ponedeljek, 23 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Prečisti svoj dom, svoj um in svoje telo

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Tradicionalna kitajska medicina zagovarja preventivo, enostavnost, preprostost… a ljudje smo hecna bitja, radi imamo zakomplicirane stvari, čudežne tabletke (ki odpravljajo posledice in ne vzroka in še posledice imajo), ker nekaj kar je tako preprosto in enostavno ne more delovati? Ker so naše težave vendar  velike…. Na Kitajskem so zdravnike/zdravilce plačevali dokler so bili zdravi in ne obratno, zato so delali na preventivi, na odpravi vzroka in ne posledice. Pod tradicionalno kitajsko medicino spada dietetika, akupunktura, zelišarstvo, moxabustija itd… a dietetika je tista prva, ki odpravlja vzroke…, najprej so bolnika dali na 100 dnevni post in če šele nato, če se ni pozdravil so izvajali akupunkturo in ostale podporne tretmaje.

Prečisti svoj dom, svoj um in svoje telo 6

Marec je idealen čas za čiščenje, za post, že naši predniki so ga izvajali 40 dni pred Veliko nočjo, po tradicionalni kitajski medicini se ga izvaja v času pomladi ko je čas jeter. Na vsak post se je potrebno pripraviti  tudi čustveno in umsko. Tako kot pospravimo spomladi omare, zamenjamo zimska oblačila za lahkotnejša, kot pospravimo podstrešja (našo prihodnost), naše kleti (preteklost; jetra!),   tako  moramo odpraviti tudi naše slabe razvade in navade, odpraviti toksine, ki smo jih v telo vnesli s prehrano, vodo  in z dihanjem  in se pripravimo tudi na post. Če izvajamo pravi post je sama priprava še toliko bolj  potrebna. Pri delnem postu se odrečemo hrani po 15. uri in slabim razvadam, ki jih imamo in škodujejo našim organom. Zelo pomembno je tudi pitje vode in razstrupljevalnih čajev, ki jih moramo pravilno dozirati.  Saj veste voda očiščuje, v vseh pogledih.

Kakšen teden pred postom popoldne jemo lažjo hrano, da nam prehod ni pretežak. A ne pozabite vse je v naših glavah , v našem umu. Naše telo zvečer ne potrebuje hrane, zvečer je energija jin, dela počasneje  in naše telo se pripravlja na počitek,  na obnovo celic in na razstrupljanje, če se mora še vedno ukvarjati s hrano se ti procesi ne zgodijo  kot bi se morali.  Ubistvu boste ugotovili, da imate več energije ko boste na delnem postu, vaše telo se bo zdravilo samo.

Poglejmo si naš organ Jeter in zakaj so pomembna in zakaj  jih bomo podprli z delnim postom: Po TKM je barva jeter  zelena, letni čas je  pomlad – veter, ogenj, les, mišice-kite, čustva: jeza-bes, njihov okus je  kisel, ki potiska energijo  navzdol. Jetra  nadzorjujejo tudi oči-vid. Jetra so polni organ v povezavi z votlim organom žolčnikom in  ukazujejo celemu telesu (imunski zaščiti, klimatski zaščiti in čustveni zaščiti, vsem mišicam v telesu – tudi organi in žile so naše mišice!), zato so zelo pomembna. Jetra spreminjajo energijo, ki smo jo dobili s prehrano v organsko energijo in hranijo  mentalno ravnovesje posameznika! Jetra so povezana s preteklostjo ( in smo zopet pri pospravljanju kleti in delu na sebi, razrešitev preteklosti). Jetra so poleg kože naš največji organ, njegova teža je od 1,5 do 2 kg, ležijo v zgornjem desnem abdonmu pod memebrano (desno od želodca). Žolčnik je zelo povezan z jetri , leži na spodnjem delu jeter. Jetra imajo izredno moč samozdravljenja, so kot naš laboratorij. Njihova poglavitne naloge so: proizvajajo žolč, predelujejo maščobe, predelujejo beljakovine, shranjujejo glukozo, opravljajo razstrupljanje-detox, shranjujejo vitamine. Kri iz prebavnega sistema , ki je bogata s hranili in microhranili ( aminokisline, maščobe, ogljikovi hidrati…) pride v jetra, prav tako pridejo tudi škodljive snovi kot so alkohol, barvila in konzervansi iz hrane, sintetična zdravila in hormoni , pesticidi…. in jetra morajo vse snovi pregledati in  predelat škodljive snovi v manj škodljive in jih poslati naprej v dotične organe oz v kri…se pravi, jetra čistijo našo kri, jo tvorijo in shranjujejo,  ter odpravljajo strupene snovi iz telesa.

Ker bo marca enakonočje je to pomemben čas tudi za preventivno zdravljenje, zato ne pozabite Od 21.3 do 26. 3. je enakonočje in čas za moxanje, Prečisti svoj dom, svoj um in svoje telo 7

(P)ostanite zdravi  in Hvala, ker ste <3

Apolonija Kurent Lebar

Avatar of Apolonija Kurent Lebar Infinity
Moje ime je Apolonija, sem certificirana svetovalka Tradicionalnega kitajskega zdravilstva (2. stopnja)- kitajska dietetika, študiram nutricizem na International Institute of Naturopathy v Švici. Opravila sem več tečajev pri dr. Yuriju Yatsko (1. tečaj Optimizacija odnosov, 2. tečaj  Razvoj mentalnih  sposobnosti in 3. tečaj Kreiranje dogodkov…) in Zame se raziskovanje in učenje se nikoli ne konča. Vedno iščemo nova znanja, ki jih pri svojem delu kombiniram v celosten pristop. Moje poslanstvo sem našla v  Antični Tradicionalni kitajski medicini –  kako živeti z naravo, kako se zdravo prehranjevati, kako si pomagati kadar nastopijo razne težave,  kako zdravo živeti, da bomo dočakali svojo  starost čimbolj vitalni. (P)ostanite zdravi! Hvala, ker ste <3 Apolonija
No Tab Selected

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij