Išči
Generic filters
foto:pixabay.com

Prevara lahko zdrobi odnos

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Melita Kuhar
X

Spremljaj objave: Melita Kuhar

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Universal kamp 2021Universal kamp 2021Universal kamp 2021
OGLAS
Prevara v partnerskem odnosu lahko zdrobi odnos. Ker ni vedno nujno, da ga razdre.Mnogi pari, ki so po odkriti nezvestobi obiskali Svetovalnico, saj so želeli najti rešitev za njun odnos, so mi sčasoma pritrdili, da je bilo res, da sta bila poprej že malce naveličana eden drugega, pa že rahlo odtujena in navajena na predvidljivost enega in drugega. Ni bilo več nobene vznemirljivosti, igre med rjuhami temveč bolj ali manj enolični dnevi polni družinskih obveznosti ter »logistike« glede prevoza otrok. Mnogi pari postanejo z leti nezadovoljni sostanovalci, kar jih v notranjosti žre in ubija moško ženski odnos, navzven pa se kaže slika para, ki živi skladno in umirjeno. Ja, saj vemo, zunanja slika je pogosto zelo retuširana za zunanje opazovalce.Skratka, prevara mnogim parom omogoči ponovni zagon in motivacijo, da bi odnos zgradila na novo, na bolj zdravih temeljih.

Kaj to pomeni »temelji« v partnerskem odnosu?

Sama to pojmujem kot obvladovanje veščin iskrene in dvosmerne komunikacije, ko si oba spoštljivo povesta kaj si želita in potrebujeta eden od drugega ter česa nočeta. Pomembno je, da si prisluhneta in skušata po svojih močeh delovati tako, da osrečujeta partnerja in enako počne partner, se pravi da se vzajemno spoštljivo negujeta in gradita odnos. Izkazujeta si na novo odkrito in že skoraj ugaslo ljubezen. Namreč, večina parov, ki me obišče po prevari, pove, da se imata še vedno rada, a ne vesta kako naprej.
Da, prevara zelo močno zareže v zaupanje in iluzijo, kako varen je odnos.
Da sta zgolj vidva tista, ki sta najmočnejša proti celotnemu svetu. Ko se ona ali on čustveno ali spolno predata drugi osebi izven vajinega partnerskega okrožja, doživi prevarani partner močno čustveno bolečino, jezo, žalost, izdajo in razočaranje. Mnogi mi povejo, da jih boli od vse te silovite emocionalne bolečine vsako vlakno telesa, kosti, glava, zobje, skratka celotno telo vibrira v bolečini, ki je neznosna. Ker se pred očmi podira celoten svet in vizija skupne prihodnosti.Sama opažam razlike med prevaro ženske in moškega. Do mene pride mnogo več parov, v katerih je žena prevarala moža. Ko se ženska spusti v skok čez plot, je pogosto v ozadju sveža zaljubljenost, najpogosteje v sodelavca. Čustveno odtujena od moža »pade« na komplimente moškega, s katerimi prebije na delovnem mestu več časa kot s svojim moškim doma. Ker je mož pozabil, da njegova draga ni samoumevna, ji ne namenja nobene posebne pozornosti, ne vidi njene nove oblekice ali pričeske, ne zavzame se za to, da bi jo pocartal ali ji kako drugače izkazal ljubečo pozornost. Je pač samoumevna. In ko se odkrije njena nezvestoba, mnogi moški »spregledajo« in ugotovijo, da ne morejo živeti brez nje. Norijo čustveno, a ji na novo izkazujejo ljubezen. Mnoge ženske se odločijo za moža in se ne dobivajo več s ljubimcem. Mož hoče vedeti vse umazane podrobnosti. Ona mu mora natančno sto in stokrat opisovati kje sta se dobivala z ljubimcem, v katerih pozah sta seksala, kako ji je pri tem bilo, kaj je ob tem čutila in jo s tem venomer spominja na njene skrite avanture, ki si jih želi pozabiti. A on ne zmore prenehati, mazohistično vrta v njo. Muči sebe in ženo. Ko povprašam, zakaj to dela, mi odgovori, da ne ve in da je to močnejše od njega, ko hoče vedeti za vsako podrobnost. Običajno primerja svoje spolne sposobnosti in kapacitete s tem, kar je izpovedala žena in peklenski krog je sklenjen. A tudi tukaj se lahko sčasoma bolečina umiri, ko se oba osredotočita na novo oblikovanje odnosa. Večina parov je uspešnih v na novo oblikovani partnerski zavezi, da bosta eden drugemu najbolj pomembna.Nekateri pari pa se trudijo pol leta ali leto dni, a je bolečina prevare močnejša. Gredo narazen, a pri tem vsaj vedo, da so dali vse od sebe, da so poskusili na novo postaviti odnos in se kasneje ne utapljajo v očitkih, da bi lahko še kaj naredili.

Ali ti je bil članek v pomoč?

Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica.
No Tab Selected
No Tab Selected

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev

Priporočamo

0
Deli to s prijateljem