Ezoterika

Sveta ceremonija prekaditve

Odstrani in stranformiraj slabo energijo z dimom svetega lesa Palo Santo, ali majevskim kadilom Kopal, ali z žajbljem.

Kako narediti ceremonijo očiščenja z uporabo kadečega žajblja, svetega lesa Palo Santo ali majevskega kadila Kopal?

Lahko uporabiš palčko svetega lesa Palo Santo, ali majevsko kadilo Kopal ali zvitek žajblja. Pred svetimi ceremonijami očiščenja je dobro vedeti in razumeti izvor te svete praktike, in kako bo to čistilo, zdravilo in posvetilo energijsko polje ali stvar ali prostor.

IZVOR IN ZGODOVINA PREKAJEVANJA

Ljudje pogosto pripisujejo, da je prekajevanje domorodna Ameriška praktika, vendar pa je bil dvigajoči se dim v spiritualnih ritualih prakticiran v mnogih kulturah tisoče let. Starodavni Hindu teksti razkrivajo, da je bila ta praktika, prižiganje svetega kadila, uporabljena 6000 let nazaj. Očiščenje z dimom je bilo prakticirano v Egiptu; prižiganje aromatičnih kadil za religiozne ceremonije. Poleg starodavnih Hebrejcev, so to prakticirali v Babilonu, Grčiji, Rimu, na Japonskem, Tibetu, Kitajski in pri kulturah domorodnih plemen vse naokoli po svetu. Pri katoliškem in ortodoksnem krščanstvu, ki je skupek poganskih verovanj in praktike, so uporabljali kadilo v religioznih ceremonijah, posvojenih iz poganskih ritualov, ko je bila krščanska teokracija legalizirana s pogansko spreobrnjenim kristjanom, rimskih osvajalcem Constantinom, v letu 325 n.št.

Tako dim za očiščenje v spiritualne namene ni bil uporabljen samo pri domorodnih ameriških Indijancih, čeravno se ravno njim lahko zahvalimo za to čudovito in globoko spiritualno praktiko, kot je prižiganja žajblja ter drugih svetih rastlin, ki je proces spiritualno energijskega očiščevanja. Ta tradicija je zelo lepo darilo danes nam, saj je najbolj efektivna metoda, pogosto uporabljena v spiritualnih očiščevalnih ceremonijah še danes.

KAKO DELUJE ČIŠČENJE IN OČIŠČENJE

Prekajevanje je bistveni del šamanizma, najstarejše zdravilo na svetu. Šamani prepoznajo, da ima vsaka oblika življenja na tem planetu svoj spiritualni namen in sveto zavest. Vedo, da imajo rastline neprecenljive zdravilne lastnosti in ljudje, ko se je izkazalo, nismo na vrhu Kreatorjeve lestve, čeravno mislimo, da smo, ker imamo velike možgane in hodimo po dveh nogah. Vsa bitja, ne glede na to ali je to rastlina, žival, mineral, so božanski, in imajo sveto pravico do življenja; vsak ima nekaj za ponuditi manifestaciji »drugega«.

Udeležiti se svete ceremonije prekajevanja in da je očiščenje negativnih energij učinkovito, »mora« biti posameznik spoštljiv do rastline, ki je uporabljena, in celo do energij, ki so bile očiščene. Vsa energija je Božanska v svojem bistvu, tako Svetloba kot Tema. Spoštovanje vsega življenja je bistveno pri katerem koli prekajevanju, ki ga doživiš. Če ne moreš čutiti spoštovanja do te svete praktike, potem je ne izvajaj. Poišči nekoga, ki je spiritualno kvalificiran in energijsko pripravljen, da to naredi zate.

Čeravno je lahko mnogo različnih rastlin uporabljenih za prekajevanje, so plemena severnih domorodnih Američanov smatrala štiri rastline za še posebej svete: žajbelj, sladka trava, tobak in cedra, v Centralni in Južni Ameriki pa še posebaj spoštujejo kopal, miro in Palo Santo sveti les. Vsaka rastlina je smatrana, da ima posebno funkcijo in to je lahko različno od plemena in tradicije. Medtem, ko je žajbelj in kopal uporabljen za očiščenje, je sladka trava ali Palo Santo uporabljeno tudi, da prinese pozitivne energije, in njun dim je smatran, da nosi molitve do Kreatorja.

KDAJ UPORABITI SVETI DIM?

 • Če se počutiš na dnu, negativno, ujeto, ali na spiritualno nizkem mestu, je prekajevanje odličen način, da se stvari spremenijo na bolje.
 • Ko je bila tvoja hiša, posestvo, ali katerikoli prostor izpostavljen težkim in negativnim energijam ali bolečim izkušnjam in celo boleznim; takrat je potrebno prečistiti z žajbljom, kopalom ali svetim lesom.
 • Ko se preseliš na novo lokacijo, naj bi se prekadilo, da se očistijo psihični vtisi prejšnjih lastnikov.
 • Če čutiš prisotnost negativnih energij v svojem bivališču, ali v prostoru, kjer že dolgo nikogar ni bilo in občutiš slabo ali težko energijo tam, je čas za prekajevanje.
 • Če želiš ustvariti zaščitno pregrado proti zunanjim negativnim vplivom, kot so sosedske težave, je zdaj čas za prekajevanje.
 • Če želiš okrepiti svoje molitve in če se želiš počutiti bolj povezano z Duhom, je čas za prižiganje kadila.
 • Če je bilo tvoje vozilo poškodovano, ali če si imel bližnji klic v svojem avtu, je čas za prekajevanje, tako zunaj kot znotraj, da se premaknejo negativni vtisi, ki lahko privlačijo še več negativnih izkušenj.
 • Prečisti stvari iz druge roke, da se očistijo psihični vtisi prejšnjih lastnikov.
 • Lahko posvetiš in energijsko napolniš svoj vrt s prižiganjem kadila in prekajevanjem.
 • Prižiganje kadila in prekajevanje, da očistiš sebe in svoj prostor pred vsakim psihičnim kontaktom ali spiritualno ceremonijo.
 • Lahko uporabljaš kadilo vsakič samo, da se povežeš s stanjem spiritualne jasnosti in harmonije.

KAKO?

Pomembno: prekajevanje je varen način, ki vsebuje prižiganje posušenega žajblja, cedre, sladke trave, kopala, svetega lesa in drugih rastlin, da je lahko očiščevalni dim sproščen; ko rastlina oziroma kadilo dobro zagori, čez nekaj trenutkov upihneš plamen ognja, vendar pa se bo sveti dim še vedno sproščal. Lahko uporabiš školjko, glineno posodo, ognjeno odporno steklo ali druge keramične izdelke, ki so primerni za goreči material. Ko uporabljaš žajbelj, lahko uporabiš peresa, ki predstavljajo zrak, školjka predstavlja vodo, kadilo predstavlja zemljo, in goreče kadilo samo predstavlja ogenj. Tradicionalno najprej odpreš sveti prostor in potem okna in vrata v vsaki sobi, kjer delaš očiščenje. Ko prečistiš vse prostore se vrni v prvo sobo, kjer boš končal svoj obred prečiščevanja. To je narejeno v vsaki sobi, hodeč v smeri urinega kazalca. S peresom nežno pošlješ dim s svojimi namerami za očiščenje prostora, in da ostane samo pozitivna energija. Okno ali vrata pustimo odprto, saj zdravilne lastnosti svetega dima zbirajo in preobrazijo pozitivne ione in ioni se razpršijo v sveži zrak. Enako kot se zgodi ob nevihtah in strelah, kjer negativni ioni pustijo atmosfero očiščeno in osveženo. Na koncu poskrbi, da kadilo dobro ugasneš, zvitek žajbla lahko potopiš v vodo, medtem ko kopal in mira na oglju ugasneta sama, ravno tako sveti les Palo Santo. To je mogočen pripomoček, ki naj bo uporabljen modro in za dobro vseh bitij!

PREKAJEVANJE SAMEGA SEBE

Najbolje je, če to počneš zunaj, in najbolje je, da stojiš z bosimi nogami na zemlji, da se povežeš z Mati Zemljo in se prizemljiš. Odstrani ves nakit iz kovine, saj lahko to vpliva na energijo. Lahko uporabiš pero, da prineseš kadilo proti svojim očem, učesom, ustom, rokam in čez celo telo, ravno tako lahko prekadiš svoje noge in stopala in nazaj navzgor, da premakneš energijo. Občuti, kaj je potrebno. Prosi Velikega Duha, da se prečisti in očisti vse, kar nič več ne potrebuješ. Vzemi si trenutek, da občutiš mir in se zahvališ spiritu rastline. Napolni svoje srce s hvaležnostjo.

Sveti žajbelj, kopal, mira, sveti les, in druge čudovite rastline so darila Mati Zemlje, in ko enkrat razumeš, kako pomemben pripomoček so za tvoje lastno spiritualno dobro počutje, nikoli več ne boš brez kadila pri roki. V tem primeru so palčke svetega lea Palo Santo najbolj primerne in priljubljene med mnogimi. So temeljni del tvojega spiritualnega kompleta za »prvo pomoč«, dani od Kreatorja, da zacelijo rane na duši in duhu.

Vir: myspiritcare.com

Sveti les Palo Santo in Majvesko kadilo Kopal sta na voljo v trgovini Duhovnost.si: tukaj

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !