Reiki

Don Miguel Ruiz Don Miguel Ruiz Don Miguel Ruiz
OGLAS
Reiki je torej življenjska energija, ki ima mnogo imen: bioenergija, chi, ki, prana, božja energija, orgonska energija itd. Kadar izvajamo reiki, se preselimo v stanje harmonije z univerzumom. Z iniciacijo – posvetitvijo v reiki, se pri človeku odpre energijski kanal, kar sproži zmožnost pretoka energije in to se odrazi na energijsko odprtih pulzirajočih dlaneh, kjer se skozi čakre pretaka energija. Z vsako naslednjo inicijacijo se ti energijski kanali  še bolj izčistijo, pretok se še poveča, reikist pa se uglasi (harmonizira) z vibracijo kozmične  življenjske energije.

Reikist je pri zdravljenju sebe ali drugih prevajalec, posredovalec kozmične energije, ki jo usmeri kamor je pač potrebno, oziroma si sam poišče mesta, kjer je potrebno. Po prvi inicijaciji z dotikom dlani, kasneje mentalno in tudi na daljavo. Pri tem so mu v pomoč tudi reiki simboli in kotodame (kotodama je ekvivalent indijski obliki izgovarjanja svetih zvokov in besed – mantre). Vendar pa je za uspešno zdravljenje nujno  potrebno imeti odprto srčno čakro, srce.

Ker reiki je tudi vsesplošno dojemanje boga, ne glede katere veroizpovedi smo, pa tudi če ne sprejemamo nikakršne religije, verjetno verjamemo v skupno zavest, v nekakšen naravni razum, ki je odgovoren za življenje in vsesplošni razvoj organizmov in vsega kar je. Reiki je torej ljubezen in kot takega ga moramo sprejemati in dajati, drugače je naš trud zaman.« Back to Glossary Index

Podobni Članki

Naslednji članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Išči…

Search
Generic filters
Exact matches only

Promocijsko besedilo

Izbrani svetovalci

Brezplačne E-novičke

Deli to s prijateljem