V slovo Poloni Sepe

Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum
OGLAS
Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa
OGLAS

V 62. letu je 19.3.2019 umrla Polona Sepe, članica našega portala Duhovnost, režiserka, umetnica ter tantrična učiteljica, ki je v okviru Alkion – Krija tantra joge posvetila svoje življenje študiju tantre in ezoterike. Nesebično je svoje znanje in izkušnje delila tudi na našem portalu. Njene članke si lahko preberete tukaj.

Sodelavcem in družini izrekamo iskreno sožalje.

V slovo Poloni Sepe so bližnji sodelavci zapisali:

“Ambikananda, sicer po poklicu režiserka in scenaristka, je posvetila svoje življenje študiju tantre in ezoterike. Desetletja je vodila Misterično šolo krija tantra joge z globokim mističnim znanjem in duhovnim vpogledom, ki ga je pridobila med dolgoletnim študijem tradicionalnih tantričnih praks, krija joge in zahodne ezoterike.

Študij tantre je konec osemdesetih začela z Mantakom Chio. V sistemu Ipsalu tantre pri Bodhi Avinasha je dobila prve učiteljske reference in nadaljevala študij s Sunyato Saraswatijem. Posebej pomembno je bilo zanjo srečanje z avstralskim duhovnim učiteljem dr. Jonnom Mumfordom. V njegovem kompleksnem sistemu iniciacijskih ezoteričnih znanj je na prehodu v tretje tisočletje našla osnovo za prenovo misterične šole. Znanja iz te zakladnice, s katerimi je povezala tudi vrsto svojih študentov, so šoli dala novo dimenzijo študija v okviru tradicionalnih tantričnih in jogijskih veščin. Vse to znanje je predano podajala mnogim, tudi v sodelovanju s soprogom Torom Hithcoxom, prav tako učencem dr. Jonna Mumforda.

Njeno duhovno perspektivo je močno zaznamoval tudi dr. Robert Svoboda, pomembno pa sta k razvoju Misterične šole krija tantra joge prispevala tudi Mummfordova učenca Mark A. Michaels (Swami Umeshanand Saraswati) in Patricia Johnson (Devi Veenanand).

Spekter duhovnih praks je Ambikananda razširila ob srečanjih z indijskimi učitelji (med njimi sta najpomembnejša Shri Kapalik Mahakaal Bhairavanand Saraswati in aghori Satyanand Giri) ter ob študiju zahodnih ezoteričnih znanj, ki jih je v praksi udejanjala z delovanjem v ezoterični loži.

Na vseh teh raznorodnih osnovah je Ambikananda, ob globokem spoštovanju tradicionalnih iniciacijskih linij in njihovih izročil, gradila svoj lasten duhovni sistem, “unikaten in neprecenljiv, tudi v svetovnem merilu” (dr. Jonn Mumford).”
Vir: http://www.kriyatantra.com/

Polona, pogrešali bomo tvojo iskrenost, srčnost, preprostost in skromnost. Počivaj v miru.

Portal Duhovnost.eu

30
SEP
POSTANI SAM SVOJ DUŠNI MOJSTER
AKAŠKI ZAPISI, ONLINE PROGRAM – »Ključ do duše«
VEČ
3
NOV
WEBINAR
Kaj vam prinaša nepredvidljivo leto 2021?
Priznana numerologinja Lili Sorum je za leto 2020 napovedala, da nas bo vrglo.
VEČ
Naslednji članek

Išči…

Search
Generic filters
Exact matches only

Promocijsko besedilo

Izbrani svetovalci

Brezplačne E-novičke