Partnerstvo je blagoslov

foto:splet

Ob takšni izjavi se marsikdo z menoj ne bi strinjal. Predvsem tisti, ki jim partnerstvo predstavlja nujno zlo, kjer se kljub partnerju počutijo prazne, osamljene ali nezadovoljne.

Partnerstvo je lahko veliko več, kot pričakovati od svojega partnerja, da se bo vedel tako, kot je nam ljubo. Ko se oba partnerja zavestno in prostovoljno odločita, da bosta v svoji skupni zgodbi našla smisel, takrat se prične poezija svobode, ljubezni in lahkotnosti.

Preden se to zgodi, se moramo skobacati iz svojih vzorcev obnašanja, ki so bili aktualni v naši preteklosti. Na žalost svojih vzorcev obnašanja ne moremo prelisičiti z umom, z analizo ter z razumevanjem naših vzrokov. Nad vzorec se lahko dvignemo. Dvignemo našo energijo, našo vibracijo in se preselimo v novo, svetlo zavest. V zavest, ki nas v življenju podpira, skrbi za naše ravnovesje in notranjo izpolnjenost.

V tej točki smo pripravljeni sprejeti svoj blagoslov – svojega partnerja. Povezava, ki se vzpostavi med dvema, je tako magična, da nam ni potrebno niti jesti, niti spati. Naše srce je izpolnjeno, saj čuti neizmeren mir in ljubezen. V mislih nimam začetne zaljubljenosti, pač pa tisto močno povezavo, ki jo zgradimo lahko le mi sami, če imamo interes.

V revščini je zelo težko biti srečen. Lahko se prepričujemo v srečo dan za dnem, toda na koncu dneva nam bo zmanjkalo moči in volje. V obilju je sreča posledica, kjer se ni potrebno ukvarjati s svojim počutjem. Avtomatsko se počutimo odlično.

Za vse to je zaslužna naša energija. Lahko živimo težko in naporno, se obračamo in predelujemo naše vzorce obnašanja, vsake toliko časa omagamo od preveč težkih ponavljajočih se izzivov, lahko pa se dvignemo nad to in zaživimo popolnoma drugačno življenje.

Tisti/a, ki je ob prejšnjem odstavku globoko vdihnil/a, nekje v sebi čuti, da zares obstajata dva pola partnerstva, z vmesnimi niansami. Katero zgodbo kdo živi, pa je popolnoma njegova/njena izbira.

Tako se imamo v življenju možnost odločati: ko se zavedamo celotne ponudbe, lahko sami izberemo, česa si želimo in kaj je najboljše za nas. Največja krivica, ki se nam lahko zgodi je ta, da ne zmoremo videti izven svoje škatlice.

O Lidija Muršek

Svetovanje za osebnostni razvoj. Soočanje z našimi čustvi, premagovanje izzivov in doseganje notranjega ravnovesja.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Uhani Ametist

Uhani Ametist

Ametist je kristal spirit..

6.90€

Enačba za ljubezen, Ljubezenski vodnik zanj/zanjo

PUSTI SPOROČILO:

Please enter your comment!
Please enter your name here