Se boste zbudili, ali boste spali naprej?

Se boste zbudili, ali boste spali naprej?
Se boste zbudili, ali boste spali naprej?

Večina nas živi svoje življenje zelo avtomatično. Zjutraj, ko se zbudimo, že točno vemo, kdaj moramo narediti kaj in že med umivanjem zob v mislih preletimo svoje dnevne obveznosti.

Ker konstantno nekaj razmišljamo, se 90 % svojega časa ne nahajamo tukaj in zdaj, ampak spimo z odprtimi očmi – vključen je naš »avtopilot«, ki poskrbi, da izpeljemo vse svoje zadane naloge. Ob tem pa pozabimo na svojo dušico in kaj si mi v resnici želimo.

Zakaj vztrajamo v takšnih okoliščinah, čeprav vemo, da niso dobre za nas?

Zato, ker je to edino okolje, ki ga poznamo in vemo pod kakšnimi pogoji deluje: če bom naredil to, se bo zgodilo to. Daje nam občutek varnosti in sigurnosti, kaj lahko pričakujemo. Dokler bomo nadaljevali tako, nas bosta doma čakala postelja in kosilo, v službi nas bosta čakala naša miza in naše delo, pred stanovanjem ali hišo bo parkiran naš avto, če ga imamo ipd.

Kaj pa se zgodi, če od sedaj naprej v vsaki situaciji in v vsakem trenutku vidim nov potencial ali novo priložnost za drugačno odločitev?
Kaj, če je vsaka situacija novo križišče, kjer imam v vsakem trenutku na izbiro, ali bom šel levo ali desno?
Se boste na križišču zbudili, ali boste spali naprej?

Ker, če se zbudite, morate sprejeti odgovornost, ko boste stopili na pot k uresničitvi svojih želja. Ker so v takem primeru potenciali in možnosti neomejene, se večina ljudi počuti manj varne, zato raje padejo nazaj v spanec in izpeljejo svojo vsakodnevno rutino do konca. Ker nasprotno bi bilo preveč tvegano.

Jaz vam pa povem iz lastnih izkušenj, da je prekrasen občutek, ko se počutiš popolnoma svobodnega, da lahko izbereš v vsakem trenutku, kar hočeš! Če živiš zavestno in opazuješ, kaj počne tvoj um ter ga ti kontroliraš in ne on tebe, je neprecenljiva izkušnja. Takrat se na vsakem križišču spontano vprašaš: »Se prebujam ali tonem v spanec?« ter »Kaj si želim?«.

Poskusite, življenje se vam lahko spremeni na bolje!

Avtor: Tina Puncer
www.mojadenarnica.si
foto: desktopnexus.com

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: