Zdravi nasvetiZdravje

Olje za 25 bolezni, a ga nihče ne mara

Ali veste, za katero olje gre? Je enostavno, poceni in nekoč zelo v uporabi, zadnja leta pa smo nanj povsem pozabili.

Seveda imamo v mislih ricinusovo olje, ki na žalost ni tako priljubljeno, kot bi moralo biti glede na zdravilne učinke. Ricinusovo olje je za mnoge nutricioniste najbolj holistično zdravilo, ki celovito poskrbi za zdravje.

Ljudski zdravilci uporabljajo ricinusovo olje proti alergijam. Če vas muči cvetni prah, je dovolj, da vsako jutro v kozarec mlačne vode primešate nekaj kapljic ricinusovega olja.

Ricinusovo olje je dobro tudi, če hočete na hitro prikriti modrice. Na pomodrelo mesto si natrite malo ricinusovega olja.

Ricinusovo olje preprečuje nastanek strij. Priporočajo ga nosečnicam, naj si trebuh zadnja dva meseca nosečnosti vsak dan namažejo z njim.

Bolečine zaradi zvinov gležnjev ter bolečine v sklepih in kolenu lahko omilite, če na obolelo mesto položite obkladek, namočen v ricinusovo olje, in ga pustite čez noč.

Kapljica ricinusovega olja pomaga pri sluhu. Raztaplja ušesno maščobo.

Nekaj kapljic olja v kozarcu mlačne vode vam bo omogočilo mirnejši spanec.

Ricinusovo olje zelo učinkovito odstranjuje fibrone, bradavice. Kos vate namočite v olje in vsaj za 10 minut pritisnite na fibron.

Glivice ob nohtih lahko pozdravite, če prst zavijete v obkladek iz ricinusa.

Ricinusovo olje pomaga premagovati kronično hripavost in krepi glasilke. Grgrajte mlačno vodo z nekaj kapljicami olja.

Če imate problem z otroki, ki jih muči hiperaktivnost, jim v pijačo zmešajte nekaj kapljic olja. Rezultat vas bo presenetil, ker bo umiril še tako zagretega razgrajača.

Ricinusovo olje so nekoč uporabljali proti kožnemu raku. Še posebej učinkovito je to olje, če ga zmešamo s sodo bikarbono.
Redno uživanje ricinusovega olja se je izkazalo tudi kot zelo učinkovito pri zdravljenju raka v vseh stadijih.

Ali ste vedeli, da je mogoče z ricinusovim oljem zdraviti tudi alkoholizem?

Če prej naredite požirek vode z ricinusom, na to pa popijete nekaj alkoholnega, vam bo že po prvem požirku postalo močno slabo.

Koristnih učinkov tega olja je seveda še več. Pozorni bodite, da uporabite hladno stiskano ricinusovo olje. Za obkladke je dovolj čista gaza iz bombaža, še boljša pa je vata. Olje vedno hranite v stekleni steklenici, pa tudi kozarec z mlačno vodo naj bo steklen (plastičnim in kovinskim kozarcem se izogibajte). Vsekakor pa vam priporočamo, da vsak dan zaužijete nekaj kapljic olja, ker boste s tem največ naredili za svoj imunski sistem.

Vir: karmaplus.net

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !