Odpuščanje osvobaja dušo in srce

Odpuščanje osvobaja dušo in srce

OnLine ključ do dušeOnLine ključ do dušeOnLine ključ do duše
OGLAS

Odpuščanje, ki preobraža

Dokler ne najdemo svoje poti do odpuščanja, smo ujeti v jezo. Morda se želimo celo maščevati in osebi vrniti bolečino, ki nam jo je zadala. Oko za oko.

Maščevalnost je pot nevednosti – pogosto pravijo, da sebe ne moremo popraviti tako, da zlomimo nekoga drugega.

Ko se dvignete nad maščevalnost, lahko začnete proces odpuščanja.

Na lestvici odpuščanja dno (ki je še vedno višje od maščevalnosti) pomeni nič odpuščanja. Na tej stopnički smo še vedno jezni in nič se ne razreši.

Naslednji korak je pogojeno odpuščanje. Če se opraviči druga oseba, se bom tudi jaz. Če obljubi, da tega ne bo storila nikoli več, ji bom odpustil. Ta vrsta odpuščanja temelji na impulzivnosti – potrebi, da hranimo svoja čustva. Želim, da se dvignete višje.

Naslednji korak je nekaj, čemur pravimo preobrazbeno odpuščanje. To odpuščanje temelji na dobroti. Pri njem v sebi najdemo moč in spokojnost, da odpustimo, ne da bi v zameno pričakovali opravičilo ali karkoli drugega.

Na lestvici odpuščanja je le še eno višje mesto: brezpogojno odpuščanje. To je raven odpuščanja, ki jo pogosto čutijo starši do otrok. Ne glede na to, kaj njihov otrok stori ali ne stori, mu je starš vedno pripravljen odpustiti. Dobra novica je, da vam ne predlagam, da si prizadevate za to vrsto odpuščanja. Kar želim, da dosežete, je preobrazbeno odpuščanje.

Kako odpustiti sebi

Včasih občutimo sram ali krivdo zaradi nečesa, kar smo storili, zato, ker ta dejanja nič več ne odsevajo naših vrednot. Ko zdaj pogledamo na svoj pretekli jaz, se več ne istovetimo z njegovimi odločitvami. V resnici je to dobra novica – zaradi svoje preteklosti trpimo zato, ker smo napredovali. Takrat smo ravnali, kot smo najbolje znali, toda zdaj lahko ravnamo še bolje. In kaj je boljše kot to, da rastemo? Že s tem zmagujemo. Že s tem smo na poti uspeha.

Ko sprejmemo dejstvo, da preteklosti ne moremo spremeniti, začnemo sprejemati svoje nepopolnosti in napake, si odpustimo in se s tem odpremo čustvenemu zdravljenju, po katerem vsi hrepenimo.

Dokazano je, da odpuščanje umiri um. Z odpuščanjem dejansko ohranjamo svojo energijo.

Jay Shetty, več v knjigi Mislite kot menih >>

 

PodobneObjave

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni dogodek

Zadnje objave

Izpostavljamo

Društvo Pesem duše

Društvo Pesem duše

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Joe DispenzaJoe DispenzaJoe Dispenza
Deli to s prijateljem