Osma čakra po Inka Munay Ki tradiciji

Osma čakra po Inka Munay Ki tradiciji

Osma čakra je arhitekt našega telesa. Imenuje se »Wiracocha« ali »Vir Svetega« in je povezana s Kreatorjem. Ta čakra prebiva nekaj centimetrov nad tvojo glavo, in ko je prebujena, takrat sije kot žareče sonce znotraj tvojega svetlobnega energijskega telesa. Skozi to čakro lahko doživiš globljo povezavo ne samo z vso kreacijo, ki jo lahko občutiš na sedmi čakri, temveč tudi s Kreatorjem. 

Povezana je s transcendenco in brezčasnostjo, kot tudi s slikami in spomini, ki pripadajo kolektivni zavesti, in od koder lahko dostopaš do spominov, ki jih sam nisi osebno izkusil.

Informacijsko polje v osmi čakri deluje kot šablona za ustvarjanje fizičnega telesa. Ta čakra je kot tesar, ki izdeluje svoj stol (fizično telo) in ga kasneje zažge v svojem kaminu. Tesar ne občuti nobene izgube, ker preprosto ve, da lahko naredi nov stol iz drugega lesa. Osma čakra je neprizadeta s smrtjo fizičnega telesa. Če vtis bolezni obstaja v tej čakri, je tako kot napaka v načrtu, ki se ponovi z vsakim novim stolom.

Negativno izražanje te čakre je kozmična groza, ki jo doživljajo tisti, ki so ujeti med svetovi spirita in materije.

Atribut osme čakre je nevidnost. V tem središču postanemo zavedni Opazovalec (poznan pri Budistih kot Priča) – Jaz, ki je prisoten od začetka našega spiritualnega potovanja. Ko je Jaz osvobojen uma, je sposoben zagledati um z vsemi njegovimi dramami, brez osebne povezanosti z njimi.

Opazovalec je gledalec našega razvijajočega se življenja in razume, da so vse zgodbe, ki jih uporabljamo pri opisovanju samih sebe samo zgodbe. Opazovalec vidi vse, vendar ne more biti sam po sebi viden zato, ker ne more biti obrnjen v objekt opazovanja. Opazovalec je neviden zato, ker ne more biti opazovan.

Navsezadnje, Opazovalec začne odkrivati svoj lasten vir, ki je Spirit, Duh, ali deveta čakra. Osma čakra prebiva znotraj svetlobnega energijskega polja. Lebdi nad glavo kot vrteče se sonce. Je naša povezava z Velikim Duhom, mesto, kjer Bog prebiva znotraj nas.

To čakro vidimo narisano kot svetlobo, ki obkroža Kristusa, in kot ogenj, ki plane nad apostole pri binkoštih, ko so sprejeli darilo Svetega Duha. Ko umremo, se osma čakra razširi v svetlobno oblo in zavije drugih sedem čaker v skledo svetlobe. Po obdobju sprave in očiščenja, osma čakra proizvede drugo telo, kot je naredila zopet in zopet v mnogih življenjskih dobah.

Vodi nas do naših bioloških staršev in do najboljšega življenja (ne najlažjega), da pridobimo izkušnje, potrebne za spiritualno rast. Nabiti travmatični spomini naših prejšnjih inkarnacij so prenešeni v naše naslednje telo kot vtisi v našem svetlobnem energijskem polju.

Vir osme čakre je deveta čakra, Duh. Deveta čakra prebiva zunaj svetlobnega energijskega polja in se razširja skozi vesolje. Je srce univerzuma, eno z Velikim Duhom. Osma čakra je tam, kjer Bog prebiva znotraj nas in deveta čakra je del nas, ki prebiva znotraj Kreatorja.
Osma čakra se sklada s krščanskim konceptom duše, ki je osebna in končna. Deveta čakra se sklada z Duhom, ki je neoseben in večen.

Povzeto iz knjige Čarovnija vitkosti – za harmonijo telesa, uma, duše in duha,
avtorice Maginje Blinkite

Knjiga Čarovnija vitkosti je na voljo tudi v naši trgovini duhovnost.si.

foto: allchakratantra.com

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: