torek, 24 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Prava ženska

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Samozavest in nežnost

Prava ženska je tista dama, ki izžareva svojo notranjo samozavest in obenem nežnost, ženskost.

Pogrešam v nas, polnokrvnih ženskah, pridih skrivnostnosti, zapeljivega pogleda in tihe strasti. Čas hiti in pritiska s svojim kolesjem minljivosti, modna industrija in mediji pa od nas dam zahtevajo, da smo vedno brezhibne in idealne navzven, kar pa dostikrat ni v skladu s tem kako se počutimo navznoter. Popravljamo si dojke, ustnice, veke, ritke, s trebuha režemo odvečno kožo in zategujemo obraz. Za nas same ali za ideal moških?

Torej, da se vrnem k iskanju definicije prave ženske po mojem okusu.

Je strastna in topla, nežna in odločna.

Svoja stališča zna pojasnjevati z argumenti in ne zgolj z nekaj puhlimi frazami, za katere meni, da jih ostali razumejo. No, jih pač ne.

Je tista dama, ki stoji za lastnimi besedami in izpolni obljube, ki zna s prefinjeno diplomacijo dobiti vse, kar želi od svojega pravega moškega.

Zna dajati in obenem vzame, saj vse mora biti v ravnovesju.

Predana ljubimka, ki želi in si upa raziskovati lastno telo. Ko ve, kako se zadovoljiti, želi iti v avanturo raziskovanja in ljubkovanja partnerja. Brez tabujev in skrivalnic. Pove, kaj si želi in kaj ji ugaja. Odprto in brez sramu.

Prava ženska je dama, ki ne ovinkari preveč. In ki ne komplicira svojega življenja in bivanja ostalih družinskih članov.

Zna se hitro prilagoditi na drugačne okoliščine in reagirati tako, da še vedno ostane v svojih ženskih energijah. To pomeni, da ne gre v pregon in lovsko iskanje storilca kar počnejo moški, temveč ohrani dostojanstvo in išče rešitve na sebi lasten, ženski način.

No seveda, prava ženska je običajno tudi odgovorna mami, ki skrbi za svoje mladičke skupaj s pravim moškim.

Zna dajati primerne meje in oblikuje dogovore, išče kompromise med družinskimi člani in je običajno mediator med otroci in očetom, ko otroci želijo, predvsem v dobi pubertete kaj ušpičiti po svoje. Je tista, ki po tihem vodi vse niti družine, četudi bo na zunaj dajala vedeti svojemu moškemu, da je on glava družine. Ker je to pomembno za moško avtoriteto in prava ženska to razume. In ne izkorišča ali zlorablja.

Prava ženska si je oblikovala zdravo in trdno lastno vrednost. Zna se postaviti za sebe in drugim reči »prijazni ne«, ko začuti, da ni več varna v nekem odnosu. Bolje prva kot zadnja zamera.

Zna počivati in si privoščiti lepotni spanec, pa kakšno sobotno popoldne ne dela popolnoma nič, temveč se ukvarja zgolj sama s seboj. Ker prave ženske to potrebujemo od časa do časa.

Ne tekmuje z moškimi in se ne primerja z njimi.

Polnokrvna ženska zna sprejeti svojo odgovornost in posledice.

Je pozorna na potrebe drugih, a tudi lastnih ne zanemarja. Neguje se tako od zunaj (telo je tempelj duše) kot od znotraj z njej lastnimi rituali, meditacijami, športno aktivnostjo, prehrano, pa tudi majhnimi življenjskimi pregrehami. Ker prava ženska se zaveda, da je fino uživati tukaj in sedaj ter se ne sekira »na zalogo«. S večanjem EMŠA si nabira modrost in izkušnje, s katerimi lahko pomaga mlajšim generacijam.

Verjemite prelepe in pametne dame moje, ne glede na vaša leta, bodite prepričane, da ste najlepše in najbolj posebne, inteligentne točno takšne kot ste!

Avatar of Melita Kuhar
Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica.
follow me
No Tab Selected
No Tab Selected

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij