Osho: V trenutku, ko ste nedolžni kot otrok, vstopite v svet božanskosti

Osho: V trenutku, ko ste nedolžni kot otrok, vstopite v svet božanskosti

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

V trenutku, ko ste nedolžni kot otrok, presežete človeštvo in vstopite v svet božanskosti.
Osho, Knjiga o otrocih

V otroštvu dejansko nisem mogel igrati te vloge, zadnje dni pa se pogosto počutim kot majhen otrok. to je res čudež, pravi čudež! Če se spet počutite kot otrok, je to mogočno spreobrnjenje. Dovolite si to počutje … naj vas ne plaši. Odmislite svojo starost in um. Če vam bo to uspelo, boste nenadoma začutili vznikanje nove energije v sebi. Pomladili se boste za vsaj dvajset let. Lahko se takoj pomladite in živite naprej. Zato si dovolite takšno počutje; čudovito je.

Človek mora spet postati otrok – takrat bo življenje popolno. Otroštvo je naš začetek in konec. Če človek umre, ne da bi postal otrok, je njegov življenjski krog nepopoln. Spet se bo moral roditi. To je srž vzhodnjaške zamisli o preporodu.

Če se lahko vnovič rodite – in to v tem življenju –, ni potrebe, da bi se spet rodili.

Če lahko resnično postanete otrok v tem telesu, ni potrebe, da bi se morali še enkrat roditi v tem svetu. Lahko živite v srcu obstoja. Takrat ni potrebe, da bi se vračali. Osvojili ste lekcijo in sklenili krog.

Rad bi vam pomagal, da bi spet postali otrok, nič drugega. Težko je, zelo težko, kajti zaradi vseh svojih izkušenj in vzorcev, pa tudi značaja, pomislite: »Kaj počneš? Zadeva se zdi butasta!«

Kar bodite norčavi in dovolite, naj se zgodi. Počutili se boste tako razbremenjeno, tako novo. Dovolite, naj se zadeva zgodi. Gre za nekaj izjemno pomembnega, vendar lahko ti občutki izginejo. Zavestno se boste morali potruditi zanje in jih omogočiti. Vsa vaša preteklost bo spominjala na skalo, opisani novi pojav pa bo kot curljajoča voda, potoček, ki lahko ob vaši pomoči postane reka; sicer je skala prevelika. A če se človek potrudi in je čedalje blažji oziroma nežnejši – kot voda –, močnejši postaja, bolj izginjajo ovire oziroma stvari, ki spominjajo na skale. Voda prej ali slej vedno premaga skalo. Otrok vedno premaga starca. Življenje vedno premaga smrt. Tega nikoli ne pozabite. Vedno se posvečajte oziroma pomagajte krepiti stvari, ki so mehkejše, mlajše in bolj sveže.

Spoprijateljite se z otroki in se družite z njimi. Počnite, kar počnejo oni. V vaši družbi bodo uživali. Takoj bodo razumeli, da ste sicer videti starejši, vendar v resnici niste takšni. Samo družite se z otroki in pozabite na »velike« ljudi.

Več v knjigi Knjiga o otrocih >>

 

  • Članki
Osho je eden najbolj znanih in najprovokativnejših duhovnih učiteljev našega časa. Sprva je v sedemdesetih letih 20. stoletja pritegnil pozornost mladih na zahodu, ki so želeli doživeti meditacijo in preobrazbo. Več kot dve desetletji po njegovi smrti leta 1990, se vpliv njegovih naukov še naprej širi in najdemo iskalce vseh starosti v tako rekoč vseh državah sveta.

Poglejte ponudbo naših članov

Deli to s prijateljem