Osebna rast

Spremenite način govora, da obnovite svojo lastno vrednost in sprostite svojo samozavest

Vsak izmed vas, je v svojem življenju že kdaj občutil razočaranje, prizadetost, izgubo ali bolečino.

Te neprijetne izkušnje so povzročile, da danes nimate občutka lastne vrednosti v zadostni meri ali pa, da se počutite nesamozavestno. Vsakokrat, ko greste skozi težavno življenjsko obdobje, se vaša samozavest in lastna vrednost malenkost zmanjša. Izgubite zaupanje v svoje sposobnosti in notranjo moč. Nekateri dosežejo točko, ko je njihova nesamozavest in lastna vrednost na tako nizki stopnji, da to drastično vpliva na njihove odnose z drugimi ljudmi.

Obstaja način, da si lahko izboljšate občutek lastne vrednosti in samozavesti. To lahko naredite tako, da začnete postavljati prava vprašanja in si poiščete pomoč osebe, ki vam bo pomagala, da se ponovno povežete z notranjo močjo.
 
Nizko samozavest ima lahko kdorkoli: ženske, moški, otroci, pri katerekoli letih. Študije kažejo, da se velikokrat ljudje sploh ne zavedajo, da so nesamozavestni, kaj šele, da bi karkoli naredili, da bi jo izboljšali. To jim onemogoča, da bi dosegli svoje življenjske cilje in bi bili v svojem življenju srečni. Pomembno je, da prepoznate znamenja nizke samozavesti, da lahko izboljšate kakovost svojega življenja.

Ocenite svojo samozavest s pomočjo pričujočega vprašalnika

Obstaja nekaj vprašanj, ki si jih lahko zastavite, da prepoznate, če je vaš nivo samozavesti nizek. Če se velikokrat počutite mizerno, če niste sposobni izvajati svojih nalog dobro, če imate strahove pri druženju z ljudmi, potem morda imate nizko samozavest, ki bi jo bilo dobro izboljšati. Pri tem vam lahko pomaga, da popolnoma odkrito odgovorite in si zapišete odgovore na vprašanja, zapišite tudi vse svoje občutke, strahove in razočaranja.

  1. Ali se pogosto počutite nesigurno, ko ste v komunikaciji z drugimi osebami, ki so lepši/e, pametnejši/e, bogatejši/e ali morda bolj talentirani/e od vas?

  2. Kako pogosto čutite žalost ali manjšo ali večjo depresijo in kaj povzroči, da se počutite žalostno in depresivno?

  3. Vprašajte se ali težko zaupate drugim osebam?

  4. Ali vam je težko deliti z ljudmi svoje ideje in mnenja?

  5. Vprašajte se ali ste oseba, ki vedno potrebuje nekoga, ki vas spremlja ali pa je z vami, da lahko zaključite določeno nalogo.

  6. Vprašajte se ali se primerjate z drugimi, ali primerjate dosežke in svoj življenjski stil z drugimi in vam je to za merilo vaše vrednosti.

  7. Vprašajte se, če ste velikokrat ljubosumni ali pa morda zavidate drugim, ki so superiorni.

  8. Vprašajte se, če se počutite nervozno ali nesigurno, ko se znajdete v novi situaciji, okolju in srečate nove uspešne in srečne osebe.

  9. Vprašajte se, če avtomatično pomislite, da je določen cilj nedosegljiv, pa četudi še niti poskusili niste, da bi ga dosegli.

  10. Vprašajte se, če imate dobre odnose s sodelavci, družinskimi člani in prijatelji.

Ta vprašanja vam lahko služijo kot preprost vodnik, da prepoznate ali imate nizko samozavest. Če ste na večino odgovorov odgovorili z DA, potem lahko to kaže, da imate problem. 

Avtor: Marjetka Novak
www.svetangelov.com

Pokaži več

Marjetka Novak

Ustanoviteljica Sveta angelov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !