomeni življenjsko energijo, ki je prisotna v telesih vseh živih bitij.

Reiki pozitivno vpliva na našo duševnost in osebnostni razvoj, odpravlja fizične težave in bolezni. Naš odnos do soljudi se izboljša. Pomaga pri premagovanju travm, ki izvirajo iz podzavesti in odpravljanju blokad pretoka energije po kanalih ter pri iskanju samega sebe in prave smeri na duhovni poti.

Z reikijem lahko zdravi vsakdo. Edino, kar je potrebno za zdravljenje, je iniciacija, ki ti jo podeli mojster reikija.

Reiki energija potuje iz rok terapevta na telo pacienta oziroma na del telesa, kamor terapevt postavi dlani ali pa reikist sebi polaga dlani na posamezne dele svojega telesa. Ob tem tisti, ki se ga zdravi, ponavadi občuti nekakšno toplino ali mravljince, na tistem delu telesa, kjer ima reikist položene svoje roke.

Z reikijem lahko zdravimo tudi na daljavo. Ta proces vključuje posebne simbole, s pomočjo katerih se vzpostavi začasna povezava med terapevtom in pacientom in tako lahko potuje energija med njima. Simbole prejme učenec na posamezni stopnji reikija.

Reiki se od ostalih bioterapevtskih tehnik razlikuje po tem, da reikist s polaganjem rok samo prenaša univerzalno energijo, se pravi ni njen izvor, temveč je samo prevodnik energije. Reikist je kanal univerzalne, zdravilne energije, ki se prenaša skozi roke in pomaga pri uravnovešanju samega sebe in zdravljenju drugih.

Za uspešno opravljeno terapijo mora reikist najprej preiti v alfa stanje ali meditativno stanje, v stanje kjer se njegove misli umirjajo, izginjajo. Z terapijo se ne zdravi samo fizična bolečina, temveč se poskuša poiskati in tudi odpraviti vzrok bolečine ali bolezni. Za zdravljenje bolezni je ponavadi potrebnih več terapij. Učinki reikija so odvisni od posameznika. Nekateri začutijo olajšanje takoj. Spet pri drugih se lahko na začetku bolezensko stanje celo poslabša in izboljšanje nastopi šele po določenem času.

Šolanje reiki terapevtov poteka v 3-eh oziroma 4-ih stopnjah:

1. stopnja – fizični reiki
Učenje osnovnih tehnik zdravljenja s polaganjem rok. Opravi se tudi iniciacija oz. posvetitev v 1. stopnjo, ki odpre kanal univerzalne energije, po katerem steče reiki energija. Posamezniku je podeljen simbol moči – CHO-KU-REI.

2. stopnja – mentalni reiki
Po preteku nekaj mesecev lahko kandidat, če je za to pripravljen, nadaljuje z opravljanjem 2. stopnje. Na tej stopnji prejme 2 simbola. En simbol, ki ga prejme je SEI-HE-KI, ki deluje na čustveno telo (astral). S tem simbolom se odpravljajo negativni čustveni vzorci.
Drugi simbol, ki ga prejme, pa je HON-SHA-ZE-SHO-NEN, ki deluje na mentalno telo (mental). S tem simbolom se zdravijo in odpravljajo travme, mentalne in čustvene blokade. Reikist se na tej stopnji nauči tudi pomagati drugim ljudem na daljavo.

3. stopnja – spiritualni reiki
3. stopnja je mojstrska in učiteljska stopnja. Na tej stopnji reikist prejme mojstrski simbol DAI-KO-MIO, ki deluje na duhovno telo. Tretja stopnja temelji na osebnostni rasti posameznika. Vibracije telesa se dvignejo na višji nivo, kar vpliva na psihično in fizično počutje. Po končanju te stopnje, lahko reikist poleg zdravljenja tudi vodi tečaje in opravlja posvetitve oz. iniciacije.

Nekateri učitelji izvajajo delavnice tudi za 4. stopnjo, kjer prejme reikist še zadnji mojstrski simbol (ta simbol lahko prejme tudi na 3. stopnji). Reikist dobi navodila za poučevanje in podeljevanje iniciacij in je posvečen v mojstrsko stopnjo. Lahko pa se to združi skupaj v 3. stopnji, ker 3. stopnja je sama po sebi že mojstrska stopnja.

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij